Merlot

Menu

Arcachon

Hav, klit & østers

Da vi et efterår besøgte Bassin d’Arcachon første gang var sammenligningen med Limfjordslandet nærliggende. Hvorfor skulle man så rejse så langt for at tage på en cykeltur? Spørgsmålet er sviende oplagt midt i klimadebatten. Og svaret har også noget med vejret at gøre: Fordi her er varmt og fordi her er solrigt. Her er hav og klitter og skyggefulde palmer og fyrretræer, her er østers og muslinger og dejlig arkitektur fra Belle Epoque. Men især nærheden til havet giver denne tur sin særlige karakter og er en let cykelrundtur ved Arcachon for enhver cyklist.

Byen Arcachon ligger ca. 70 km vest for Bordeaux. Som nævnt er landskabet meget lig vort eget ”æ haw”, blot varmere og voldsommere. Ude ved Cap Ferret ser du de vældige fyrretræer, og ved Bassinet, som du kommer hele vejen rundt om, er østers, som sælges som slik fra små boder og er at finde på alle spisekort om aftenen.Området er helt fladt, så cyklingen er bare at bevæge sig fremad. Ruterne er stort set bilfrie, idet netop Aquitaine har investeret meget i cykelstier.

1. dag

Ankomst Arcachon

Flyrejsende kommer med toget fra Paris eller Bordeaux. Dit hotel ligger tæt ved togstationen og vandet. Hotellet er Hotel Victoria og her bor du 2 nætter til at starte med og igen 2 nætter til slut. Hvis udsolgt her, bor du på Hotel Le Nautic i et af deres værelser med havudsigt.

2. dag

Rundtur til Dune du Pilat

26km

Oplagt at cykle ned til Dune du Pilat, den højeste vandreklit i Europa, en vældig sanddyne på 114m med udsigt over til Cap Ferret og sandbankerne ude i havet. Imponerende flot. Du bliver herude ved vandet og kommer til Pyla sur Mer og så tilbage til Arcachon og strejftog rundt til bl.a. Moulleau. En forstad til Arcachon som er ganske livlig i sommermånederne. Her er cafeer og butikker.

3. dag

Arcachon-Biganos-Andernos/Ares

30km

Fra dagens start hopper du med cyklen på toget frem til Biganos. Du tager cyklen med toget til Biganos. Straks ud til Bassinet og havnen og nordpå til Port des Tuiles og Audenge. Her er tidligere østersbassiner nu omdannet til badebassiner, som bruges flittigt af både lokale og turister. Videre nordover ad rolig cykelsti et par km fra kysten til aftenens mål Andernos-les-Bains. Her bor du de næste 2 nætter på Hôtel Villa Terranga. Eller evt 4 km videre op ad kysten til Ares og Hotel Le Grain de Sable.

Let cykelrundtur ved Arcachon
4. dag

Udflugt til Le Grand Crohot

37km

Idag cykler du gennem Cap Ferrets store skovområde. Cykelsti gennem flot terræn med høje fyrretræer. Her dufter herligt og cikaderne synger højt. Så kommer du ud til kysten og så er det bølgernes voldsomme brusen der overtager lydscene. Turen tilbage går via byen Ares der med sine 8000 indb. er en lille og hyggelig by.

5. dag

Andernos Les Bains-Arcachon

30km

Dagens rute går ned gennem halvøen Cap Ferret. Med Atlanten på den ene side og Arcachon Bassinet på den anden side er lyset, luften og duften ganske særligt. På indersiden af halvøen ligger nogle små byer helt præget af østers. Den lille flække l’Herbe er et ganske unikt miljø med pittoreske små huse og hytter. Der er skib fra Cap Ferret tilbage til Arcachon, hvor du igen bor 2 nætter.

6. dag

Rundtur til Le Teich

40km

Cykelstien går hele vejen langs sydsiden af Bassinet. Området er domineret af østers og af saltbassiner I Gujan Mestras er der ikke mindre end 7 havne dedikeret til østers-avl, og byen har med rette fået kælenavnet “capital of oyster fishing”. Fortsæt længere ind i vådområdet ved Le Teich, et stort vådområde med fuglereservatet med bl.a isfugle og silkehejre. Efter et besøg her krydser du den lille Eyre-flod og kommer så til Biganos. Tilbage til Arcachon og overnatning samme sted.

7. dag

Turen herude i Arcachon er slut

Du kan evt. forlænge i Bordeaux. Bordeaux er en meget cykelvenlig by.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede