Merlot

Menu

West Cork & Kerry

Beara halvøen

En tur med flotte udsigter, kyststrækninger, bjerge og søer. Du cykler hele tiden med udsigt til Macgillycuddy Reeks, Irlands højeste bjergkæde, og de majestætiske søer som Irland er så kendt for.

Turen udbydes som en individuel tur samt som en gruppetur. Gruppeturene er en slags fællestur, men sådan at du cykler for dig selv, men er knyttet til en gruppe med turleder. Din fordel er vejledning om ruter på stedet, cykler og back-up organisation derovre samt at du har nogen med samme interesse som dig selv at være sammen med om aftenen, når I går på pub og ud og spiser. Det er særdeles fornøjeligt, og naturligvis en ekstra fordel for den der i forvejen rejser alene.

1. dag

Ankomst til Killarney

Mødes med gruppen og første overnatning her.

2. dag

Killarney-Kenmare

37km

Ruten går gennem Muckross National Park med Fransiskaner kloster fra det 15. årh. Videre ad stille cykelsti med søer på begge inden det går opad til Molls Gap. Spis frokosten her med bjergtoppene i Macgillycuddy Reeks som smuk kulisse, inden det går ned ad bakke til den hyggelige kystlandsby Kenmare, hvor der overnattes.

3. dag

Kenmare-Castletownbere

51km

Med Macgillycuddy Reeks tronende i baggrunden smyger vejen sig langs med Kenmare bugten helt frem til Dereen Gardens. Efter et besøg her går det videre vestpå til den hyggelige landsby Eyries, og så tværs over Beara halvøen til Castletownbere – halvøens største by med fiskerihavn og masser af livlige pubber. Her skal du bo i to nætter.

4. dag

Rundtur på Beara-halvøen

40km

Tværs over halvøen tilbage til Eyries, og så er det kystcykling igen ud på næsetippen af Beara. Gør et frokoststop i landsbyen Allihies hvor tiden nærmest står stille og du virkelig fornemmer at du er langt fra stressende storbyliv. Videre rundt langs kysten, og har du lyst til at se Dursey Island kan du tage Irlands eneste svævebane derud. Tilbage mod Castletownbere passerer du Dunboy Castle som bestemt også er et besøg værd.

5. dag

Castletownbere-Glengarriff

35km

Kystcykling hele vejen til Glengarriff. Denne gang langs med den dybe Bantry bugt på Beara-halvøens sydside. Fremme i Glengarriff kan du sejle over til Garnish Island som tilbage i begyndelsen af 1900-tallet blev forvandlet fra en gold klippeø til en subtropisk frodig have med vilde og dyrkede planter fra det meste af verden.

6. dag

Glengarriff-Gougane Barra

34km

Ind i landet igen til Gougane Barra Forest Park, som er Irlands første nationalpark. Aftenens hotel ligger fantastisk smukt ned til Gougane Barra søen som er kilden til floden Lee. En god og rolig afslutning inden der vendes tilbage til Killarneys “summende byliv”!

7. dag

Gougane Barra-Killarney

57km

Ad stille småveje tilbage til Killarney. Du lægger vejen forbi Irlands højest beliggende pub, og tilbage nede ved floden kan du tage dig et dyp om du trænger.

8. dag

Afslutning

Efter et godt solidt irsk morgenmåltid hjemrejse. Eller forlængelse i Dublin.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede