Merlot

Menu

Rejseberetninger

Små historier om store oplevelser fortalt af de rejsende selv. (Tilfældigt udvalgte beretninger, genindlæs siden for at se flere.)

40 Provence

Tak for en virkelig vellykket tur i Provence, med gode hoteller, god mad og et program, der gav os kamp til stregen, men ikke gik over den! Der var lige præcis den rette blanding af lette strækninger og udfordrende højder. (”Électrique!” råbte andre cyklister efter os, men vi gi’r os ikke, vi aser videre – hvad har vi ellers 21 gear til?!). Eneste udfordring var, at der var alt for meget at opleve ud over at cykle – romerske ruiner og Van Gogh især! I Orange kom vi fx alt for sent i gang, da vi jo skulle se den romerske arena, der først åbnede kl. 10, og samtidig var det rutens længste strækning, med en streng stigning de sidste +/- 5 km. Vi kan anbefale at starte med en ekstra nat i Orange og også slutte med en overnatning ved Middelhavet i Saintes-Maries-de-la-Mer.

Anne & Anna Margrethe, København

Læs om Provence

68 Bayern

Hjemme igen efter en dejlig uge i Bayern. Her en opsummering af oplevelserne:

  • hjælpsomhed undervejs, hvis du måske kludrer lidt med rutevejledningen
  • tjenere på hotellerne, der gerne gør sig umage med at find lige netop det bedste glas vin til dén menu
  • en mor med datter, der kender hotellet og fortæller, at det er ligeud og så på venstre hånd – de går videre, og for en sikkerheds skyld bliver de stående ud for hotellet, indtil cykelturisten er helt klar på, at det er her
  • landbrugsarealer med græs og kvæg indrammet af bjerge på forunderlig vis – med høj himmel eller med lave skyer – smukt i hvert fald
  • gode muligheder for en solid frokost undervejs på ruten, f.eks. tomatsalat med kartofler
  • sandsynlighed for øget velvære undervejs, og når turen slutter
  • en bevægelse i varme, venlighed, hjælpsomhed i et miljø af bløde toner blandt mennesker

 

Jørn, Hinnerup

Læs om Bayern

47 Salzkammergut

Det var den smukkeste cykelferie vi endnu har haft – den slår selv Bodensøen rundt og det siger ikke så lidt 🙂 Vejret hele ugen var perfekt – sol og 35 grader. Søndag var grå og regnfuld, men lige opholdsvejr imens vi var på cyklerne.

Cyklerne vi havde på turen var fine og i orden – og ingen punkteringer eller andre forhindringer. På turen brugte vi også tid på at tage op med Dachstein banen og travede ud til Five Fingers platformen – en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse.

Britta & Co.

Læs om Salzkammergut

6 Normandiet

“Dette var vores første cykel rejse og valgt ud fra: området, militær historisk betydning og cykel terræn. Programmet følte vi er godt sat sammen; længden på de daglige etaper, områderne vi passerer og hotellerne. Så tak for de gode rammer til vores gode ferie, som har gjort at vi er friske på flere cykel rejser”.

Jeanette & Kim, Roskilde

Læs om Normandiet

72 Trentino

Så er vi hjemme igen efter vores første cykelferie og kan næsten ikke få armene ned! Det har bare været en fantastisk tur. Det overgik klart vores forventninger. Gode solide cykler. Gode hoteller – ingen overraskelser, vi var ventet. Alle steder kunne vi komme af med cyklerne. Hvis værelserne ikke var klar, kunne vi klæde om og komme af med vores cykeltasker i aflåste rum. Vi havde valgt halvpension, og det var vi glade for. Vi har fået rigtig god mad. Og hver eneste dag havde de hængt solen ud!

Vi havde læst om æbleplantager – men hold da op. Vi cyklede igennem æbleplantager i flere dage og derefter gennem vinmarker.

Vi skal helt sikkert afsted på en af jeres ture igen – vi fortæller om vores ferie til alle, der gider høre om det.

Kirsten, Flemming Stig & Ida, Kokkedal

Læs om Sydtyrol & Trentino

50 Donau Classic

Vores feedback til den dejlige tur er kort og godt følgende:
Hotelværelser: alle gode, enkelte super gode. Morgenmad fin. Aftensmad på Schlögen, buffet rigtig god, de andre steder jævn, et sted decideret dårlig. Transport af kufferter fin. Cykelleje og service fin. Planlægning af selve cykelruten rigtig god. Kortbeskrivelsen overskuelig. Guideparret fantastisk søde og velforberedte. De kan kun anbefales 😉
Alt i alt var det en fantastisk tur. 5 stjerner ud af 6.

 

Hans-Kurt & Annette

Læs om Donau Classic

73 Piemonte

Så har vi afsluttet ENDNU en fantastisk cykel ferie! Denne gang var det seks fabelagtige cykeldage i vinområderne omkring Alba i Piemonte. Alt var vel tilrettelagt. Strålende hoteller og middage arrangeret. Valgfri længere og kortere ruter dagligt, vidunderlige cykelruter med den ene spektakulære udsigt efter den anden. Var glad for at vi havde bestilt el cykler (velfungerende udstyr) pga det kuperede terræn. Utrolig vel tilrettelagt tur og Marco var exceptionelt hjælpsom. Tredje men absolut ikke sidste gang vi har booket cykel ferie med Merlot.

Sanne & Steen

Læs om Piemonte

70 Altmühl

Så er vi igen kommet godt hjem efter en dejlig cykelferie. Denne gang cyklede vi langs Altmühl og igen i år havde du sørget for det gode vejr. Det har været en fantastisk tur. Dejlige hoteller, venligt personale som ventede os og bagagen stod klar, når vi kom til hotellerne. Godt vejr, vi startede med meget varmt, havde et par dejlige dage i Gunzenhausen, hvor vi nød det gode vejr ved søen. Vi fik en lille regnbyge, da vi sejlede fra Kelheim til Weltenburg, men det var alt. Vi har fået god mad både på hotellerne og når vi var henvist til en restaurant i byen.

Stig & Ida

Læs om Altmühl

58 Mosel

Vi er kommet hjem efter en flot flot cykeltur langs dels Saar og dels Mosel floden, vil vi gerne hermed udtrykke vores varmeste tak, for en særdeles veltilrettelagt tur, og med fine overnatnings steder, gode cykler, så alt var perfekt, at vi så havde lidt problemer med togturen hjem, er jo ikke jeres ansvar. Så vi alle 4 siger mange tak for jeres medvirken til at vi fik en minderig ferie,  i virkelig fint cykelvejr, kun ca 1 times støvregn i 6 dage er da til at leve med 😉

 

Jens & Lene, Toftlund

Læs om Mosel

94 Algarve

Vi er kommet hjem efter cykelferie i Algarve, fra Sagres til Tavira og vil bare sige tak for en, igen, veltilrettelagt tur. Alt fungerede perfekt, de lokale samarbejdspartnere var virkelig servicemindede. Alle hoteller var tip, top. Vi nød turen i fulde drag, tak for god planlægning.

Birgitte & Tonny, Havdrup

Læs om Algarve

68 Bayern

Vi er godt hjemme igen, efter en dejlig tur i Bayern. Vi havde godt vejr hele vejen rundt med op til 30 grader (red. september rejse), så det var rigtig dejligt.

Cyklerne var nok noget af det bedste vi har haft. De fungerede til punkt og prikke og var ikke særlig gamle. Det var rigtig dejligt.

Byen Mittenwald var en rigtig hyggelig by, måske kunne det være en god mulighed at bo i den, hvis det kan passes ind. Vi passerede den på vores sidste cykeldag hvor vi fik cyklet 82 km! 😉

Vibeke & Arne

Læs om Bayern

62 Galloway

Vi havde en super god tur til Skotland. Vejret var godt hele tiden, ingen regn (nok lidt atypisk for Skotland) men dejligt for os. På denne tur cyklede vi efter GPS. Det har vi ikke prøvet før, men det fungerede rigtig godt i forhold til at cykle efter kort. Esther og hendes mand cyklede med os næsten hele den første dag. Det var supergodt, da vi på den måde, lærte både GPS og cykel godt at kende, inden vi var på egen hånd. Og samtidig fortalte de om landskabet og historiske steder vi kom forbi, det var ren bonus på vores tur. Vi kan varmt anbefale denne tur, og måske tager vi en anden  til Skotland senere.

Peter & Birgit, Tarm

Læs om Galloway

73 Piemonte

En tilbagemelding på en fantastisk dejlig uge på cykel i Piemonte. Gudesmukt i efterårssol, vi kæmpede os op af bakkerne og nød nedkørslerne så meget desto mere. Dejlige overnatningssteder, alle steder utroligt søde værter, vi er blevet forkælede hele vejen.

Og så må jeg igen fremhæve Marco (red, vores lokale mand på stedet), som er en helt utroligt engageret og omsorgsfuld tour operator. Han gør en kæmpe forskel. Man føler sig aldrig overladt til sig selv. Har man et spørgsmål, svarer han prompte på SMS. Jeg føler, at han er med os hele vejen og sætter pris på små opdateringer om, hvordan turen spænder af for os

Marianne & Claus

Læs om Piemonte

52 Rhinen

Vores tur langs Rhinen fungerede rigtigt fint. Fine overnatningssteder og gode cykler. Så vi vendte hjem rige på gode oplevelser. Og det er bestemt ikke sidste gang at vi cykler et eller andet sted i Europa.

Raaby, Silkeborg

Læs om Langs Rhinen i Sydtyskland

Henter Billede