Merlot

Menu

Bodensee Allegro

Cykling i tre lande. Kort tur

Det er jo ikke alle der synes at det er sjovt at cykle 60 km seks dage i træk. Derfor har vi lavet denne korte cykelrejse rundt om Bodensøen, hvor cykeldagene er skåret ned til fire. Du starter og slutter i Bregenz og krydser søen ved Konstanz/Wallhausen.

Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm, og med Alpernes blå skygger flimrende i horisonten. Naturen omkring søen er storslået, og byerne lokker med et rigt kulturliv, historiske bygninger og hyggelige fortovscaféer. Klimaet er mildt og langs søens bredder er der fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. Det er en ganske let og flad cykelrute som bringer dig til tre lande – Tyskland, Østrig og Schweiz. Hvis du har tid, så udvid med nogle ekstra dage i Konstanz eller Bregenz og tag på sejlads på søen med de hvide skibe.

1. dag

Ankomst til Bregenz

Tog via München eller fly via Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg, og er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert år høster internationale roser for de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra midt juli til midt august, og i denne perioden kan det være svært at få plads på byens hoteller så du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn.

2. dag

Bregenz-Arbon

40km

Cykling langs Bodensøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til Rheineck i Schweiz (her løber Rhinen ud i søen) og videre til Rorschach og Arbon med søpromenade.

3. dag

Arbon-Konstanz

32km

Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz med Romanshorn og middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen. Fra de mange sandede søbredder her på sydsiden, er det nemt at gøre stop på cyklen og dyppe sig i det klare vand – og det har du god tid inden du når frem til Konstanz. Konstanz er den største af byerne ved Bodensøen, og er meget præget af det store universitet som ligger her. Det giver byliv, og mange butikker, cafeer og restauranter. Du kan sagtens bruge ekstra tid her – og tager du en ekstra nat her kan du gøre en udflugt til Europas største vandfald; Rhin-vandfaldet ved Schaffhausen. Et imponerende syn.

4. dag

Konstanz – Friedrichshafen

47km

Fra cykelvenlige Konstanz videre til blomsterøen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer. Videre til Wallhausen og herfra færge til Überlingen (inkl). Nem rute langs med søen, men du bør lige gøre en kort afstikker op til den imponerende valfratskirke i Birnau. Ned til søen igen til Meersburg og videre gennem vindistrikter, og til fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friederichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage.

5. dag

Friederichshafen–Bregenz

38km

Dagens højdepunkter er Monfort slottet i Langenargen, den romantiske by Wasserburg og ikke mindst den bayerske by Lindau, hvis gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Videre til den østrigske grænse og så når du atter tilbage til Bregenz.

6. dag

Turen er slut

Efter morgenmad tjekkes ud fra hotellet og du rejser videre eller hjem her fra Bregenz.

Turen findes også i 2 længere udgaver:

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede