Merlot

Menu

Sicilien på tværs

Græske templer, kyster og bjerge

En tur i et terræn, der er ganske let sålænge det går langs kysten, men mere krævende når vi bevæger os ind i landet. Oplevelsen af kontrasten mellem højdedragene på øens indre og så det fladere kystland er turens styrke, og gør at du kommer hjem med et fuldgyldigt indtryk af det vestlige Sicilien. Hvis du er en habil cyklist, så er det denne aktiv cykelferie på Sicilien du skal vælge.

Hotellerne er af høj standard og er blandet egentlige hoteller og Agriturismo. I får super cykler med god gearing til terrænet.

1. dag

Ankomst til Palermo

Flyv til Palermo. Her har vi arrangeret en privat transfer til dig. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i Scopello. Det er en lille by, der ligger ved den naturpark, der strækker sig hele vejen ud på halvøen ud mod Zingaro nationalparken. Du bor på Hotel I Bagli.

2. dag

Scopello-Segesta-Buseto Palizzolo

45km

En af de smukkest beliggende græske templer udenfor Grækenland ligger her oppe i bjergene ovenfor Scopello. Vi synes du skal se det, så vi beder dig tage anstrengelsen med og hoppe i sadlen og tage turen op. Stigning over de første 7 km, men så kommer du også til et Apollon-tempel, der ligger på en grøn skrænt med udsigt ned over bugten. Ellers en fin rute med andre flotte udsigter på din vej mod Buseto.

3. dag

Buseto Palizzolo-Trapani

35km

En dejlig tur i et afvekslende landskab med småbyer med typisk landligt liv på Sicilien. Du cykler let strækningen igennem og lander blidt i Trapani, hovedbyen her på østkysten. Trapani er havneby med færger ud til de Egadiske øer.

4. dag

Trapani-Marsala

48km

Du er ude i det flade kystland med saltbassiner mange steder. Undervejs kan du sejle ud til Mozia, en lille ø i en bugt. Her ligger der nogle ruiner fra den græske tid og et lille museum. Du når Marsala, som er kendt for den søde vin. Producenten Florio med 3 mio flasker om året ligger her, og du kan aftale et besøg. Ellers meget dejlig by med stemningsfuldt bycentrum. Hotel kan være Carmine (inde i byen) eller Hotel Palace (ved havnepromenaden) eller Villa Favorita (2 km udenfor med have og pool).

5. dag

Marsala-Selinunte

68km

Mere spændende arkæologi i dag med Cave di Cusa, som var stenbruddet, hvorfra råmaterialet til templerne i Segesta og Selinunte kom. Her ligger søjlerester, der ikke nåede at blive leveret og man fornemmer det brutale punktum, som karthagernes ankomst gav Selinunte i året 409 f.K. Besøg det store tempelområde ved Selinunte inden du cykler ind i landet. Ca. 10 km fra kysten bor du landligt og dejligt på Agriturismo Latomie. Her er have og pool. Hvis udsolgt her, da hotel i Selinunte

6. dag

Selinunte-Sambuca

32km

Nu skal du ind i landet, og har nogle stigninger i starten. Ellers moderat terræn mod Sambuca di Sicilia. En dejlig by midt i et frugtbart område med oliven og appelsin.

7. dag

Sambuca-Corleone

45km

Det går lidt op og ned forbi forskellige småbyer hele vejen til Corleone. Her møder du nu hverken Marlon Brando eller Al Pacino, og selvom byen har ”brændemærket” Sicilien som mafiavældets arnested, er den absolut fredelig. Her er endog et Mafia-museum, så byen vedgår sit ophav og rygte.

8. dag

Corleone-Monreale

60km

Mange flotte udsigter følger dig denne cykeldag forbi byen Ficuzza med slot og oplagt til en pause. Byen Monreale er berømt for sin katedral Santa Maria la Nuova, et arkitektonisk mesterværk fra middelalderen, et fantastisk kirkerum med gyldne mosaikker, der i sit enkle billedsprog fortæller skabelseshistorien.og for klosteret, der er bygget sammen med domkirken.

9. dag

Afslutning

Afslutning og transfer tilbage til Palermo eller lufthavnen.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede