Merlot

Menu

Sardinien, Nordvest

Cykelglæder langs kysten

Da de franske og italienske kyster er vel rigeligt besøgt i turistsæsonen, må vi ud til øerne for at finde smukke kysttrækninger som samtidig har den ro der skal til for at gøre cykling til en fornøjelse. Sådanne kyster har vi fundet på Sardinien – godt nok en bjergfuld ø, men vi holder os ude ved kysterne hvor det er overkommeligt at cykle. Cykelrejser på Sardinien kan være varmt midt på sommeren, men turen er ideel til forårs- og sensommercykling.

1. dag

Ankomst til Alghero

Alghero er en den eneste større by på Sardiniens vestkyst. Byen er meget livlig og har masser af restauranter og cafeer. Den gamle bydel er omkranset af den oprindelige bymur, som nogle steder er meget velbevaret, og flere af de flotte runde forsvarstårne står stadig om kaster et historisk skær over byen. Denne første nat bor du på hotel som ligger tæt på den fine Alghero strand promenade og få minutters gang fra de brostensbelagte gader i det historiske centrum. På hotellet er der udlevering af cykler og rutemateriale.

2. dag

Rundtur fra Alghero

54km

Start dagen med en rundtur i Algheros smalle gader, og se fæstningsværket som slutter en ring om den gamle bykerne. Turen går derefter til nuraghen ved Palmavera. En nuragh er et kegleformet stentårn fra bronzealderen, og der er omkring 7000 nuragher spredt over hele Sardinien. Palmavera er en af de største. Efter et besøg her cykler du til Sardiniens vestligste punkt, forbjerget Capo Caccia. Fra klipperne her er der flot udsigt til hav og Alghero. Gennem vinmarker og olivenlunde tilbage til Alghero. Overnatning samme sted.

3. dag

Alghero-Bosa

44km

Idag ad kystvejen sydpå. Gør stop når du er kommet et stykke væk fra Alghero, vend hovedet og nyd udsigten bag dig: Capo Caccia, som du cyklede ud til igår, synes næsten endnu smukkere herfra. Imens Capo Caccia forsvinder bag dig toner Capo Marargiu op foran dig. Dagnes rute ender i Bosa med pastelfarvede huse, hyggeligt torv og gammel borg. Aftenens hotel, Aftenens hotel, Albergo Corte Fiorita ligger midt i byen ned til floden.

4. dag

Rundtur fra Bosa

26/62km

Den korte rundtur følger Malvasia vinruten og byder på flere smagninger undervejs. Den lange rute går nordpå gennem områder hvor gåsegribben yngler, og så ud til kysten med de stejle klipper og halvøen Capo Marrargiu. Er du ikke til cykling denne dag, er Bosa en meget hyggelig by at slappe af i. Besøg borgen eller tag badetøjet under armen og cykel de 2 km ned til Bosa Marina og benyt sandstranden dér.

5. dag

Bosa-Santu Lussurgiu

55km

Gennem vinmarker og olivenplantager til byerne Flussio og Tinnura. Så videre vestpå til Sagama med udsigt, og tilsidst de syv kilder i San Leonardo. Santa Lussurgiu er højt beliggende, så du skal opad i dag for at komme til den gamle by med de stejle, smalle og brostensbelagte gader. Hotel med lille gårdhave midt i den gamle bydel.

6. dag

Rundtur fra Santu Lussurgiu

39km

Dagens rundtur går ud til ruinerne af den hellige brønd, Santa Christina. Brønden er et levn fra det forhistoriske Sardinien og daterer sig helt tilbage til 1800 f.Kr. Afvekslende landskaber rundt om Santu Lussurgio med bakker, søer og dale og lavtvoksende maki. Her er ikke mange skyggepletter, så tag godt med vand med på turen og hold hvil i middagsheden. Overnatning samme sted.

7. dag

Santu Lussurgiu-San Salvatore di Sinis

50km

Montiferru-bjerget byder på mange flotte udsigter inden det går nedad mod kysten og Sinishalvøens Sale Porcus-marsk som er hjemsted for flamingoer. Videre langs med kystens til Tharros – en velbevaret oldtidsby omgivet af hav på to sider. Turen slutter i Cabras. Overnatning på Hotel Vila Canu, som ligger midt i byen. Her er gårdhave og pool.

8. dag

Afslutning

Efter morgenmad hjemrejse– eller vidererejse eller fortsæt cykelturen sydpå til Pula/Cagliari…

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

 

Se også vores andre cykelrejser på Sardinien; Tur 79 og Tur 78V:

 

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede