Merlot

Menu

Azorerne

Cykling på vulkaner

Cykelferie på Azorerne.

Cykling på en ø midt i Oceanet! Det er præcis den oplevelse du har, når du fra cyklen ser det kystnære landskab lægge arm med Atlanten. Udsigten er fantastisk: Den store havflade, hvor lyset hele tiden veksler, og regnbuen står overskrævs, ude på kystkanten grupperinger af hvide huse omkring en kirke og foran de grønne skråninger med køer og vejen kantet med hortensia. Overalt denne overflod af hortensia! Det er så spændende og egenartet, at en cykeloplevelse på Sao Miguel på Azorerne vil stå som en særlig oplevelse for dig. Det er et stykke udkantseuropa, men også her under forandring.

På denne tur har vi valgt at inkludere en el-cykel. Så kan alle være med når man fra kystlinien skal op over en kraterrand med stigninger over 5-7 km og 600 m op, og så ned igen i kraterets bund. Grønt, grønt allevegne. Ren luft og overkommelige afstande på denne den største af øerne i øriget herude. Det er fristende at besøge flere øer herude, men har du kun 2 uger, så synes vi at øen her meget fint repræsenterer hele øgruppens natur. Her er en lun temperatur hele året. Aldrig over 26 grader og aldrig under 14 grader – så både sommer og vinter byder ind med store oplevelser. Du bor fire steder – alle af høj kvalitet og i forskelligartede omgivelser. Tag derud og indsnus det Atlantiske panorama – der er så flot derude! Her er et forslag til en 11 nætters tur derude. Rundturen kan også gøres på 7 nætter. Man bor samme steder bare færre nætter hvert sted, alt efter hvordan du ønsker at strikke det sammen.

1. dag

Ankomst til Ponta Delgada

Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Capelas på nordkysten (25 km, 45 min). Gammel hvalfangerby med havn. Her bor du på i bungalows på Hotel Solar do Conde. Her er have og pool.

2. dag

Udflugt til Faja de Cima

33km

Du får cyklen om morgenen, og følger kystvejen sydpå til Fenais da Luz, drejer af og inde midt på øen ligger Faja de Cima, hvor du kan besøge en ananasplantage. Så tilbage ud til kysten og dit hotel ved Capelas. Dagens rute er i et let terræn.

3. dag

Rundtur langs kysten

53km

Følg kystvejen nordpå og ved byen Mosteiros drejer du fra og ”kravler” op på vulkanranden og ned igen til Sete Cidades med den blå og den grønne sø. Du kan også blive oppe og cykle på kraterranden hele vejen. En flot dag, med mange stigninger så du bliver glad for din el-cykel.

4. dag

Capelas-Furnas

45km

Følg den flade kystvej til Calhetas og Rabo de Peixe. Videre til Ribeira Grande med sine livlige gader, bypark og teater på torvet. Gør et badeophold med frokost her. Fortsæt videre ad kystvejen ud mod Nordeste. Flot slynger vejen sig med vide udsigter ned over grønne marker og landsbyer og med Atlanten i baggrunden.Ved Gorreana ligger de eneste teplantager i EU. Åben for besøg og vandringer i teplantagen. Efter 18 km drejer du op i baglandet. Her går det op ad bakke til ca. 600 m.o.h. Ved Furnas golfbane er der et udsigtspunkt over Lagoa das Furnas og herefter triller du de 5 km ned i Furnas by – paradisisk beliggende i en grøn dal midt i et vulkansk område med varme kilder. Du bor på det helt nyrenoverede Hotel Terra Nostra beliggende i byen ved den botaniske have. Et helsende 32 gr. varmtvandsbassin med rødt, jernholdigt vand har hotellets gæster gratis adgang til.

5. dag

Udflugt Ribeira Quente

19km

Snup cyklen til øens sydkyst. Det går nedad hele turen til kysten, og vejen snor sig i en næsten tropisk vegetation ned mod fiskerlejet Ribeira Quente. Her er der flere gode restauranter og en sandstrand hvor der kan bades. Du kan også vælge at cykle eller vandre rundt om Furnas søen, ca 13 km.

6. dag

Hviledag i Furnas

24km

Eller en cykeltur til kystbyen med de hvide huse Povoacão. Lidt op og ned og en tur på ialt 24 km.

7. dag

Furnas-Agua d'Alto

25km

Igen op fra Furnasdalen gennem skove med tropisk vegetation. Måske tid til en vandring rundt om søen på hvis ene bred du i øvrigt finder en vulkansk område med nogle særlige huller hvori madgryder nedsænkes og simrer ved naturlig varme i nogle timer. Byens restauranter og andre udnytter det og serverer Cozidas her fra ”Djævelens køkken”. Når du kommer op i højden får du den flotte udsigt over den sydlige kyst, og ser snart Vila Franca do Campo. Denne maleriske fiskerby er tidligere hovedstad for Azorerne. Her er utallige caféer og en mangeårig tradition for pottermagerkunst. Du cykler 4 km videre ud ad kysten og til dit Hotel Pestana Bahia Praia som ligger smukt helt ud til Atlantens dønninger. Her er stor have og pool.

8. dag

Agua d'Alto-Ponta Delgada

24km

Tidligere var her lidt for meget trafik. Men nu er en motorvej åbnet, og den gamle vej så tilpas aflastet, at vi cyklister kan være her igen. Ruten går langs sydkysten, forbi Caloura, Agua og Lagoa. Stort set uden bakker og med en passende afveksling med byerne undervejs. Ponta Delgada er øens hovedstad med 25.000 indb. Meget dejlig by med gågader og havnemiljø. Du bor på Hotel Vila Nova eller du kan opgradere (mod tillæg) og bo på Hotel Talisman oppe i byen eller Marina Atlantico i havnen og ud til havnebadet.

9. dag

3 dage til fri disposition i Ponta Delgada

Evt. kan du leje bil og køre til Nordeste og østkysten eller hyre en chauffør for dagen, som kører jer øen rundt. Vi hjælper gerne med forslag og med at booke bil eller chauffør.

12 dag

Hjemrejse

Efter morgenmad er der transfer til lufthavnen.

Fotograf Torben Åndahl og Journalist Birgitte Andersen var på vores Azorer tur for nogle år tilbage. Det er Torbens billeder vi har vist her og Birgittes beretning om turen og øen kan du læse her.

Har du mere tid til rådighed og lyst til at besøge nogle af de andre øer nu hvor du har hul på en flybillet derud, så kan du også flyve hjem fra Faial eller Terceira. Du skal blot tilkøbe en indenrigsflyvning fra São Miguel, da der ingen skibsforbindelse er mellem São Miguel og de andre øer. Spørg Merlot.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede