Merlot

Menu

Rejseberetninger

Små historier om store oplevelser fortalt af de rejsende selv. (Tilfældigt udvalgte beretninger, genindlæs siden for at se flere.)

73 Piemonte

En tilbagemelding på en fantastisk dejlig uge på cykel i Piemonte. Gudesmukt i efterårssol, vi kæmpede os op af bakkerne og nød nedkørslerne så meget desto mere. Dejlige overnatningssteder, alle steder utroligt søde værter, vi er blevet forkælede hele vejen.

Og så må jeg igen fremhæve Marco (red, vores lokale mand på stedet), som er en helt utroligt engageret og omsorgsfuld tour operator. Han gør en kæmpe forskel. Man føler sig aldrig overladt til sig selv. Har man et spørgsmål, svarer han prompte på SMS. Jeg føler, at han er med os hele vejen og sætter pris på små opdateringer om, hvordan turen spænder af for os

Marianne & Claus

Læs om Piemonte

40 Provence

Tak for en virkelig vellykket tur i Provence, med gode hoteller, god mad og et program, der gav os kamp til stregen, men ikke gik over den! Der var lige præcis den rette blanding af lette strækninger og udfordrende højder. (”Électrique!” råbte andre cyklister efter os, men vi gi’r os ikke, vi aser videre – hvad har vi ellers 21 gear til?!). Eneste udfordring var, at der var alt for meget at opleve ud over at cykle – romerske ruiner og Van Gogh især! I Orange kom vi fx alt for sent i gang, da vi jo skulle se den romerske arena, der først åbnede kl. 10, og samtidig var det rutens længste strækning, med en streng stigning de sidste +/- 5 km. Vi kan anbefale at starte med en ekstra nat i Orange og også slutte med en overnatning ved Middelhavet i Saintes-Maries-de-la-Mer.

Anne & Anna Margrethe, København

Læs om Provence

68 Bayern

Vi er godt hjemme igen, efter en dejlig tur i Bayern. Vi havde godt vejr hele vejen rundt med op til 30 grader (red. september rejse), så det var rigtig dejligt.

Cyklerne var nok noget af det bedste vi har haft. De fungerede til punkt og prikke og var ikke særlig gamle. Det var rigtig dejligt.

Byen Mittenwald var en rigtig hyggelig by, måske kunne det være en god mulighed at bo i den, hvis det kan passes ind. Vi passerede den på vores sidste cykeldag hvor vi fik cyklet 82 km! 😉

Vibeke & Arne

Læs om Bayern

50 Donau Classic

Bestilling af turen var nem og materialet til rejsen kom i god tid og var meget fint. Turbeskrivelsen med kortene var meget fin og detaljeret – og de mange hints til seværdighederne var et stort plus. At kort og tilhørende tekst ikke er på samme side er lidt upraktisk – men det kan man vænne sig til.

Vi fik helt nye, lækre cykler med lys for/bag og med 8 gear. Hotellerne var overordnet set rigtigt gode – det bedste hotel var i Schlögen, hvor vi fik opgraderede værelser med fantastisk udsigt over Donau (foto).

Alt i alt en fantastisk tur i dejligt vejr – mættet med skønne oplevelser 5 stjerner ud af 6.

 Gregers & Anne, Holte

Læs om Donau Classic

70 Altmühl

Så er vi igen kommet godt hjem efter en dejlig cykelferie. Denne gang cyklede vi langs Altmühl og igen i år havde du sørget for det gode vejr. Det har været en fantastisk tur. Dejlige hoteller, venligt personale som ventede os og bagagen stod klar, når vi kom til hotellerne. Godt vejr, vi startede med meget varmt, havde et par dejlige dage i Gunzenhausen, hvor vi nød det gode vejr ved søen. Vi fik en lille regnbyge, da vi sejlede fra Kelheim til Weltenburg, men det var alt. Vi har fået god mad både på hotellerne og når vi var henvist til en restaurant i byen.

Stig & Ida

Læs om Altmühl

50 Donau Classic

Vores feedback til den dejlige tur er kort og godt følgende:
Hotelværelser: alle gode, enkelte super gode. Morgenmad fin. Aftensmad på Schlögen, buffet rigtig god, de andre steder jævn, et sted decideret dårlig. Transport af kufferter fin. Cykelleje og service fin. Planlægning af selve cykelruten rigtig god. Kortbeskrivelsen overskuelig. Guideparret fantastisk søde og velforberedte. De kan kun anbefales 😉
Alt i alt var det en fantastisk tur. 5 stjerner ud af 6.

 

Hans-Kurt & Annette

Læs om Donau Classic

31 Perigord Noir

Vi har haft en dejlig ferie i det Sydfranske. Det var en veltilrettelagt tur – både transporten derned og hjem igen, og cykelturen dernede. Landskabet er spændende og varieret, folk hjælpsomme og imødekommende og smukt var der alle vegne. En stor oplevelse.

Bente & Poul

Læs om Perigord Noir

24 Bourgognes Kanaler

Vi har hatt en dejlig tur langs kanaler i Bourgogne i strålende vejr. Hotellene har som vanlig været flotte og meget afvekslende, fra store hoteller til små og hyggelige huse. Betjeningen har over alt været hyggelig og meget imødekommende, selv om vores «skolefransk» nok burde have været bedre.

Maten fortjener en ekstra honnør. Fra en flot 7 retters indledning i Montbard til mange, lange og gode måltider. Og vinen i Frankrig behøver jo ingen ekstra omtale. Perfekt.

Vi har haft nogle fantastiske ture med Merlot. Fra sommeren 2002 og i til sammen 17 somre har vi hvert år cyklet sammen og oplevet en masse. Så en stor tak til en tur operatør som virkelig har lagt alt flot til rette for os.

Thor-Helge & cykelholdet, Fredrikstad

Læs om Bourgognes Kanaler

40 Provence

Endnu en superb tur med Merlot! Super hoteller, godt beliggende i alle byer og fin mad
på originale steder. Cykler og cykelservice fungerede super, selvom vi var en stor gruppe i deres optik .
Kort og skiltning var helt ok – omend ikke på højde med de andre ture vi har været på -så
vi kørte forkert en del gange , men kom hurtigt ind på sporet igen via Google Maps. (Info fra Merlot: Ruten fåes nu til GPS). 

Birger & holdet

Læs om Provence

73 Piemonte

Det var en utrolig fin tur. På alle måder. Cykelturene var fine og mindre krævende end jeg havde forventet. Repræsentanterne på stedet ydede god service og cyklerne var meget gode. Mad og overnatting var vi totalt set svært fornøjede med.

Tor Eigil, Norge

Læs om Piemonte

81 Sicilien Øst

Vi er nu tilbage efter en meget vellykket tur i stort set strålende vejr. Personalet på samtlige hoteller var veldig imøtekommende og vennlige. Noto var en særpreget by. Hotellet var ikke noe utenfra ,men herlig midt i den gamle by med balkonger og utsyn.

Vi, 6 glade syklister, anbefaler turen til alle aldersgrupper.

Team Bertelsen, Bergen

Læs om Sicilien Øst

68 Bayern

Hjemme igen efter en dejlig uge i Bayern. Her en opsummering af oplevelserne:

  • hjælpsomhed undervejs, hvis du måske kludrer lidt med rutevejledningen
  • tjenere på hotellerne, der gerne gør sig umage med at find lige netop det bedste glas vin til dén menu
  • en mor med datter, der kender hotellet og fortæller, at det er ligeud og så på venstre hånd – de går videre, og for en sikkerheds skyld bliver de stående ud for hotellet, indtil cykelturisten er helt klar på, at det er her
  • landbrugsarealer med græs og kvæg indrammet af bjerge på forunderlig vis – med høj himmel eller med lave skyer – smukt i hvert fald
  • gode muligheder for en solid frokost undervejs på ruten, f.eks. tomatsalat med kartofler
  • sandsynlighed for øget velvære undervejs, og når turen slutter
  • en bevægelse i varme, venlighed, hjælpsomhed i et miljø af bløde toner blandt mennesker

 

Jørn, Hinnerup

Læs om Bayern

50 Donau Classic

Her vurderer vi turen til 5 ud af 6 stjerner.
Materialet modtaget før tour-start var meget informerende og fin fin kvalitet. Der er ingen tvivl om, at Merlot Tours kender hvert et sving på turen. Afhentning og tildeling af cykler gik fint og cyklerne var af fin kvalitet. Omkring hotellerne synes vi Passau startede dårligt med tildeling af et rygerværelse. Vi fik dog byttet værelse og det var ok, ligeledes var morgenmaden fin. Hotellet næste dag var helt fantastisk – både med hensyn til beliggenhed, værelser og forplejning. Øvrige hoteller levede fint op til standarden.
Transport af kufferterne var upåklagelig. Så alt i alt en skøn tur. Skal vi på en cykeltur i Europa en an- den gang, så vil vi klart vælge Merlot Tours?

Bengt & Annette

Læs om Donau Classic

58 Mosel

Vi er kommet hjem efter en flot flot cykeltur langs dels Saar og dels Mosel floden, vil vi gerne hermed udtrykke vores varmeste tak, for en særdeles veltilrettelagt tur, og med fine overnatnings steder, gode cykler, så alt var perfekt, at vi så havde lidt problemer med togturen hjem, er jo ikke jeres ansvar. Så vi alle 4 siger mange tak for jeres medvirken til at vi fik en minderig ferie,  i virkelig fint cykelvejr, kun ca 1 times støvregn i 6 dage er da til at leve med 😉

 

Jens & Lene, Toftlund

Læs om 58A Mosel

Henter Billede