Merlot

Menu

Ideen bag

Den langsomme rejse

I en tid med højhastighed på alle fronter, vil det måske være sundt for dig at mærke langsomhedens velsignelse ved at tage på cykelferie. På en cykel er det let at standse op, hvis udsigten overmander dig, eller du pludselig ser noget, der fanger din interesse. På en cykel har du glæden ved bevægelsen ved egen kraft og glæden ved den høje himmel over dig.

På vores cykelrejser kan alle være med. Du skal bare kunne li’ at cykle. Så enkelt er det. Du har ikke andet på programmet end at tilbagelægge rutens afstand, og du har en hel dag til det. Vi lover dig, at der også er tid til pauserne. Tid til et caféstop, et hvil i græsset, et kig op i himlen – tid til alt det du ikke gør i din hverdag.

Vi er selv begejstrede for at cykle og vi ved hvad der skal til for at en cykelferie bliver en god oplevelse. Den viden har vi lagt ned i turene, som vi selv har cyklet igennem, og derfor ret nøje ved hvilke glæder – og vanskeligheder – de enkelte ture byder på. Vi hjælper gerne dig med at finde den rette tur. Vi har 60 forskellige cykelture i Europa. Alle på egen hånd, og størstedelen med daglig afgang. Det er DIN tur på DIN dato.

Vi sørger for det praktiske

Cyklerne står på rejsemålet, og bagagen flyttes hver dag frem til næste hotel og er fremme før dig. Du får kort og rutebeskrivelse at køre efter. Du er jo gæst i en egn, du ikke kender. På en ferietur er der ikke tid til at satse forkert. Hvilken vej skal jeg følge for at se det smukkeste? Hvor kan jeg bo? Er der plads, når jeg kommer frem? Kan jeg leje cykler og hvad med den tunge bagage? Vi har været der i forvejen og har sørget for det alt det praktiske.

50 km om dagen

Det lyder som en motionskampagne, men det er nogenlunde en dagsetape på en Merlot cykelrejse. Når du har en hel dag til det, er det i virkeligheden ikke så meget. Med 15 km timen er det under 4 timer. Plus pauserne. Start kl 9. Slut kl 16. Stille og roligt.

Cyklerne

Nye og gode cykler står på startstedet. Hvis du har din egen cykel med, så trækker vi blot cykellejen fra. Det er kun bilister, der kan tage egen cykel med – med startsteder langt ude på landet er der så mange praktiske vanskeligheder med at tage egen cykel med fly og tog, at det må frarådes. Cyklerne har en gearing, der passer til terrænet. Oftest 21 gears turcykler med håndbremser og ingen fodbremser. På ture i et fladere terræn dog også 7-gears cykler med fodbremser. Under hver tur står beskrevet hvilken type cykel der benyttes og hvad der medfølger af udstyr.

Bagagen

Mens du nyder livet på småvejene er der andre, der bakser med din bagage og sørger for at den står på næste hotel, når du er fremme. Du nøjes med at have den lette dagsbagage på cyklen. Lidt for megen luksus vil de “ægte turcyklister” mene. Men vi er nu mange, der sætter pris på den form for cykelrejsekomfort.

Hotellerne

Merlot anvender hoteller i en mellemkategori. Ikke det mest simple. Ikke vild luksus. Gode, familiedrevne hoteller i kategorien 2, 3 og 4 stjerner. På flere ture har vi lavet en opdeling i kategori A og B – så kan du selv vælge. Det skal være hyggeligt at nå frem. Værterne skal være synlige, og det betyder for dig en oplevelse af nærhed og engagement – vigtigt for en cykelgæst der godt kan lide at “komme hjem” efter dagens dont på cyklen. Hotellerne ligger nogle gange ude på landet eller i landsbyer, uden anden form for natteliv end det gæsterne selv skaber.

Du kan se mange af de anvendte hoteller i turteksten. Vi har kun nævnt de hoteller som vi oftest benytter. Der kan være ændringer i netop dit hotelforløb. I et program som dette har vi mange hoteller knyttet til, så hvis det angivne hotel er fyldt finder vi et andet i tilsvarende kategori.

Maden

Morgenmad er altid med i rejsens pris. Som en hovedregel er aftensmåltiderne også inklusive, men der er en del ture hvor det ikke er inkluderet, men kan tilkøbes. Under hver tur kan du se i hvilket omfang vi har inkluderet aftensmaden. Det kan lyde lidt påtvunget, at det er sådan, men det er vor erfaring, at gæsterne har det fint med ikke at skulle afstryge byen for at finde et spisested efter en hel dag ude. Bor du i større byer vi dog ofte udeladt aftensmaden. Turenes afveksling mellem forskellige opholdssteder gør, at du møder forskellige køkkener. Frokosten sørger du selv for.

Vores priser

Merlots princip ved prisfastsættelse er at vi INKLUDERER alle de ydelser, som naturligt indgår i en rejses elementer. Lad os kalde det ærlige priser. Således er alle priser inklusive flytning af bagage og leje af cykel.

Danske rejsearrangører er pålagt en moms-afgift for rejser til EU-landene. Dvs at alle vores priser indeholder moms. Det er ikke en 25% moms i gængs forstand, men en særlig rejsemoms, som jf. loven ikke udspecificeres på fakturaen. Beløbet er 200-350 kr.

Alle kan være med

Du skal kunne li’ at cykle. Det er vel bare det. Rejserne er lavet med tanke på aldersgruppen 40-75 år. Udvalget af ture er bredt og skulle passe til alle grader af fysisk formåen. Du kan aflæse den enkelte turs sværhedsgrad under hver enkelt tur.

Mange af vores ture findes også i udgaver, der er særligt velegnede til børn. Ture hvor dagsetaperne ikke er så lange, terrænet er fladt og hvor I cykler ad cykelstier. Blandt andet er turene langs med floderne i Tyskland og Østrig rigtigt gode til børn. Her er meget at se på undervejs – de små byer ligger tæt, og de mange skibe og sluser er sjove at se på. Er børnene så store at de er på egne cykler, så skal de kunne cykle 25-35 km om dagen for at være med eller også skal vi hjælpe jer med at finde en tur som kan kombineres med lidt tog eller sejlads for at afkorte etaperne. Det er megte forskelligt om der er børnerabatter at få på de forskellige ture. Langt fra alle hoteller har familieværelser, og skal en familie bruge 2 dobbeltværelser er der desværre ikke noget at spare… Men spørg os endelig, så undersøger vi det.

Hvilken tur skal jeg dog vælge?

For nye gæster kan det være svært at vælge. Men prøv at skæve til sværhedsgraden, og dernæst til det geografiske. Hvad passer ind i dine øvrige rejseplaner, og er der en egn du gerne vil gense eller du ikke har været i før, hvor langt du har lyst til at køre (bilister) eller hvordan er rejsen til stedet (fly/tog). Alle ture er selvfølgelig gode – så der hvor du er, der er eventyret og oplevelsen. Er det ikke altid sådan på en cykeltur?

Vi har et bredt udvalg af ture i forskellige sværhedsgrader, og har helt sikkert også en tur til dig. Vi har inddelt de fleste af turene efter tema eller karakter som vi oplever ofte er kriterier for valg af tur. Brug vores forskellige søgefunktioner under “Find tur” eller se forsiden hvor vi har udvalgt nogle ture udfra nogle enkle kriterier.

Rejsen til din cykeldestination med fly og tog

Vi bygger gerne bro mellem dig og rejsemålet, og vejleder gerne med foreslået rute og rejseplan, men kan ikke længere levere billetter. Billetkøb skal du dog selv klar, hvadenten det er tog eller fly. Vi anbefaler altid at købe flybilletter direkte hos flyselskaber og ikke gennem en portal. I tilfældet af forsinkelser, ændringer, aflysninger mm, er du bedre stillet hvis din billet er købt direkte af selskabet.

Husk at ALLE Merlots cykelrejser er pakkerejser. Derved er du som forbruger beskyttet af Pakkerejseloven.

Rejsen til din cykeldestination med bil

Mange af vores gæster kører i bil til rejsemålet. Ruten ned gennem Europa blander vi os ikke i, men du kan altid få oplysninger om parkeringsmulighederne på startstedet. På de ture hvor start- og slutsted ikke er det samme, vejleder vi altid i hvordan du finder tilbage til din bil. På mange ture er der mulighed for at tilkøbe en returtransfer til startstedet. På visse er det endog inkluderet.

Henter Billede