Merlot

Menu

Spørgsmål & svar

Skal jeg være i god form for at gennemføre en Merlot cykeltur?

Alle, der kan li’ at cykle, kan være med på en Merlot cykelferie. Vi har ture i forskellige sværhedsgrader, og med forskellige afstande. På mange af vores ruter kan du endog tage tog og skib til hjælp, og så kan du cykle i dit eget tempo. Se sværhedsgrad og rutelængde under hver enkelt tur.

Hvordan finder jeg frem på de enkelte cykeldage?

Rutematerialet varierer fra tur til tur. Oftest cykler du efter en detaljeret rutebeskrivelse samt et kort, hvor ruten er indtegnet.

Skal jeg cykle med opbakning?

Nej. Alle Merlots cykelrejser er med bagagekørsel. Du cykler kun med din dagsbagage, dvs de småting du skal bruge i løbet af dagen fx vindjakke, solcreme, regnfrakke, picnic tæppe mm. De fleste lejecykler er udstyret med en cykeltaske.

Hvilken type cykel får jeg?

Cyklen er en god og nyere turcykel med almindeligt fladt styr, og med en gearing der passer til terrænet. Oftest med 18 eller 21 gear og med håndbremser – altså uden fodbremse. På mange ture kan du også vælge en cykeltype med 7/8 gear og både fod- og håndbremse. Ved bestilling opgiver du din højde samt ønske til cykeltype, så du får en cykel, der passer til dig. Damer får damecykler og herrer får herrecykler, medmindre andet ønskes. På langt de fleste ture kan også bestilles en el-cykel mod tillæg. El-cyklerne er ofte med unisex stel.

Kan jeg tage min egen cykel med?

Er du bilist kan du tage din egen cykel med. Med startsteder langt ude på landet, er der så mange praktiske vanskeligheder ved at tage egen cykel med fly og tog, at det må frarådes. Når egen cykel medbringes, fratrækkes 350 kr på ture i Tyskland og Østrig, og 500 kr på alle øvrige ture med mindre andet er anført. Bemærk at der ikke gives fradrag for egen cykel på Sejl- og cykelturen på Donau floden.

Hvordan er overnatningsstederne?

I Frankrig bor du mest på mindre 3-stjernede (og enkelte 2 & 4-stj.) familiedrevne hoteller a la Logis de France. Det kan også være Chambres d’Hotes (Frankrigs B&B), men i så fald vil det fremgå af turteksten. På Italiensturene og i Tyskland og Østrig er det også mindre hoteller i ”Familienbesitz”. På Donau-turen dog ofte også større hoteller, som har kapacitet til de mange gæster her. I UK & Irland bor du på Guest Houses, og på Azorerne anvender vi både bungalows og hoteller. Hotellerne ligger nogle gange ude på landet eller i mindre landsbyer uden anden form for natteliv end det gæsterne selv skaber.

Du kan se mange af de anvendte hoteller i turteksten. Vi har kun nævnt de hoteller, som vi oftest benytter. Der kan være ændringer i netop dit hotelforløb. I et program som dette har vi mange hoteller knyttet til, så hvis det angivne hotel er fyldt, finder vi et andet i tilsvarende kategori.

Hvilken type veje cykler jeg på?

Ruterne er lagt på (små)veje med næsten ingen eller ringe biltrafik. Ved ind/udkørsel af større byer vil de sidste km omkring byen være i tættere trafik. I områder hvor der findes gode cykelstier, følger ruten naturligvis disse. Flodturene i Tyskland samt Bodensøen er alle skiltede cykelruter, og hovedparten af disse ruter går på bilfri stier.

Er det for varmt at cykle i Sydeuropa om sommeren?

Det lufter altid mere på en cykel end bag rattet i en bil, så med de rigtige forholdsregler kan du sagtens cykle under sydens sol og varme. Midt på sommeren kan varmen snige sig op på 30 gr. i skyggen og endnu mere i solen. På sådanne varme dage er det vigtigt at du drikker masser af vand, sørger for at dække dit hoved til med en kasket el. lign. og holder en god lang “skyggepause” i middagsheden.

Hvad hvis det regner?

Så bliver du våd! Det er cyklistens vilkår. Tag regntøj på, og begiv dig ud på cyklen alligevel. Landskaberne er flotte i al slags vejr. Og en af fordelene ved ikke at cykle med opbakning er desuden at der altid tørt tøj når du kommer frem.

Hvad hvis cyklen punkterer, eller der sker noget andet med cyklen?

De lejede cykler er altid udstyret med lappegrej (få destinationer undtaget). Du skal selv kunne klare en lapning, mens du ved større fejl vil få byttet cyklen eller blive bedt om at indlevere den på nærmeste cykelværksted. Merlots lokale samarbejdspartner på stedet vil hjælpe dig. Det er lidt forskelligt hvordan det foregår men præmissen for en god cykelferie er jo en cykel der fungerer – det er vi klar over.

Skal jeg cykle med cykelhjelm?

Selvom du er en opmærksom og rutineret cyklist, og ruterne hovedsagligt foregår på veje med ringe trafik, så kan uheldet jo være ude. Vi anbefaler, at du selv tager en cykelhjelm med. På visse ture er det dog muligt at leje en cykelhjelm for ugen.

Kan jeg pakke min bagage i kuffert?

Det kan du sagtens. Jo færre løsdele du har, jo nemmere er det at håndtere flytningen af bagage fra sted til sted. Som hovedregel omfatter flytning af bagagen, som indgår på alle vore ture, et styk bagage pr. gæst.

Hvordan fungerer flytningen af bagagen?

Mens du nyder livet på småvejene, er der andre, der bakser med din bagage og sørger for, at den står på næste hotel, når du er fremme. Du nøjes med at have den lette dagsbagage på cyklen. Princippet er, at du stiller bagagen på et anvist sted på hotellet om morgenen, og så skal den være fremme på dit næste hotel senest kl. 16, på flod turene dog kl. 18. Ofte er den der meget før. Det fungerer.

Skal jeg selv bestille fly og/eller tog?

Ja. Vi vejleder gerne med foreslået rute og rejseplan, men kan ikke længere levere billetter. Vi anbefaler altid at købe flybilletter direkte hos flyselskaber og ikke gennem en portal. I tilfældet af forsinkelser, ændringer, aflysninger mm, er du bedre stillet hvis din billet er købt direkte af selskabet.

Kan jeg forlænge eller afkorte turen?

Forlængelse er mulig på de fleste hoteller. Visse ture kan kun forlænges ved ekstra ophold før eller efter cyklingen, og andre kan forlænges undervejs i cykelforløbet. Afkortning af en tur er mange gange vanskeligere, da det kan medføre nogle meget lange dagsetaper. Kom endelig med dine ønsker, så tilpasser vi turen så godt vi kan.

Hvordan bestiller jeg en cykeltur?

Du kan bestille din rejse her fra hjemmesiden, men du er også meget velkommen til at ringe til os eller skrive en mail, hvis du har særlige ønsker eller spørgsmål.

Er jeg sikker på at få min ønskede cykelrejse på min ønskede dato?

Hvadenten du bestiller din cykelrejse fra vores hjemmeside eller over telefonen, så er din rejse først endeligt bekræftet i det øjeblik, du modtager en skriftlig bekræftelse fra os. Vi behandler hver bestilling i den rækkefølge de kommer ind, og kontakter dig hurtigst muligt, hvis din tur skulle være udsolgt på din ønskede dato.

Henter Billede