Merlot

Menu

Gironde

Medoc og Charente

Gironde er Europas største flodudløb. Det er floderne Dordogne og Garonne, der løber sammen lidt nord for Bordeaux og danner den bredere og bredere munding på vej til udløbet ved Royan. Landskabet er denne blanding af flod og hav med den særlige natur som også tidevandet giver. Lyset er betagende – som i Bretagne og som på Skagen – men vi er mere syd på, så det er varmere. Her kan endog være ganske varmt om sommeren. På Medoc-siden er her naturligvis de store vinnavne og en afstikker til Oceanet giver indtryk af Atlantens strande. Ovre på den anden side i Charente Maritime møder du vinkulturen omkring aperitifen Pineau. En behagelig og let cykelferie i Gironde området hvor turen hovedsageligt er baseret på Chambre d’hotes.

1. dag

Ankomst til Bordeaux

Du bor på Hotel le Pont Bernet i Pian Medoc ca 12 km fra Bordeaux. Der er pool og have. Tog- og flygæster har transfer fra Bordeaux inkluderet.

2. dag

Pian Medoc- Moulis/Listrac

40km

Så er det direkte ud i herlighederne. Fra Pian Medoc følger du ”slotsvejen” og kommer hurtigt til Macau og videre til de store rødvine ved Margaux. Rolige veje i et nemt landskab. Overnatning på Chambre d’hote midt i vinmarkerne.

3. dag

Moulis/Listrac-Saint Seurin de Cadourne

53km

Nordpå og ud til kysten med Fort Medoc, et af Vaubans militære byggerier, som du senere skal se også i Blaye. Så kommer du til hovedbyen i Medoc Paulliac, som ligger ned til Gironde. Godt frokoststed. Det berømte chateaux Lafite Rothschild ligger lige uden for. Roligt nordpå til St Estephe og lige efter kommer landsbyen Saint Seurin de Cadourne. Her bor du fx på chambres d’hotes Théâtre du Médoc. Bliv evt en ekstra dag her og nyd poolen og omgivelserne eller tag på strejftur i de omgivende vinmarker.

4. dag

Saint Seurin de Cadourne-Royan

55-60km

Gæster der har prøvet Merlots tur til Camargue kan genkende landskabet her i det mere vilde Medoc, hvor kystegnene yder fugle oplagte habitater. Gør stop i Saint-Christoly, hvor skibene ved lavvande står og smasker i mudderet. Ved Phare de Richard kan du komme op og se ud over de store vidder. Hvis du ikke kom ud til havet på en ekstra dag i Yzan, kan du gøre det i dag ved at lægge ruten ud til Saulac-sur-Mer med sandstrande og fyrreskove. Så er det med færgen over på den anden side – en halv times sejltur over flodmundingen til Royan. Courdouan fyrtårnet står ensomt derude i havet og du kan se skrænterne ved Meshers. Overnatning på Hotel Foncillon. OBS! Bagagen leveres denne dag til færgelejet i Le Verdon. Du skal selv sørge for at for den med ombord og over til Royan.

5. dag

Royan-Mortagne sur Gironde

35km

Ikke så langt i dag, for der skal være lidt tid til Royan. Tag dig bl.a. tid til at opleve byens  berømte overdækkede marked, som anses for et af de bedste markeder i sit departement Charente-Maritime. Akkurat som den sydligere by Arcachon (se også tur 10) har byen været turist- og badeby siden Belle Epoque, og byen har dejlige villaer fra den epoke. Selve byen blev ødelagt under krigen, men villaerne ligger der, og byen er blevet genopbygget med hvide huse af en Corbousier elev Claude Ferret. Se på det hele og spis frokost inden du cykler videre langs kysten forbi klinter og østersbanker til havnebyen Mortagne, hvor du bor lige ved havnen hos et yngre par i deres charmerende hus La Rive.

6. dag

Mortagne-Mirambeau/Soubran

40-45km

Nu forlader du Gironde for en stund og cykler ind i landet gennem et område kendt for både Pineau og Cognac. Så tilbage til vandet og nyd lidt af områdets råhed inden du kommer ind i Bordelais vinapellationer, nemlig Cotes de Blaye og Cotes de Bourg. Her er vinmarker, gamle vindmøller, solsikkemarker, mondæne huse og også slotte.

7. dag

Mirambeau/Soubran-Bourg-sur-Gironde

50-60km

Tilbage til flodmundingen til Blaye med citadellet bygget af Ludvig 14.s berømte arkitekt Vauban. Besøg citadellet og se den enorme fæstning og nyd udsigten over Gironde. Herefter følger en dejlig kystvej med småhuse og fiskehytter på pæle ned til Bourg-sur-Gironde og bor på chambre d’Hotes hos madame Poissonneau. Her er havn og en velbevaret bydel – virkelig et charmerende sted som afslutning på denne tour de Gironde.

8. dag

Afslutning på turen

Efter morgenmaden er der en transfer til togstationen i St Andre de Cubzac. Herfra bare en 20 min togtur ind til Bordeaux. Tag evt et par ekstra nætter i Bordeaux. Bilgæster der skal tilbage til hotellet i Pian Medoc kan tilkøbe en direkte transfer. Du kan også vælge at tage en ekstra cykeldag ved at cykle tilbage til Blaye, tage færgen over til Lamarque i Medoc og derfra cykle ned til Pian via Margaux. Ialt ca. 40 km

Forlængelse til Saint-Émilion og Bordeaux. Når nu du er så godt i gang med cykelturen i Bordeaux-området, så kan denne tur forlænges med 2 eller 3 dages yderligere cykling. Der er 50 km fra Bourg til Saint-Émilion og igen 50 km her fra til Bordeaux. Tag også en ekstra dag i Saint-Émilion, så der er tid til byen – som er på UNESCO-listen – eller til en foreslået tur ud i omegnen (35 km).

De nævnte overnatningssteder er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre forløbet da der nemt kan være udsolgt på de små steder. De daglige etaper kan deraf variere 5-10 km.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede