Merlot

Menu

Donau Andante

Fra Passau til Wien. Lidt mere tid til det hele

Herlig let cykelrejse langs Donau fra Passau til Wien. Donaus løb gennem Østrig går dels gennem snævre slynger med træbevoksede skråninger i alle grønne nuancer, og dels i et bredere flodleje, hvor landskabet vider sig ud. Der er rig mulighed for at give benene lidt ekstra og smutte op til byerne ovenfor, og nyde udsynet over floddalen, og så trille ned igen længere fremme. Et godt kort og en turbog hjælper dig til denne orientering.

På vores klassiske Donau-tur ligger de daglige etaper på 50-70 km. Det kan du sagtens cykle hvis du er vant til det, og er i almindelig god kondition. Imidlertid har vi fundet at det kniber lidt med tid til at besøge de mange seværdigheder, der ligger langs cykelruten. Derfor har vi lavet denne cykelrejse langs Donau til Wien, hvor der dels er lagt lidt tog ind undervejs og dels lagt en ekstra overnatning ind mellem Linz og Wien. Etaperne bliver dermed på 40 km i gennemsnit. Så det er både for at imødekomme de, der er lidt betænkelige ved lange daglige etaper, og for at give mere tid til kulturoplevelser undervejs. Vi kalder den for Donau Andante. Hotellerne er tre- og fire-stjernede (samme kategori som på 50A).

1. dag

Ankomst til Passau

Dejlig by med Altstadt centrum beliggende ved sammenløb af de tre floder; Donau, Inn og Ilz. Indkvartering og udlevering af cykler. Ved sen ankomst kan cyklen hentes næste morgen.

2. dag

Passau-Schlögen

43km

Formiddagen afsat til at se sig om i Passau. En livlig handelsby og en hyggelig Altstadt. Der er orgelvesper i Domkirken hver dag kl 12 spillet på verdens største orgel. Så afsted på cyklen. Du kommer til Engelhartszell efter 25 km, og skal her se Østrigs eneste Trappist kloster. Trappist-øl brygges ikke her, men du kan købe Engelszeller Klosterlikör og Trappistenkäse! Du krydser så floden og cykler videre via Kramsau til Wesenufer ved Schlögen. Her bor du på godt hotel ned til floden.

3. dag

Schlögen-Linz

47km 15min

Med grønne skråninger omkring floden fortsætter stien nu til Aschach, der ligger her med en stribe af cafeer ned til floden. Videre til Eferding, hvor du skal besøge Schloss Starhemberg, og så til Ottensheim. For at vinde tid tager du herfra med lokalbanen ind til Linz herfra (ej inkl). Oplev denne charmerende østrigske by med sine museer og store Hauptplatz med barokbygninger raden rundt.

4. dag

Linz-Perg

42km

Tid til at besøge Schlossmuseum, der nyligt er udvidet med moderne tilbygning. Cykelruten går lidt ind i baglandet, fordi du skal besøge St Florian klosteret – det største kloster i Oberöstereich, og et fornemt eksempel på barokstilen. Komponisten Anton Bruckner var organist i St Florian og skrev mange af sine store værker her. Han døde i 1896 i Wien, men ønskede at blive begravet under sit ungdoms-orgel. Videre til Østrigs ældste by Enns og så over floden til Perg et par km fra Donau.

5. dag

Perg-Ybbs

49km

Videre ad Donau Radweg via Mauthausen, som har et andet bidrag til Europas nyere historie med sit KZ-Gedenkstätte. Stien snor sig lidt ind i baglandet og når frem til Grein. Tid til at drive rundt her i idylbyen ved Donau. Der er et lille teater på torvet og et skibsfartsmuseum oppe på slottet. Floden krydses her med færge, og du følger nu sydsiden hele vejen frem til Ybbs.

6. dag

Ybbs–Melk

28km

Du bliver her på sydsiden og på lang afstand ses klosteret i Maria Taferl. Senere dukker Benediktinerklosteret i Melk op. Det fremstår i dag nyrestaureret og strålende i al sin forgyldte barokstil. Kort rute idag så der er tid til at se klostret og evt nå en rundvisning. Overnatning centralt i den hyggelige by.

7. dag

Melk-Wachau-Krems

40km

En flot rute videre gennem Wachau, et af Østrigs kendte vinområder. Her er du virkelig i den skønneste del af din cykeltur. Vinmarkerne skråner ned mod floden og vinbyerne ligger på række, bl.a. Spitz og Dürnstein med den gamle borg. Du skal bo i Krems, som er UNESCO Weltkulturerbe.

8. dag

Krems-Wien

38km 45min

Videre i en udstrakt floddal til den gamle romerby Tulln med hyggelige gader og torv og Egon Schiele-museum (han er født her). Her kan du gøre en god pause og aflevere cyklen og fra stationen tage toget ind til Wien (ej inkl). Er du frisk kan du gerne cykle helt ind til byen, vel yderligere 3 timers cykling ind til Donauinsel og Wien.

9. dag

Efter en god nats søvn er det tid til Wien!

Vi har lagt en ekstra dag i Wien ind i programmet, for at give tid til at opleve byen og for at nyde den gode fornemmelse af at være kommet cyklende hertil. For den kunstinteresserede er en enkelt dag ikke nok, så du kan frit forlænge. De fleste gæster vælger at tage 2-3 dage ekstra her inden hjemrejsen.

10. dag

Hjemrejse eller forlængelse

Bilgæster tager tilbage til Passau. Hver lørdag med vores egen bus, øvrige dage med toget. Toggæster rejser med toget direkte mod Tyskland og Danmark, og flygæster flyver hjem her fra Wien.

Turen findes også i en 7 nætters variant:

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede