Merlot

Menu

Bretagne

Dinan, Saint Malo & Mont Saint Michel

Skøn og let cykeltur i Bretagne. Bretagne er en verden for sig. Der er salt og vind og et særligt lys og overalt stenene, husenes og klippernes grå granit og bregnerne og den gule gyvel. Store sandstrande, gamle, hyggelige byer med atmosfære, idylliske fiskerlejer og en befolkning som er stærkt knyttet til deres fortid og deres ældgamle traditioner og legender. Ligesom Normandiet er Bretagne et udpræget bondeland. Du gennemkører et landbrugsland, her er får og køer pynteligt på marker omkranset af skove, og ude ved kysten ser du havets store åndedræt med det markante tidevand ved St Malo, Cancale og Mont St Michel. Let cykeltur i Bretagne som ligelig er en indlands tur og en kystnær tur, og vi har med oplægget her ændret fra tidligere års udgaver af cykling i Bretagne.

Cykelturen her er forholdsvis flad og let. Der er nogle bakker, men ikke mere end du finder det i Danmark. Ruten fører dig gennem det klassiske Bretagne ad grønne stier i det blide landskab til kysten og mødet mellem jord, himmel og hav. Saint Malo har en unik beliggenhed ud til havet, og med sine gamle forsvarsværker og historie med pirateri også sin helt egen atmosfære. Det er rart at have god tid her. Landet øst for byder også på skønne oplevelser, med en flot kystlinie, østerfangst og charmerende fiskerlandsbyer.

1. dag

Ankomst til Rennes

Byen er hovedsæde for Bretagne regionen og aftenen kan nemt tilbringes med en gåtur i det historiske centrum og forbi den flotte og berømte parlaments bygning fra 1700-tallet.

2. dag

Rennes – Hédé

45km

Du forlader byen ad cykelstier der fører dig ud til ‘Voie Verte’, den grønne vej, som er et stisystem skabt til bilfri bevægelse gennem det flotte grønne landskab, til cykel, til fods eller måske til hest. Turen går fredeligt langs kanalen frem til landsbyen Hédé, hvor du skal bo på Hotel Le Vieux Moulin (både kat A & B bor her da der ikke er andre muligheder i den lille by).

3. dag

Hédé – Dinan

37km

Ruten fortsætter ad sti langs kanalen fra sluse til sluse. Du kan glædes over et landskab med bløde bakker, græssende køer og fine klassiske Bretagne landsbyer, og så når du frem til middelalderbyen Dinan med sin labyrint af små gader og charmerende stemning.

4. dag

Dinan – Saint Malo

25km

Efter Dinan ligger Rance dalen med sit unikke landskab, hvor vådland og tidevand spiller en central rolle. Du cykler ad nedlagt jernbanesti til Dinard, som ligger ud til Den engelske Kanal. Herfra har du en fantastisk udsigt over til fæstningen Saint Malo på den anden side af flodmundingen. Du krydser over gabet på den særlige bådbus over til St Malo, hvor du skal bo i nat på et hotel “Intra Muros”, altså indenfor bymuren. Vi har ikke indbygget en ekstra dag her, men har du tid anbefaler vi det.

5. dag

Saint Malo – Cancale

25km

En kort rute, så der er tid til St Malo og kystens strande. Ad småveje går dagens cykeltur langs kysten og dens mange små landsbyer med fine huse med kunstnere og deres atelier og stille sandbugter til badning. Vejen går en del op og ned hele tiden med blik til havet mest storlandemnt til sidst ved Pointe du Grouin. Cancale er et dejligt sted. En østersby først og fremmest. Østersparkerne dukker op når havet trækker sig tilbage ved ebbe. Her spises østers som slik til et glas frisk vin. Du bor ved havnefronten med alle dens fiskerestauranter.

6. dag

Cancale-Mont Saint Michel

50km

På den sidste tur er det helt fladt. Allerede i Cancale har du set ”havets pyramide” ude i kimingen og under dagens cykelridt ligger den hele tiden derude som et fata morgana. På vejene mod Vivier sur Mer små ”sliksteder” med østers, og fremme i Frankrigs betydeligste sted for muslinger bør du se Naturcenteret, som arrangerer ture ud i bugten, hvor der redegøres for biologien bag ”moules sur bouchot”. Ad småveje videre ude i de flade enge med får og Mont St Michel nu tæt. Dit hotel ligger tæt på ved den nærliggende by Beauvoir. Hotelbeliggenhed hhv ca. 2 km fra kysten (kat A) og 4 km fra kysten (kat B).

 

7. dag

Turen i Bretagne er slut

Hjem- eller vidererejse efter morgenmaden.

Denne tur udbydes i to hotelkategorier:
8A, hvor du bor på 5 nætter tre-stjernede hoteller & 1 nat på to stjernet hotel.
8B, hvor du bor på to-stjernede hoteller.

 

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede