Merlot

Menu

Bodensee Andante

Cykling i tre lande

På denne lette cykelferie rundt om Bodensøen kan alle være med. Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm, og med Alpernes blå skygger flimrende i horisonten. Naturen omkring søen er storslået, og byerne lokker med et rigt kulturliv, historiske bygninger og hyggelige fortovscaféer. Klimaet er mildt og langs søens bredder er der fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. I den nordvestlige ende deles søen af en højderyg op i Überlingen See og Untersee med øerne hhv. Mainau og Reichenau. Det er en flad til let kuperet cykelrute som bringer dig til tre lande – Tyskland, Østrig og Schweiz.

På denne udgave af Bodensee-turen bor du to nætter hvert sted. Det giver noget ro at du ikke skal flytte hotel hver dag, og det giver mulighed for at gøre nogle cykeludflugter væk fra søen. Hotellerne er tre- og fire-stjernede (samme kategori som på 55A).

1. dag

Ankomst til Bregenz

Tog via München eller fly via Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg. Byen har et godt kulturliv og er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert begejstrer både publikum og anmeldere med de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra midt juli til midt august, og i denne perioden er byens hoteller godt fyldt op og du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn.

2. dag

Rundtur langs Rhinkanalen

28km

Inden du begiver dig du på cyklen, kan du tage en tur med bjergbanen op til toppen af Bregenz’ „husbjerg“ Pfänder (1064 m.o.h.). Heroppefra har du et fantastisk vue du over den 536 km2 store Bodensee og de omkringliggende bjerge. Nede igen forlader du byen langs med Rhinkanalen til Dornbrin. Spis frokost her på byens centrale plads inden du cykler reutur til Bregenz.

3. dag

Bregenz–Arbon/Egnach

40/45km

Cykling langs Bodensøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til Rheineck i Schweiz (her løber Rhinen ud i søen) og videre til Rorschach og Arbon med søpromenade eller til Egnach 5 km længere fremme.

4. dag

Rundtur til St. Gallen

32/42km 20min

Du cykler lidt tilbage ad Bodensee Radweg til Rorschach, hvorfra du tager toget op til St. Gallen (700 m.o.h.). Tog ej inkl. I byen findes et imponerende kloster hvis vigtigste elementer er Katedralen og biblioteket og som begge er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Biblioteket er et af de ældste og rigeste i verden, og indeholder dyrebare håndskrifter som den tidligste kendte arkitektoniske plan udarbejdet på pergament. Du cykler ned til søen igen og tilbage til Arbon el Egnach.

5. dag

Arbon/Egnach-Konstanz

33/28km

Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz med Romanshorn og middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen. Fra de mange sandede søbredder her på sydsiden, er det nemt at gøre stop på cyklen og dyppe sig i det klare vand – og det har du god tid inden du når frem til Konstanz. Konstanz er den største af byerne ved Bodensøen, og er meget præget af det store universitet som ligger her. Det giver byliv, og mange butikker, cafeer og restauranter.

6. dag

Rundtur til Stein am Rhein og Radolfzell

51km 60min

Langs med Untersee på den schweiziske side hen til Stein am Rhein, som du når efter 35 km. Byen er indbegrebet af bindingsværkidyl, og er en meget populær turistby i området mellem Bodensøen og Schaffhausen. Gå rundt i de idylliske gader med torve og pladser og slentr ned ad hovedgaden som fører til den vestlige byport. Herfra tværs over halvøen, Höri, op til Radolfzell, og tog retur til Konstanz (tog ej inkl.). Hvis du orker det kan du også cykle tilbage til Konstanz via klosterøen Reichenau med stort benediktinerkloster og tre romerske kirker. I alt 30 km ekstra el. 20 km hvis du tager båden til hjælp.

7. dag

Konstanz – Friedrichshafen

47km

Fra cykelvenlige Konstanz videre til blomsterøen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer. Videre til Wallhausen og herfra færge til Überlingen (inkl). Nem rute langs med søen, men du bør lige gøre en kort afstikker op til den imponerende valfratskirke i Birnau. Ned til søen igen til Meersburg og videre gennem vindistrikter og til fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friederichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage.

8. dag

Rundtur til Argenmünding

33km

Et af dagens højdepunkter er Monfort slottet i Langenargen, som ligger ned til søen 12 km fra Friedrichshafen. Efter et besøg her, cykler du ind i natur området Argenmünding til Laimnau og Langnau. Retur via det flade Mariabrunn.

9. dag

Friederichshafen–Bregenz

38km

Igen til Langenargen og så videre til den romantiske by Wasserburg. Herefter kommer du til den bayerske by Lindau, hvis gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Videre til den østrigske grænse og så når du atter tilbage til Bregenz og afslutter din cykelferie rundt om Bodensøen.

10. dag

Afslutning på turen

En dejlig cykelferie rundt om Bodensøen er slut. Efter morgenmaden hjem- eller vidererejse.

Turen findes også i to kortere udgaver:

55C – 5 nætter
55A/B – 7 nætter

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede