Merlot

Menu

Langs Rhône-floden

Fra Vienne til Montélimar

I Frankrig investeres der – heldigvis for os – ret meget i nye cykelruter langs floder og kanaler. Terræntypen inviterer jo til at anlægge cykelstier langs med de i forvejen anlagte veje og jernbaner. Denne cykelferie langs Rhône floden følger en af de nyest anlagte cykelruter nemlig ”Via Rhona”, som går helt oppe fra Lac Leman (Geneve-søen) og som foreløbig ender i Montélimar. Som på andre flodture passerer ruten ældgamle byer og begynder i silkebyen Vienne, kommer til Tournon sur Rhône og ender i Montélimar. Hele tiden tæt langs med floden og således uden bakker og skiftevis på den ene og den anden side af floden. Vin, chokolade og nougat fra Frankrigs ”slikskuffe” vil du møde på turen her ligesom naturligvis byerne og vinmarkerne.

1. dag

Ankomst til Vienne/Estrablin syd for Lyon

Fra Paris ned med toget og skifte i Lyon, så er du her. Vienne er en mellemstor by med romerske aner og således også et amfiteater fra den periode. Vienne blev omkring 1900 et centrum for silkeproduktion, og museer i byen fortæller denne historie. Denne første aften bor og spiser du på Hotel La Gabatière, som ligger små 8 km øst for byen.

En let rute på den nyanlagte cykelsti ViaRhôna

En let rute på den nyanlagte cykelsti ViaRhôna

2. dag

Vienne-Serriéres

38km

Du cykler på Rhônes vestside og her kan vi ikke lade være med at nævne skråningerne til den lille AOC, der hedder Cöte-Rotie, som du følger her det første stykke mod Condrieu. Kun 160 ha. Virkelig skrappe skråninger, som dem langs Mosel. Et utroligt slid har det været at igangsætte vindyrkning her. Generationer efter generationer af vignerons krøb opad skrænterne med deres vinstokke for at undgå Mistralvinden og nyde godt af en opstigende varm luft fra dalen. Serriéres ved floden og med bro over Rhône samt et fint, lille museum om Rhône som transportvej gennem tiderne. Overnatning og middag på Chambres d’hotes Pipangaille.

Vinmarker og skønne byer på denne cykelferie langs Rhône floden

Vinmarker og skønne byer cykelferien langs Rhône floden. Her ved Tournon.

3. dag

Serriéres-Tournon-sur-Rhône

37km

Videre på Rhônes østside med udsigt over til bakkerne på vestsiden. I St Vallier krydser du floden og er i lavlandet langs Rhona via Arras s/Rhône til Tournon. Byen ligger overfor l’Hermitage med kendte vine på Syrah-druen. Du bor og spiser dejligt på Hotel les Azalées.

4. dag

Pause i Tournon

Tid til at gå rundt i tvillingebyerne ved floden (Tain-Hermitage på den anden side og gangbro over floden). En cykeltur ind i Crozes-Hermitage er tænkt som en anden adspredelse med besøg på en vingård. Overnatning samme sted.

5. dag

Tournon-sur-Rhône–Loriol

58km

Stien går videre og skiftevis på øst- og vestsiden af floden. Du kommer gennem Valence ad rolige stier, og kan gøre frokostpause her. Efter Valence er vinmarkerne slut og dagens overnatning og middag er i Oriol, som ligger ca 6 km fra floden. Hotellet hedder Hotel les Oliviers.

Vinmarker og skønne byer på denne cykelferie langs Rhône floden

Vinmarker og skønne byer på denne cykelferie langs Rhône floden

6. dag

Loriol-Montélimar

41km

Tilbage til Rhône, som du også denne dag krydser et par gange. Du er i Ardéche, passerer et A-kraftværk og når frem til Montélimar i Drôme. Byen er kendt som ”nougat-byen” og er regionens næststørste by efter Valence. Du bor i bymidten på Hotel le Sphinx.

7. dag

Afslutning i Montélimar

Efter morgenmaden er turen slut. Flygæster tager toget op til Paris via Lyon, bilister tager tog tilbage til Vienne (ej inkl).

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede