Merlot

Menu

Toscana – Lucca & Mastiano

Lucca & Mastiano

Toscana er en af de mest populære regioner i Italien. Området er lidt vanskeligt rent cykelmæssigt, og det er derfor bevidst at jeg har lavet turen lidt nærmere kysten hvor der er knapt så bjergrigt. Turens udgangspunkt er byen Lucca. Byen er kendetegnet ved sine mange tårne og smalle gader og har samtidig et charmerende folkeliv. På alle måder en smuk middelalderby omkranset af en bymur som er 5 km i omkreds, og oven på den er en cykelsti. Sikke en prolog til en cykeluge!

Efter nogle dage i Lucca flytter du på landet. Du bor de næste tre nætter på det dejlige Hotel Villa Volpi beliggende på landet ved Mastiano mellem vinstokke og olivenlunde ca. 12 km fra Lucca. Hotellet ligger med en smuk udsigt og har swimmingpool, restaurant samt egen produktion af vin og olie. Velegnet til dase, vandre eller cykle. I Lucca bor du fx på Hotel San Martino (kat A) eller på Hotel Melecchi (kat B). Cykelrytteren Lars Michaelsen har lavet ruterne, han kender terrænet om nogen, og har taget hensyn til Merlot’s gæsters påskønnelse af “blød cykling”.

I dag skal du cykle til Pisa via kurbyen S. Giuliano Terme.

1. dag

Ankomst til Lucca

Enten i bil eller med fly til Bologna eller Pisa. Du vil føle dig godt hjemme i byen med sin vældige ringmur og sine prægtige bygninger omkring de forskellige Piazza’er. Lucca er kendt for at være “cyklisternes by”. Det skyldes ikke mindst, at den i modsætning til de fleste provinsbyer i Toscana ikke er bygget på et højdedrag, men derimod er flad. Du kan cykle bymuren rundt, og kigger du til den ene side vil du se middelalderbyen og til den anden side sletteland og fantastiske bjerglandskaber.

 

Pisas verdensberømte skæve tårn

Pisas verdensberømte skæve tårn

2. dag

Udflugt til Pisa

57km

I dag skal du cykle til Pisa via kurbyen S. Giuliano Terme. Herfra køres over Gello det sidste stykke vej til Pisa. I Pisa må du seævfølgelig hen og se det verdensberømte skæve tårn, men byen er så meget mere end dets kednte vartegn. Her er pittoreske piazzaer og hyggeligt gadeliv. Turen tilbage går via Pontasserchio og videre forbi søen Lago di Massaciuccoli. Nu opad og et flot panorama over Lucca. Ad mindre veje nærmer du dig Lucca, og turen sluttes gennem den stemningsfyldte gade i Borgo Gianotti inden du når frem til Luccas bymur.

3. dag

Lucca-Mastiano

25km

Fra Lucca går turen nordpå. Du krydser floden Serchio, og kører mod St.Alessio og herfra over en lille bakke til Mutigliano. Herfra fladt via Monte S. Quirico, San Lorenzo di Moriano og San Cassiano di Moriano til Sesto di Moriano. På det sidste stykke cykler du væk fra Serchio floden og op i landskabet til Villa Volpi – vores nye hotel med have og pool og udsigt.

4. dag

Rundtur fra Villa Volpi

40km

Du kører til nærliggende Mastiano og videre til Gugliano og Acquilea ad fantastiske, små snoede veje. Efter at have passeret byen Ponte a Moriano kommer du til Villa Reales smukke plads og følger ”Strada del Vino” igennem de maleriske colliner mod Tofori. Herfra får vi fart på cyklerne ned mod Villa Torrigiana. Ruten kan afkortes til bare 18 km.

5. dag

Kort rundtur fra Villa Volpi

23km

Du lægger blødt ud og triller ned til San Lorenzo di Moriano og herfra igen langs Serchio floden. Du drejer ind i nogle bakker og får en hyggelige rundtur ved Arsina med 2 stigninger af godt 1 km hver. Alternativt kan dagens rute være på 54 km: Fra Villa Volpi kører du ned til Serchio floden og følger den nordpå små 4 km. Du svinger væk fra floden og kommer vi frem til Domazzano og siden Valdottavo. Herfra går det opad i over 4 km, hvor du bl.a. passerer kirken i Partigliano og den lille bjergby Fondagno inden det går nedad igen mod næste dal-system. Op og ned – de kommer på stribe: Fiano, San Martino in Freddana, Monte S. Quirico.

6. dag

Mastiano-Lucca

22km

Du siger farvel til Villa Volpi og kører igen ned til San Lorenzo di Moriano. Efter et fladt stykke langs Serchio floden kommer du frem til Monte S Quirico, hvor en lille stigning bringer dig til St Alessio. Herfra på en lille rundtur ad ”Strada del Vino” ad snoede veje med udsigt udover Lucca’s opland set her fra nordvest. Så frihjul ned til St Alessio og frem til Lucca i fladt terræn.

7. dag

Udflugt fra Lucca

47km

Fra Piazza S. Maria tager vi nordpå over floden Serchio gennem S.Alessio. Senere stigning mod Piazzano. Herfra går turen ned til næste dal, som du følger videre et stykke vej inden du når Montigiano. Herfra køres ned til Massarosa med flot udsigt ud mod Viareggio og Middelhavet. Nu videre ned til Massaciuccoli og den iøjnefaldende by Nozzano Castello, der skyder op som en sukkertop i det flade landskab! Herfra lidt nordpå for at køre hjem ad en anden vej til Lucca.

8. dag

Afslutning

Efter morgenmad hjem- eller vidererejse.

Se også vores to andre ture i Toscana:

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede