Merlot

Menu

Stjernetur på Lüneburger Heide

Fast base i Schneverdingen

Med kun få bakker er Lüneburger Heide nemt fremkommeligt og derfor ideelt til en cykelferie. På denne tur har du fast base i byen Schneverdingen, og et godt udgangspunkt for cykelture ud i Lüneburger Heide. Lyngen sætter rammen, og på den rigtige årstid vil verden omkring dig være helt lilla. Men landskabet er varieret og fyrreskov, enge, marker, floder, søer og små landsbyer giver lyngen fint modspil. Violet eller ej; hele sommeren er her vidunderligt smukt!

Lüneburger Heide er Niedersachsens største naturområde. Himlen er altid høj, luften er frisk, og i de små bække langs stierne klukker vandet. Overalt støder du på Schnucken, den traditionelle fårerace på heden, der i store eller mindre flokke afgræsser området. Når sulten melder sig dagens dont på cyklen, er det oplagt at smage den regionale specialitet Buchweizentorte (boghvedetærte), som fås på stort set alle caféer og gæstgiverier i området. Fra midt-april til midt-juni er det naturligvis hvide asparges med kartofler og hollandaise der står øverst på menukortet.

Hedelandskab kender vi selvfølgelig hjemmefra, men i Lüneburger Heide udgør det bilfrie naturfredede område mellemeuropas største sammenhængene hedeområde. Her er således kvadratkilometer nok til flere dages uforstyrrede naturoplevelser fra cykelsadlen.

Turen kan arrangeres med et vilkårligt antal nætter. Vi foreslår et ophold på 4 nætter, og 3 forskellige kortere cykelture ud i området. Du bor på det 4-stjernede Landhotel Schnuk i Schneverdingen, som ligger godt 60 km syd for Hamburg og lige i udkanten af Lüneburger Heide. Byen er på størrelse med Skanderborg og har et hyggeligt lille centrum med statuer og vandkunst på de små torve, og et stort udvalg af restauranter, cafeer og iskiosker. Hotellet har to gode restauranter og udendørs Biergarten. Når du skal slappe efter cyklingen kan du nyde hotellets spa-afdeling med indendørs pool, sauna og dampbad.

1. Tur

Wilseder Berg

31km

Ud i det smukke hedelandskab. Turen går først til ”Hofstelle Erhorn Nr 1” – en smuk gammel og fredet bygning midt i skoven, som nu huser et oplevelses- og aktivitetscenter. Her kan du blive klogere på den natur der omgiver dig. Så til den bilfri landsby Wilsede som kun kan nås til fods, på cykel eller i hestevogn. I den lille by er et lille frilandsmuseum med en lille krydderurtehave og en udstilling om hvordan hedebønderne boede. Slå evt også et smut op over op over Wilseder Berg – det højeste punkt på Lüneburger Heide, der er overkommelige 169 m over havets overflade, men alligevel byder på en flot udsigt. Tilbage til Schneverdingen via Niederhaverback.

2. Tur

Lünzen & Fintel

32km

Du cykler gennem dalen, Tal der Versee, til vandmøllen i Lünzen, som stammer helt tilbage fra 1587 og var i drift indtil 1979. I dag drejer hjulet stadig rundt – dog kun for gæsternes store fornøjelses skyld. Så videre ad småveje gennem et varieret landskab af fyrreskov, enge, marker og små vandløb til Fintel. Måske har du hørt om den tyske digter Friedrich Freudenthal, som havde til huse her. Du cykler tilbage til Schneverdingen via Haswede og Osterwede.

3. Tur

Soltau

42km 50min

Tag toget med cyklen ned til Soltau. Her i byen, som de lokale kalder “Herz der Heide” (hedens hjerte) er mange muligheder. Byens store kurbadsanlæg tiltrækker mange besøgende og du kan snildt få formiddagen til at gå med at ligge i de varme salte bade mm eller bare nyde haveanlægget. Er du mere til et sug i maven, så er forlystelsesparken Heide-Park Soltau et must med vilde rutschebaner og karuseller. Ellers er det bare op på cyklen og så afsted ud i naturparken og det fredelige hedelandskab. Mellem lyngen rager birk og egekrat op. Små landsbyer som Wiedeholz, Möhr og Wolterdingen er fine stop undervejs hvor du bl.a. finder butikker der sælger produkter fra heden, som honning og fårepølser lavet på heidschnucken. Lige inden du atter havner i Schneverdingen cykler du gennem Pietzmoor. Her skal du holde tungen lige i munden da ruten går direkte gennem mosen på snørklede stier lavet af planker.

Se også vores rundtur på Lüneburger Heide. Med start og slut i Lüneburg kommer du både ud i naturparkerne og til søde byer som Uelzen og Celle og Schneverdingen som turen her. 

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede