Merlot

Menu

Langs Loire

Fra Orléans ud til Atlanten

For nogle er en uge for lidt. Her er så turen med det lange ridt fra Solognes ynde til Atlanterhavet ved La Baule i Bretagne. En cykelrejse langs Loire floden, som er rig på kulturminder og dejlige byer som Orleans, Blois, Amboise og Angers. Loire er præget af at være de franske kongers legeplads, og de storslåede slotte er drysset ud med rund hånd. Loiredalen er bred og næsten flad, og du har fornøjelsen af at cykle på nyanlagte cykelstier på en god del af ruten, som i øvrigt er allersidste del af et EU cykelsti-projekt fra Sortehavet til Atlanten.

1. dag

Ankomst til Orléans

Orléans ligger 135 km syd for Paris. Kom tidligt – masser at se på.

2. dag

Orléans-Beaugency

26km

En rolig rute langs Loire på nyanlagt cykelsti via Meung til Beaugency, en gammel og betydningsfuld by med pittoresk bro over floden.

3. dag

Beaugency-Blois

46km

Langs sydsiden af floden indtil de store skove ved jagtslottet Chambord. Der er tid til at stoppe op her og se dette vældigste af slottene i Loire. Videre til Blois med slot og bycharme.

4. dag

Blois-Amboise

39km

En rute mellem to kongebyer. Du kommer gennem vinlandsbyer til Chaumont, dette pompøse slot helt ud til Loire. Amboise med Frans 1.’s slot spækket med tårne, klokkespir, spidsgavle, kvistvinduer og dragehoveder.

5. dag

Amboise-Tours

31km

Gennem vinområdet Montlouis med slot og helt ind til Tours midte med bindingsværkshuse og den flotte Place Plumereau.

6. dag

Tours-Azay le Rideau

38km

I Savonniéres og omegn en del tilgængelige grotter, og lidt senere en overjordisk betagelse med slottet Villandry med Frankrigs fornemste eksempel på en renæssancehave.

7. dag

Azay le Rideau-Chinon

36km

Cykling til Langais med det 1500-tals slot værd at se med sin møbelsamling og tapeter. Så til Torneroseslottet Ussé som netop har inspireret til eventyret af samme navn.

8. dag

Chinon-Saumur

36km

Se godt på Chinon’s middelalderbykerne med slottet højt hævet over skifertagene og de mange vinkældre, inden du drager ud på landet og snart kommer til endnu et betagende sted: Klosteret i Fontevraud – et mageløst sted med en egenartet fromhed i arkitekturen. Saumur er berømt for sine vine, sine kavaleriskoler og champignon.

9. dag

Saumur-Angers

57km

Stadig langs Loire kommer du til slottet i Cuneau, til byen Les Rosiers og er snart i Anjou’s livlige hovedstad Angers med slot, mange parker og universitet.

10. dag

Angers-Montjean sur Loire

37km

Loire vokser sig større efter koblingen med Maine-floden og ved Chalonnes kommer endnu en flod til. Du cykler gennem Anjou’s vinmarker og nyder dagen på din tur til Ingrandes ved Loire.

11. dag

Montjean Sur Loire-Champtoceaux

40km

Stadig let terræn i den brede floddal. Champtoceaux var engang grænseby mellem Anjou og Bretagne.

12. dag

Champtoceaux-Nantes

32km

Snart er du i Nantes; charmerende by fuld af liv, universitet, rekreative anlæg i tidligere værftsindustrier langs Loire ude ved Ile de Nantes, historiske brasserier og arkader, nye sporvogne og hjemsted for Muscadet’en. Desuden det store slot fra 1500-1700 tallet.

13. dag

Nantes-St Brevin

59km

Det hedder Estuaire Nantes hele området her vest for Nantes. Du er ude i marsklandet. Loire er bred som et sund. Et kunstprojekt med 16 forskellige installationer er opbygget herude siden 2007. Alle er synlige og er frit tilgængelige, og er tydeligt afmærkede på cykelruten. Det sidste i rækken er “søslangeskulpturen” af kineseren Yong Pin ved St Brevin. Som et fabel fra fortiden synes det at være krøbet i land i en meget tidlig evolution. Og akkurat her slutter Frankrigs længste flod og møder Atlanten.

14. dag

Afslutning på turen

Den lange tur er slut. Fra Saint Nazaire på den anden side af flodmundingen er der togstation. Tilbage til Orléans eller helt til Paris med direkte tog på under 3 timer.

Den to uger lange tur kan opdeles i kortere sektioner, fx Orléans > Tours, Tours > Angers eller Angers > Le Croisic.  Du kan også opgradere hotellerne til 3 & 4-stjernede hoteller. Spørg Merlot.

Vores engagement i Loiredalen har rødder tilbage til Merlots start i begyndelsen af 90’erne. Se også vores to andre ture i området:

Tur 2 Loiredalen: En rundtur fra Blois

Tur 5 Chitenay: Stjernetur (fast hotel) i Loiredalen

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede