Merlot

Menu

Rejseberetninger

Små historier om store oplevelser fortalt af de rejsende selv. (Tilfældigt udvalgte beretninger, genindlæs siden for at se flere.)

68 Bayern

Hjemme igen efter en dejlig uge i Bayern. Her en opsummering af oplevelserne:

  • hjælpsomhed undervejs, hvis du måske kludrer lidt med rutevejledningen
  • tjenere på hotellerne, der gerne gør sig umage med at find lige netop det bedste glas vin til dén menu
  • en mor med datter, der kender hotellet og fortæller, at det er ligeud og så på venstre hånd – de går videre, og for en sikkerheds skyld bliver de stående ud for hotellet, indtil cykelturisten er helt klar på, at det er her
  • landbrugsarealer med græs og kvæg indrammet af bjerge på forunderlig vis – med høj himmel eller med lave skyer – smukt i hvert fald
  • gode muligheder for en solid frokost undervejs på ruten, f.eks. tomatsalat med kartofler
  • sandsynlighed for øget velvære undervejs, og når turen slutter
  • en bevægelse i varme, venlighed, hjælpsomhed i et miljø af bløde toner blandt mennesker

 

Jørn, Hinnerup

Læs om Bayern

32 Perigord-Bordeaux

Det var en meget vellykket tur og naturligvis ikke mindst fordi pakken fra Merlot var gennemtænkt og velorganiseret. Christine gav en god og grundig gennemgang af turen den første aften. Cyklerne var helt perfekte. Hotellerne var gode og det var dejligt at komme frem til et sted hvor man er ventet og middagene var også spændende – klassisk fransk og en god belønning oven på dagens strabadser. Vi oplevede at der på de allerfleste etaper var valgt en cykelegnet rute med begrænset med trafik og det var rigtig dejligt de to steder hvor der var valgt nedlagte jernbanestrækninger. Kan anbefale en hviledag efter en lang etape – det giver også mulighed for at se seværdigheder i den by man kommer frem til efter en lang cykeltur. Og der var mange seværdigheder –  også ud over dem der nævnes i materialet. Skal vi fremhæve noget så var det en stor oplevelse at se Musée National de Préhistoire i Les Eyzies.

Thorben & Birgit

Læs om Fra Perigord til Bordeaux

31 Perigord Noir

Vi har haft en dejlig ferie i det Sydfranske. Det var en veltilrettelagt tur – både transporten derned og hjem igen, og cykelturen dernede. Landskabet er spændende og varieret, folk hjælpsomme og imødekommende og smukt var der alle vegne. En stor oplevelse.

Bente & Poul

Læs om Perigord Noir

62 Galloway

Vi havde en super god tur til Skotland. Vejret var godt hele tiden, ingen regn (nok lidt atypisk for Skotland) men dejligt for os. På denne tur cyklede vi efter GPS. Det har vi ikke prøvet før, men det fungerede rigtig godt i forhold til at cykle efter kort. Esther og hendes mand cyklede med os næsten hele den første dag. Det var supergodt, da vi på den måde, lærte både GPS og cykel godt at kende, inden vi var på egen hånd. Og samtidig fortalte de om landskabet og historiske steder vi kom forbi, det var ren bonus på vores tur. Vi kan varmt anbefale denne tur, og måske tager vi en anden  til Skotland senere.

Peter & Birgit, Tarm

Læs om Galloway

70 Altmühl

Så er vi igen kommet godt hjem efter en dejlig cykelferie. Denne gang cyklede vi langs Altmühl og igen i år havde du sørget for det gode vejr. Det har været en fantastisk tur. Dejlige hoteller, venligt personale som ventede os og bagagen stod klar, når vi kom til hotellerne. Godt vejr, vi startede med meget varmt, havde et par dejlige dage i Gunzenhausen, hvor vi nød det gode vejr ved søen. Vi fik en lille regnbyge, da vi sejlede fra Kelheim til Weltenburg, men det var alt. Vi har fået god mad både på hotellerne og når vi var henvist til en restaurant i byen.

Stig & Ida

Læs om Altmühl

50 Donau Classic

Vores feedback til den dejlige tur er kort og godt følgende:
Hotelværelser: alle gode, enkelte super gode. Morgenmad fin. Aftensmad på Schlögen, buffet rigtig god, de andre steder jævn, et sted decideret dårlig. Transport af kufferter fin. Cykelleje og service fin. Planlægning af selve cykelruten rigtig god. Kortbeskrivelsen overskuelig. Guideparret fantastisk søde og velforberedte. De kan kun anbefales 😉
Alt i alt var det en fantastisk tur. 5 stjerner ud af 6.

 

Hans-Kurt & Annette

Læs om Donau Classic

6 Normandiet

“Dette var vores første cykel rejse og valgt ud fra: området, militær historisk betydning og cykel terræn. Programmet følte vi er godt sat sammen; længden på de daglige etaper, områderne vi passerer og hotellerne. Så tak for de gode rammer til vores gode ferie, som har gjort at vi er friske på flere cykel rejser”.

Jeanette & Kim, Roskilde

Læs om Normandiet

52 Rhinen

Vores tur langs Rhinen fungerede rigtigt fint. Fine overnatningssteder og gode cykler. Så vi vendte hjem rige på gode oplevelser. Og det er bestemt ikke sidste gang at vi cykler et eller andet sted i Europa.

Raaby, Silkeborg

Læs om Langs Rhinen i Sydtyskland

47 Salzkammergut

Det var den smukkeste cykelferie vi endnu har haft – den slår selv Bodensøen rundt og det siger ikke så lidt 🙂 Vejret hele ugen var perfekt – sol og 35 grader. Søndag var grå og regnfuld, men lige opholdsvejr imens vi var på cyklerne.

Cyklerne vi havde på turen var fine og i orden – og ingen punkteringer eller andre forhindringer. På turen brugte vi også tid på at tage op med Dachstein banen og travede ud til Five Fingers platformen – en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse.

Britta & Co.

Læs om Salzkammergut

19 Det sydlige Alsace

Kære Merlot,

Blot lige denne mail for at sige at vi er kommet hjem fra endnu en fantastisk cykeltur  – denne gang i Alsace. Turen, hotellerne og endda vejret var virkelig godt tilrettelagt.

Vi siger tak for en dejlig ferie og vil ikke tøve med at bruge og anbefale jer til dem vi kender m. fl. Forsat god dag og sommer til jer.

Anne Marie & Laurids, Varde

Læs om Det sydlige Alsace

58 Mosel

Vi havde en meget fin tur hvor alt klappede – tak. Gode cykler og meget fin rute med masser af hyggelige byer undervejs. Vi fik endda en fin ekstra oplevelse da vi var i Trittenheim, derfra gik der en båd til Bernkastel, hvor der var vinfest i hele byen og et kæmpe fyrværkeri før båden igen sejlede hjem.

Birger & holdet

Læs om 58A Mosel

58 Mosel

Vi er kommet hjem efter en flot flot cykeltur langs dels Saar og dels Mosel floden, vil vi gerne hermed udtrykke vores varmeste tak, for en særdeles veltilrettelagt tur, og med fine overnatnings steder, gode cykler, så alt var perfekt, at vi så havde lidt problemer med togturen hjem, er jo ikke jeres ansvar. Så vi alle 4 siger mange tak for jeres medvirken til at vi fik en minderig ferie,  i virkelig fint cykelvejr, kun ca 1 times støvregn i 6 dage er da til at leve med 😉

 

Jens & Lene, Toftlund

Læs om 58A Mosel

48 Bergrose

Vil gerne dele et par dejlige billeder af vores ferieminder fra i sommers, hvor vi var på cykelferie i Østrig. Vi havde valgt ruten Strobl ved Wolfgangsee, hvor vi boede på Hotel Bergrose. En helt igennem unik oplevelse 🙂 og det er ikke sidste gang vi skal cykle i Østrig.

Heidi & Co.

Læs om Salzkammergut – Strobl ved Wolfgangsee

73 Piemonte

En tilbagemelding på en fantastisk dejlig uge på cykel i Piemonte. Gudesmukt i efterårssol, vi kæmpede os op af bakkerne og nød nedkørslerne så meget desto mere. Dejlige overnatningssteder, alle steder utroligt søde værter, vi er blevet forkælede hele vejen.

Og så må jeg igen fremhæve Marco (red, vores lokale mand på stedet), som er en helt utroligt engageret og omsorgsfuld tour operator. Han gør en kæmpe forskel. Man føler sig aldrig overladt til sig selv. Har man et spørgsmål, svarer han prompte på SMS. Jeg føler, at han er med os hele vejen og sætter pris på små opdateringer om, hvordan turen spænder af for os

Marianne & Claus

Læs om Piemonte

Henter Billede