Merlot

Menu

Sardinien, Sydvest

Kystcykling på en Middelhavsø

Flot cykelferie på Sardinien. Da de franske og italienske kyster er vel rigeligt besøgt i turistsæsonen, må vi ud til øerne for at finde smukke kysttrækninger som samtidig har den ro der skal til for at gøre cykling til en fornøjelse. Sådanne kyster har vi fundet på Sardinien – godt nok en bjergfuld ø, men vi holder os ude ved kysterne hvor det er overkommeligt at cykle.

1. dag

Ankomst til den lille by Cabras

Byen ligger ca. 9 km fra Oristano hvortil der går tog. Cabras, som er karakteriseret af gamle huse i én etage, ligger ved bredden af Sardiniens største ferskvandssø og marsk som har forbindelse til havet via en række kanaler. Dit hotel ligger midt i byen. Her er gårdhave og pool.

2. dag

Cabras-Arborea

36/68km

På cyklen udi Sinis-halvøens fascinerende vådområder og forhåbentlig ser du de pink flamingoer. Fortsæt ud til kysten til den næsten tropiske strand Is Arutas. En sandstrand bestående af bittesmå korn af kvarts og omgivet af grøn pinjeskov. Så til Sinis-halvøens store attraktion Tharros – en spændende oldtidsby omgivet af hav på to sider. Efter et besøg her cykler du via Oristano til Arborea. Overnatning fx på Hotel Le Torri.

3. dag

Arborea-Arbus

46/54km

Fra Arborea er der ikke langt til den smukke Costa Verde kyst. Den 9 km lange Piscinas strand har nogle af Europas højeste sandklitter – over 50m høje. Overnatning på hyggeligt Agriturismo beliggende på et plateau med udsigt over sandklitterne og de grønne bjerge i baggrunden. Overnatning på fx Agriturismo Sa Perda Marcada

4. dag

Arbus-Nebida/Gonnesa

41-49km

Ruten fører dig til de gamle Sulcis miner og lige forbi de forladte miner Ingortosu og Planusartu. Herefter ud til kysten, hvor du kan se den stejle klippe Pan di Zucchero rejse sig 132 m op af havet. I Nebida har du god udsigt til klippen. Også ruinerne af den gamle zink mine som ligger helt ude på en klippeskrænt er flot at opleve her. Overnatning her i Nebida eller videre til Gonnesa. Seje stigninger i dag, så vinen, maden og Middelhavsudsigten er velfortjent. Denne nat fx på Locanda S’anninnia i Gonnesa.

5. dag

Nebida/Gonnesa-Calasetta

40-48km

Efter en smuk tur nedad bakke til Fontanamare, kommer du til Portoscuso (25 km) hvorfra du tager færgen over til den lille ø San Pietro. Her fisker de lokale stadig rød tun. Fra øens eneste by Carloforte endnu et færge-hop videre til storebror-øen ved siden af, Sant’Antioco hvor der overnattes i Calasetta på fx MUMA hostel.

6. dag

Calasetta-Sant’Anna Arresi/Teulada

47km

Du cykler tværs over øen gennem dets kønne landskab med enge til du kommer til hovedbyen Sant’Antioco. Herefter over dæmningen som forbinder øen med Sardinien og videre til den lille by Tratalias, hvor du kan besøge the Pisan Sanctuary. Sydpå langs med søen Monte Pranu til S. Anna Arresi og videre til aftenens hotel, Agriturismo Terranieddas.

7. dag

Sant’Anna Arresi/Teulada-Pula

50km

I dag ud til Sydkysten, Costa del Sud med dets store sandklitter og hvide strande. Den lille by på kystvejen, Chia, er et populært turistmål omgivet af frugtplantager og figentræer, og lige inden Pula kommer du til sagnsomspundne oldtidsby Nora. Sidste nat på Hotel Villa Madau midt i Pula by.

8. dag

Afslutning

Efter morgenmad hjem-eller vidererejse.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Vi har endnu en cykelferie på Sardinien, Tur 78 fra Alghero i nordvest:

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede