Merlot

Menu

Donau – Skib & Cykling

Til lands og til vands fra Passau til Budapest

På dette cykelkrydstogt på Donau floden får du set Donaus løb fra Passau til Budapest og retur igen – uden at skulle skifte hotel hver dag. Du har fast base ombord på den store flodcruiser MS Primadonna. Med ombord er cykler til alle gæster, og hver dag går du på opdagelse på land med cyklen, mens skibet sejler samme vej op ad floden.

Turen starter i Tysklands sydøstligste hjørne i byen Passau og ruten går via Linz til Wien og videre til Bratislava og Budapest. På turen er der lagt vægt på cyklingen og de planlagte daglige etaper er mellem 35-55 km. Man kan også vælge at blive ombord på skibet en eller flere dage.

MS Primadonna ved Visegrád i Ungarn

MS Primadonna ved Visegrád i Ungarn

MS Primadonna er en cruiseliner til flodsejlads der sejler under østrigsk flag – både kvalitet og sikkerhed er høj. Ombord er der restaurant, bar, stort soldæk, og jacuzzi – både udendørs og indendørs. Der er ialt 80 kahytter, alle udvendige og alle med eget bad og toilet, aircondition, garderobeskab, minibar og fjernsyn. På hoveddækket, Hauptdeck, er kahytterne ca. 11,5 m2 og har et stort vindue/koøje. Disse kahytter er indrettet med to enkeltsenge. På de to øverste dæk, Ptomenadendeck og Oberdeck, er kahytterne ca. 16 m2 og har egen balkon. Kahytterne her er indrettet med dobbeltsenge. Alle måltider er inkluderet, og tilberedes ombord.

Aftenstemning ved Passau

Aftenstemning ved Passau

1. dag

Ankomst til Passau

Dejlig by med Altstadt centrum beliggende ved sammenløb af de tre floder; Donau, Inn og Ilz. Ombordstigning på skibet mellem kl. 16-18.30. Ca. kl 19 kastes der anker og MS Primadonna begynder sin sejllads på Donau. Velkomstmiddag ombord mens der sejles mod Schlögen.

2. dag

Schlögen-Linz

56km

MS Primadonna lægger til i Schlögen ca. kl 10 og her udleveres cyklerne. Du begiver dig straks ud på cyklen og Donau Radweg. Du følger den sydlige bred gennem Kaiserau-dalen til Aschach, som er en af de mange hyggelige provinsbyer langs oden. Herfra videre til Ottensheim og Linz, hvor skibet imens har lagt til. Om aftenen sejler skibet videre til Tulln.

Udsigt fra kahyt på Oberdeck

Udsigt fra kahyt på Oberdeck

3. dag

Tulln-Wien

36/52km

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Tulln. Inden du begiver dig ud på cyklen er der tid til at besøge byens Egon Schiele museum. Så afsted på cyklen ad de lette stier. Mange hyggelige Radlertreff undervejs gennem dette grønne område inden du når Wiens udkant, hvor skibet ligger. Herfra kan du enten tage toget eller cyklen ind til Wiens bymidte. Efter aftenens middag ombord er der en guidet bustur gennem den smukt oplyste by. Først ved 23-tiden sejler skibet videre, så du har en god lang eftermiddag/aften i Wien.

MS Primadonna ved Visegrád i Ungarn

MS Primadonna ved Visegrád i Ungarn

4. dag

Komáron-Estergom

56km

Nu er du i Komárom i Ungarn, men starter cykelturen på den slovakiske side af Donau. På cykelturen i dag kører du gennem naturlandskab, langs med dæmningsstier og forbi kønne små landsbyer frem til den ungarnske by Esztergom. Byens vartegn og største seværdighed, er den kæmpemæssige Esztergom-basilika. Om aftenen sejler Primadonna videre mod Budapest.

5. dag

Budapest/Margrethe-øen

22km

Denne morgen vågner du op i ungarske hovedstad Budapest, og byen skal naturligvis udforskes. Der er fælles guidet bustur rundt i den historiske by. Bagefter kan du kan opleve byen på egen hånd til fods, eller med cyklen udforske den skønne Margrethe-ø – og så kaldt byens grønne oase. Øen ligger som et kæmpe grønt skib for anker midt ude i Donau-floden. Kl. 17 vender Primadonna atter stævnen mod Passau og begynder tilbagesejlingen op ad Donau.

MS Primadonna i Budapest, Ungarn

MS Primadonna i Budapest, Ungarn

6. dag

Rundtur fra Bratislava

33/48km

Denne morgen ankommer du til den sidste af de 3 store byer undervejs: Bratislava i Slovakiet. Også her er der indlagt en guidet byvandring. Herefter cykler du først til borgen Devin. Dernæst videre ind i Østrig til kejserinde Maria Theresias pompøse palads, Schloss Hof. Her er blandt andet flotte barokke haver. Så tilbage ad cykelstien igen til skibet, som fortsat ligger i Bratislava. Forlæng evt cykelturen og slå et smut om Hainburg. Kl. 19 afgang mod Melk.

Nyd solnedgangen over Donau fra dækket på MS Primadonna

Nyd solnedgangen over Donau fra dækket på MS Primadonna

7. dag

Krems-Pöchlarn

48km

Her er du virkelig i den skønneste del af din cykeltur. Wachau-da-len er 40 km lang og er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Du kommer til Dürnstein, Spitz og Melk, med Stift Melk knejsende på bakken. Det smukke Benediktinerkloster fra ca 1.100, står idag nyrestaureret og strålende i al sin forgyldte barokstil. Fremme i Pöchlarn ligger MS Primadonna og venter. Afgang ved 17-tiden.

8. dag

Afslutning på turen

Skibet ankommer til Passau allerede ved 9-tiden. Efter morgenmad er det tid til at gå fra borde. Ca. kl 10 er der transfer fra skibet til p-plads eller togstation.

OBS! Det kan være nødvendigt at ændre tidsplan og cykelruter alt efter flodens vandstand.

Du kan selvfølgelig også nyde Donaus glæder fra landjorden. Vi har 2 forskellige varianter af denne klassiske cykeltur fra Passau til Wien.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede