Merlot

Menu

Provence

Fra Orange til Arles

Cykelrejse gennem Provence. Provence er Sydfrankrig, når det er bedst. På cykelturen her starter du i byen Orange, som er kendt for sit fantastiske amfiteater fra romertiden, som står på UNESCO’s verdensarvsliste. Du har du den sydfranske charme lige udenfor hoteldøren, og over 6 cykeldage kommer du gennem klassiske provencalske landskaber med maleriske landsbyer, vin og oliven. Lad landskabet og det specielle lys inspirere dig, lige som det har inspireret så mange kunstnere og livsnydere gennem tiden. Cykelruten går via Pont du Gard, Avignon, St Remy og topper i Les Baux og slutter i uforglemmelige Arles hvorfra du gør en tur ned til Middelhavet gennem det helt flade landskab Camarque med heste og rigt fugleliv. Bienvenue en Provence!

1. dag

Ankomst til Orange

Besøg de romerske monumenter, herunder amfiteatret, som er en af ​​de bedst bevarede af alle de romerske teatre. I juli er her operafestival og sommeren igennem opføres forskellige musikarrangementer, som spænder fra klassiske koncerter til rockkoncerter.

2. dag

Orange - Uzès

54km

Du kører sydvestpå gennem smukke landskaber, forbi frugthaver og kommer ret ud i Côte du Rhône distriktets frodige vinmarker. I modsætning til de kendte røde vine fra Châteauneuf, som ligger øst for Orange, er AOC vinene der fremstilles her i området, bl.a Lirac, rosévine. Og mon ikke du skal nyde sådan et glas når du er vel fremme i Uzès. Den sidste del af ruten er bakket så et køligt glas på en af byens mange pladser er velfortjent. Uzès er en charmerende middelalderlig landsby hvorfra der er en betagende udsigt ud over Alzon dalen. Det er er arketypisk provencalsk by med en vidunderlig markedsplads, hvor du vil få mættet alle sanser – også smagssansen.

3. dag

Uzès - Pont du Gard - Avignon

49km

Ad små fredelige veje cykler du til det spektakulære Pont du Gard, der betragtes som et af ​​Antikkens vidundere. Den romerske akvædukt blev bygget til at bære vand over Gardon-floden til byen Nimes. Efter et besøg her går turen videre til Amaron ikke langt fra Rhône floden, som du herfra følger op til Avignon. Her kan nyde det store pavepalads og den sandstenspudsede bymur rundt om det indre Avignon, som spejler sig i Rhônefloden. I juli afholdes den traditionelle teaterfestival, hvor teatergrupper og kunstnere fra hele Europa samles i byen, men året rundt kan du opleve alle slags artister, dansere og portrætmalere på gader og stræder.

4. dag

Avignon - St. Rémy

31 el 56km

Du forlader Avignon og følger Rhône floden indtil fæst­ningsbyen Boulbon. Videre gennem olivenlunde og pinjeskov til Tarascon. Kong René – den sidste Konge af Provence – boede her og hans borg er velbevaret. Byen i sig selv er interessant. Så ud på provencalske småveje til en de smukkeste landsbyer i regionen: St Rémy, hvor Van Gogh boede og Nostradamus blev født. Nyd de romantiske små gader og mange hyggelige spisesteder i St Rémy og snyd ikke dig selv for et glas vin fra Les Baux.

5. dag

St. Rémy - Les Baux - St. Rémy

40km

Roligt triller du ud ad byen og ser det romerske Glanum, hvis ruiner ses lige uden for byen. Så gennem pinjeskove inden det går opad (3-4 km lang stigning) mod Les Baux. Denne ørnerede hæver sig 300m over det omgivende terræn og her er en vældig udsigt over dalen. Hyggelig by med bymur og mange besøgende – og cafeer og restauranter. Nedad igen på cyklen og gennem et vidunderligt landskab i skyggen af Alpillerne. Et landskab, du sikkert kender så godt fra Van Goghs billeder – området her har givet inspiration til mange af hans malerier. Overnatning igen i St Rémy.

6. dag

St Rémy – Arles

32km

På denne dag cykler du langs med Chaine Alpilles til Fontviel­le med Daudets berømte mølle og vindyrkning. Videre forbi Montmajor klosteret til Arles, der med sin tætte bykerne og romerske arena er en af Sydfrankrigs byperler. Van Gogh udødeliggjorde by og landskab under sit korte, men flittige ophold her i 1888. Byen har også meget andet en van Gogh at byde på: Et velbevaret amfiteater fra onkring Kritsi fødsel, tyrefægtning, pølser og fristende Provence-markeder. Du bor her de sidste to nætter.

 

7. dag

Arles - Ste-Maries-de-la-Mer

48km

I dag forandrer scenen sig totalt: Vest for Rhône er du straks ude i “Frankrigs Texas” med fugle, heste og køer i store, flade vådområder. Lidt ufransk ganske vist, men det er en særegen oplevelse at cykle her i stilheden under den høje himmel. Etapen ender nede ved kysten ved Saintes Maries de la Mer. Du bliver kørt tilbage til Arles med taxi transfer (inkl) og overnatter i Arles endnu en gang.

8. dag

Afslutning på turen

Efter morgenmaden hjem- eller vidererejse. Flygæster tager toget op til Paris. Bilgæster må tage toget tilbage til Orange.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se også vores anden tur i Provence fra Rhône dalen ned til Middelhavet. Se Tur 36.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede