Merlot

Menu

En cykelrejse er en en langsom rejse. I en tid med højhastighed på alle fronter, vil det måske være sundt for dig at mærke langsomhedens velsignelse ved at tage på cykelferie. På en cykel er det let at standse op, hvis udsigten overmander dig, eller du pludselig ser noget, der fanger din interesse. På en cykel har du glæden ved bevægelsen ved egen kraft og glæden ved den høje himmel over dig.

En cykelferie er også en ideel måde for børn og voksne at feriere sammen på. Hvadenten I er flere generationer eller flere familier der skal holde ferie sammen. Det er meget afslappende for alle ikke at skulle finde på et program hver dag. “Hvad skal vi lave idag? Det er ingen i familien i tvivl om; vi skal cykle videre frem til næste sted. Mange af vores ture kan arrangeres i udgaver, der er særligt velegnede til børn. Ture hvor dagsetaperne ikke er så lange, terrænet er fladt og hvor I cykler ad cykelstier. Blandt andet er turene langs med floderne i Tyskland og Østrig rigtigt gode til børn. Her er meget at se på undervejs – de små byer ligger tæt, og de mange skibe og sluser er sjove at se på. Se efter ture markeret med et med hjerte ♥.

Vi har over 60 forskellige cykelrejser i Europa. Alle er på egen hånd, og størstedelen med daglig afgang. Det er DIN tur på DIN dato. Her finder du alle vores ture opdelt efter lande.

Tyskland & Østrig

Yndede rejselande lige fra turismens barndom. Tæt på – så turen dertil ikke er så lang. For en cykelrejseproducent er Tyskland og Østrig helt oplagte rejsemål, fordi det er de lande, der var allerførst med at skabe Radwege, først og fremmest langs deres floder hvor gamle anlæg af Treppelwege (trækstier) har hjulpet med til at skabe cykelstier i flodlejets nærhed. Dertil er floderne jo gamle kultur- og handelsveje og dermed ligger middelalder-byerne bare der på stribe – til nydelse for dagens rejsende.

I Merlot har vi nu et pænt udvalg af flodture i de to lande. De er alle énvejs-ture og du cykler i tæt ved flodbrinken i flodens retning – dermed går det nedad bakke! Ikke voldsomt, men blidt og roligt. For afvekslingens skyld er ruten nu og da slynget bort fra floden, og her kan være små stigninger.

Se liste over ture til Tyskland & Østrig

Frankrig

I få ord er det bare et godt land at cykle i. Hvad der mangler af cykelstier er rigeligt opvejet af: Et godt klima, meget varierede landskaber, et tæt net af skiltede småveje, landets lange historie med de mange bygninger som forunderlige vidner herom og en gastronomi, som du som cyklist og livsnyder har det så godt med. Landet er så forskelligt, men udvalget af ture omfatter nord og syd, kyster og bjerge, ligge-stille-ture og ture, hvor du flytter meget eller lidt rundt mellem hotellerne. Med vores turbuket, er der ture der dækker gæsternes forskellige temperamenter godt.

Bienvenue a la France!

Se liste over ture til Frankrig

Italien

Det er ikke helt let at lave cykelturisme i Italien. Skønt det sportsligt set er et velkendt cykelland, så er der ikke tradition for “hyggecykling”. Men Merlot har været på research adskillige gange, og resultatet er efterhånden blevet en god palette af destinationer i Italien. Turene i Toscana/Lucca er blevet til i et samarbejde med derboende danske, og de andre med lokale arrangører, der har specialiseret sig i cykelturisme.

Italiensturene er særdeles velegnede for- og sensommer. Her er varmt og rart helt frem til oktober. I juli og august kan der være varmt, særligt i Apulien og på Sicilien og Sardinien.

Se liste over ture til Italien

England & Skotland

De Britiske øer er ideel til cykelferie. Den høje himmel og de klare farver over landskabet oplever du “live” fra cyklen. Afstandene er overkommelige og landskabets ustandselige vekslen gør hver eneste mile til en nydelse. Og så er du gæst i lande med en legendarisk gæstfrihed.

Turene i England og Skotland har vi haft med i Merlots turbuket i mange år, og har i årenes løb haft mange fornøjede gæster derovre. Turene er lavet med stor fokus på overnatnings-stederne. Således er alle hoteller, Inns og B&Bs nøje udvalgt for deres beliggenhed, charmerende atmosfære og gode værtsskab. Vi glæder os til at byde vores gæster velkommen i alle Galloways og Cotswolds herligheder.

Se liste over ture til England & Skotland

Spanien & Portugal

Det har længe været ønsket at have en cykelrejser i Portugal. Ikke bare på Azorerne, hvor Merlot har haft rejser i mange år, men også på fastlandet. Pt har vi kun een tur på fastlandet, nemlig en tur på den sydlige Algarvekyst. Flere er under udvikling. Landet er let at nå til med adskillige flyselskaber, som betjener Lissabon og Faro, og prisniveauet er særdeles attraktivt.

Merlot har for tiden ikke færdigudviklede cykelrejser i Spanien. Vi er opmærksomme på Spanien som et godt cykelområde, og vi har gode kontakter i Katalonien og i Andalusien. Vi vil gerne tilføje Spanien til rækken af ture, men har indtil nu været for optaget af nye ture andre steder.

Se liste over ture til Spanien & Portugal

Sverige

I Sydsverige får de fleste opfyldt deres ønsker om herlig natur. Mange Sveriges-farere har sikkert på utallige rejser til broderlandet, stået ved rælingen på rutebådene fra Jylland og nydt landskabet, som gled forbi. Så har du set, at der her og der ligger småbyer pynteligt anbragt under de grønne skrænter og småøer, der drev forbi mens skibet gled gennem vandet. Nu kan du på turen her ved den sydlige vestkyst, se det hele tæt på fra cykelsadlen.

Se liste over ture til Sverige

Henter Billede