Merlot

Menu

The Cotswolds

Oxford & Stratford-upon-Avon

Cykelferie i England i The Cotswolds. The Cotswolds er et af de mest naturskønne områder i England. Wolds betyder bløde, rullende bakker, og navnet rammer lige i plet. Her er skønheden ikke abrupt og dramatisk, men idyllisk, rund og ikke mindst eviggrøn, og mellem de grønne bakkedrag og de græssende får, ligger pittoreske landsbyer på stribe. Overalt fornemmer du den særlige engelske countrystemning, som vi kender fra tv-serier som Miss Marple og Barnaby.

Cotswolds er en af Englands foretrukne udflugtsmål, både for Londonere og for turister, men her er på ingen måde trængsel. Cotswolds er spredt ud over så mange bakker, enge, landsbyer, grevskaber, markveje og lavendelmarker, at man alligevel langt hen ad vejen har følelsen af at have det hele for sig selv. Turen er ikke svær, men her er mange små bakker som du både skal opad og nedad. Du bor på små hyggelige hoteller, Inns og tea rooms.

1. dag

Ankomst til Oxford

Gå på opdagelse i Oxfords gader og universitetets mange colleges. Her er et herligt miks af ældgamle traditioner, solid arkitektur og ungdommelig puls. Du bor centralt i byen fx på Bath Place Hotel.

2. dag

Oxford-Woodstock

16km

Udlevering af cykler og kort introduktion til turen hos vores lokale samarbejdspartner. Du følger Oxford kanal ud af byen og hele vejen til Woodstock. Du passerer husbåde, små sluser og kommer gennem flere yndige landsbyer. Woodstocks store attraktion er Blenheim Palace – et enormt slot og et fornemt eksempel på engelsk barok. Slottet ejes af den mægtige Marlborough-klan og er Winston Churchills fødested. Besøg evt restauranten, som er berømt for sin cream tea. Overnatning her i den lille by. Dagens rute er kort, for der skal tid til både Oxford og Blenheim Palace.

3. dag

Woodstock-Kingham/Bledington

37km

I dag gennem klassisk Cotswolds landskab med snirklede veje, små vandløb og yndige landsbyer med honningfarvede stenhuse og kunstfærdige haver, som udsender en tung duft af kaprifolium og vilde roser. Overnatning i den lille by Kingham eller Bledington, fx på The Kings Head Inn.

4. dag

Kingham-Stratford-upon-Avon

37/51km

Du starter blidt ud idag og cykler gennem forholdsvist fladt landskab til den livlige markedsby Moreton-in-Marsh. (Du kan evt afkorte ruten og tage toget hertil. Ca. 14 km). Her er mange hyggelige pubs og tea rooms. Byens historie går helt tilbage til saxernes tid, og hovedgaden, High Street, ligger oven på den gamle Romervej. Fra Moreton-in-Marsh følger du en nedlagt jernbane og det går nærmest ned ad bakke helt indtil Stratford-upon-Avon. Byen er én af de mest idylliske i England og behøver næppe nogen nærmere introduktion som William Shakespeares fødeby, men den kan så meget mere end det: De gamle velrestaurerede huse fra Middelalderen, ligger som perler på en snor, og her finder man en lang række antikvitetshandlere, modebutikker og gavebutikker. Du finder også nogle af Englands fineste elizabethianske haver her. Du bor helt centralt, klods op ad den gamle bydels bindingsværksidyl. Fx på The Church Street Townhouse.

5. dag

Stratford-upon-Avon-Broadway

32/61km

Brug formiddagen her i Stratford. Besøg evt et af Shakespeare museerne eller tag en bådtur på Avon. Byen tager sig særligt godt ud fra vandsiden. Landskabet frem til Broadway, hvor du skal bo i nat, er blidt og nemt at cykle i. Broadway går under betegnelsen “the jewel of Cotswolds”. Her findes mange pubber, cafeer og tea rooms og en del gallerier. Har du lyst til mere cykling, så fortsæt gennem det bølgende grønne landskab og forbi flere pittoreske byer til Sudeley slot og Winchcombe (ca. 29 km mere).

6. dag

Broadway-Chipping Campden

19km

Idag skal du ud i den vestlige del af Cotswolds. Det er turens mest kuperede stykke, og eneste egentlige stigning. Men du bliver så rigeligt belønnet: For foden af højderyggen Cotswolds Hills ligger den idylliske by Snowshill, omgivet af mørklilla lavendelmarker. Besøg det smukke palæ, Snowshill Manor, hvor du kan nærstudere de gamle bygningers skønhed og fortabe dig i havens herligheder. Ikke langt derfra finder man områdets smukkeste udsigt: Broadway Tower er bygget på toppen af det 312 meter høje Broadway Beacon, og fra toppen har man i klart vejr et formidabelt vue – blandt andet kan man se helt til Wales. Dagens etape ender i den charmerende by Chipping Campden. Her de honningfarvede stenhuse fra det 14. årh. et “must see”. Du bor fx på The Bantam Tea Rooms.

7. dag

Chipping Camden-Oxford

11km

Afslutning på turen. Bliv lige så længe du ønsker i Chipping Camden og indånd den sidste Cotswolds-stemning inden du cykler turens sidste kilometer til Moreton-in-Marsh. Herfra tager du toget med cyklen tilbage til Oxford. Du kan selvfølgelig også vælge at cykle hele vejen til Oxford, men det er yderligere ca. 50 km ad de mindre veje. På den mere direkte rute (ca. 40 km) er der en del biltrafik.

8. dag

Hjemrejse efter morgenmaden

Fra Oxford kan du let komme til London med enten tog eller bus. Du kan evt. også forlænge opholdet her i Oxford.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Vi har også en længere tur fra Oxford som ligeledes går til Stratford-upon-Avon og så sydover til Bath og Stonehenge. Se Tur 163

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede