Merlot

Menu

Mosel

Fra Trier til Koblenz. Eller fortsæt turen langs Rhinen ned til Mainz

På denne cykelferie langs Mosel følger du floden fra Trier til dens sammenløb med Rhinen i Koblenz. Som andre flodture er terrænet nemt, idet du cykler langs floden i dalen omkring den. Her er cykelsti hele vejen og for det meste bilfri. Det helt overordnede tema er vinen, der dyrkes på skråningerne ned mod floden. På både smuk og voldsom vis klynger vinstokkene sig til floden i dens mange krumninger og du har hele tiden vinmarker på begge sider af floden – faktisk helt frem til Koblenz. Byerne ligger tæt som perler på en snor med deres bindingsværk, brostensbelagte gader, deres borge og kirker. Scenen er sat for en fantastisk cykelrute – 250 km Radweg langs med Mosel. Slut turen i Koblenz, eller forlæng turen med yderlige to cykeldage og følg Rhinen ned til Mainz.

1. dag

Ankomst Trier

Tysklands ældste by med ruiner fra Romertiden og en smuk katedral med imponerende orgel.

2. dag

Rundtur fra Trier

49km 46km

Vi synes du skal have bifloden Saar med inden du begynder på Mosel. Derfor med tog ned til Mettlach og ad Saar Radweg tilbage forbi Saarburg med sin smukke Altstadt og borg. Du kommer forbi vinbyen Wiltinger og cykler videre op til Konz hvor Saar møder Mosel.

(Tur 58B har ikke ovenstående rundtur med. Du starter med at cykle til Trittenheim/Neumagen-Dhron)

Frokost i Bernkastel-Kues

Frokost i Bernkastel-Kues

3. dag

Trier-Trittenheim/Neumagen-Dhron

44km

Nu snævrer dalen ind, men du bliver nede i bunden af dalen med udsigt til vinterrasserne. Floden snor sig og der er hele tiden nye udsigter.

4. dag

Trittenheim/Neumagen-Dhron-Zell

69km

Du er i hjertet af den smukkeste del af Moseldalen. Du gør mange stop i de yndige byer på din rute. Bernkastel-Kues er den livligste af byerne og her kan du let bruge et par timer på at vandre rundt mellem bindingsværkshusene i de smalle gader. Herfra kan du til afveksling – og hvis etapen skønnes for lang – sejle på Mosel til f.eks. Traben-Trarbach og derved korte ruten af med 25 km. Sceneriet er lige så kønt ude fra skibet.

5. dag

Zell-Cochem

38km

Floden bugter sig videre og cykelstien gør det samme. Ruten er kort i dag, fordi du skal have tid til at nyde Cochem med sin charme og sit gamle slot oppe på skrænten.

6. dag

Cochem-Koblenz

49km

Floden er nu blevet ganske bredere, og du ser mange borge som et vidnesbyrd om den tid, da Tyskland bestod af fyrstendømmer i konstant bøvl med hverandre. Endelig når du Koblenz hvor Mosel og Rhinen mødes ved Deutsches Eck. Her slutter din cykeltur på Mosel Radweg.

7. dag

Afslutning på cykelturen

Turen langs Mosel slutter her i Koblenz. Efter morgenmaden hjemrejse. Eller du kan fortsætter din cykeltur et par dage endnu og cykle langs med Rhinen ned til Mainz…

7 dag

Koblenz-St Goar

45km

I dag fortsætter du sydpå langs med Rhinen. Fremme ved Boppard slår floden et knæk på 180 grader. Denne største af Rhinens sløjfer (Schlingen) kan du se oppefra ved at tage stoleliften op til udsigtspunktet ”Vierseenblick”. Denne del af Rhindalen er smal og floden slynger og snor sig gennem landskabet frem til St Goar. Du bor denne nat på hotel helt ned til floden lige inden Sankt Goar. Hvis udsolgt her bor du i Oberwesel ca 7 km længere fremme.

8 dag

St Goar-Mainz

60km

Dagens første stop må være den sagnomspundne Loreley, en 132 meter høj og næsten lodret klippe, der knejser ved Rhinens østlige bred. På en landtange nedenfor klippen ses Loreley statuen. Videre ad Rhein Radweg til den hyggelig by Rüdesheim og så gennem vinmarker og kendte vinbyer som Eltville inden du når dagens mål, Mainz. Mainz er delstatens hovedstad og den største by i vinområdet Rheinhessen. Derfor har Mainz også fået tilnavnet: Tysklands vindronning. Det er en universitetsby og der er derfor et livligt centrum. Bybilledet er domineret af domkirken.

9 dag

Turen er slut

Efter morgenmaden hjem- eller viderereje. Bilister tager tilbage til Trier eller Koblenz og henter bilen. Fly-og toggæster tager hjem her fra Mainz.

Denne tur udbydes i to varianter:

58A: 247 km, 7 dage, 6 nætter, 5 cykeldage. Den ekstra cykeldag er en rundtur fra Trier langs Saar floden
58B: 198 km, 6 dage, 5 nætter, 4 cykeldage

Begge varianter kan ydermere forlænges ned til Mainz. Det giver 2 ekstra cykeldage langs med Rhinen.

Måske kunne du også være interesset i vores tur langs med Rhinen. Den starter i Mainz og følger Rhinen op til Köln:

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede