Merlot

Menu

Søg i vores ture

eller

turdetaljer

Familie egnet

Flere nætter samme sted

Mulighed for elcykel

ekstra turdetaljer

Tur i vinmarkerne

Let tur

Kystnær tur

Bilfri tur

Tur langs flod

Tur beskrivelse

Tur beskrivelse

Tur info

tur 92

I Alentejo kommer du virkelig på landet! Området er tyndt befolket – her bor ca 600.000 mennesker ud af Portugals 10 mio. Men området udgør 1/3 af landets areal (på størrelse med Belgien), så du kan se at her er plads nok. .Landskabet er åbent og vidtstrakt, hvide landsbyer ligger spredt som vatklatter på grøn bund. Dvs. det grønne gulnes af den stærke sol fra juli til september, men pibler så frem igen, når den første regn kommer om efteråret. Allersmukkest om foråret når blomstertæppet breder sig uendeligt ud under korkegene og oliventræerne. Alentejo er ubebyggede marker med græssende geder og endeløse enge i et let kuperet landskab af græs, lyng og træer. Her er grønt, varmt og charmerende, og meget stille.

Det er gammelt bondeland, som også har været domineret af godsejere. Mange af dem forsvandt efter revolutionen i 1974, og godserne blev kollektiviseret. Men “lykken” varede kort da dynamiske unge vendte tilbage og med hærens hjælp ryddede godserne for “BZ’ere” og omdannede dem til moderne jord- og vinbrug – i høj grad med EU-støtte. Det er baggrunden for en ny erobring på vinmarkedet: Ca 200 producenter står bag Alentejo-vinen, som i den grad har bragt liv og berømmelse til Vinho Regional Alentejano.

Men til cykelturen, som med sin nærhed til Lissabon, gør det oplagt at kombinere byferie med cykelferie. Vi henter dig i lufthavnen, og kører dig til Évora. Herfra nogle afstikkere ud i omegnen. Næste overnatning er et par km fra Monsaraz og sidste i marmorbyen Vila Viçosa. Alle hoteller er på højt niveau (4-5 stj) med store værelser og pool. Terrænet er absolut overkommeligt, vidtstrakt og åbent med spredte bevoksninger og pæne afstande mellem byerne, som så til gengæld er meget pittoreske og med alt hvad du har brug for af cafeer og restauranter. Supercykler med kort og GPS-udstyr. En cykelferie for kræsenpinde.

Se tur

Alentejo

Let bakket

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Overvejende bakket

Kuperet terræn med rigeligt med korte og lange bakker af 5-7 km længde. Enkelte seje stigninger. God kondition en fordel.

Envejsrute

Start og slut forskellige steder.

Mulighed for elcykel

Det er muligt at bestille elcykel på denne tur, for et tillægsbeløb.

Tur i vinmarkerne

Turen cykles der gennem kendte og mindre kendte vindistrikter.

Pris 8.350kr

Sæson mar-nov
Startdage Alle dage
Antal dage 7
Antal nætter 6
Antal cykeldage 5
Samlet km 240/265
Se tur

Henter Billede