Merlot

Menu

Mallorca

Middelhavsøens ukendte bagland

Cykelferie på Mallorca med udgangspunkt i de to byer Sineu og Pollença med cykelruter derfra ud i Mallorcas bagland. Mallorca har fået en turistmæssig renæssance. I særdeleshed har turistmyndighederne forstået at “sælge” Mallorcas bagland, og cyklisterne har været en fokusgruppe i et tiår nu. Øen har mange skiltede cykelruter, som går på småveje indrammet af stengærder og gennem oliven, mandel og appelsinlunde. Øens milde klima giver en lang cykelsæson. Forår og efterår er bedst, det er varmt midt på sommeren.

1. dag

Ankomst til Mallorca og Sineu

Du flyver til Palma, og fra Palma by er der tog til landsbyen Sineu, som ligger midt på øen. Sineu er en af Mallorca ældste landsbyer og var hovedstad i de få århundreder Mallorca var et selvstændigt kongerige. Byen er din base de første 4 dage, og du bor centralt på det skønne lille boutique hotel Can Joan Capó. Her er lille gårdhave og pool.

2. dag

Udflugt til Petra og Sant Joan

39km

Første stop er landsbyen Petra, som er kendt for sit museum for munken Junipero Serra, som i 1700-tallet udvandrede herfra til Californien. Han grundlagde missions-stationer, som senere blev til storbyerne San Diego og San Francisco. Videre i let terræn til landsbyen Sant Joan og så tilbage til Sineu ad en fredelig vej gennem skoven.

3. dag

Rundtur via Sencelles og Llubi

47km

Ruten går nordpå gennem mandel- og appelsinlunde. Sencelles, Costitx og Llubi er de byer du kommer igennem. Her er små butikker, markeder, barer og masser af muligheder for frokost.

4. dag

Udflugt til Llucmajor

50km

Idag skal du cykle sydpå til byen Llucmajor. Med sine 9300 indbyggere er den en øens større byer, og var i det 20. årh. Mallorcas skomager-centrum. Skomager håndværket er stadig en vigtig industri for byen. Mandel- og abrikostræer gror tæt om byen. Her ligger også katedralen, som bestemt er et besøg værd inden du cykler tilbage til Sineu.

5. dag

Sineu - Pollença

37km

I dag forlader du hotellet i Sineu og cykler til Pollença, som ligger ved øens nordøstlige kyst. Ruten går ad mindre veje gennem landbyerne Buger og Campanet. Campanet har kalkstensgrotte som er spændende at besøge. Du bor på hotel midt i byen.

6. dag

Udflugt til Alcudias bagland

Dagens rundtur tager dig til det store lavtliggende engområde s’Albufera – et fredet naturområde i kystbyen Alcudias bagland. Her er et stort netværk af kanaler omkring cykelstien – og ingen biltrafik. Området er rigt på sommerfugle, padder og vadefugle. Tilbage til Pollença via Port d’Alcudia

7. dag

Rundtur fra Pollença

26/60km

I dag to ruter at vælge imellem: En let strandtur til Port Pollença og Alcudia med masser af gode bademuligheder undervejs, eller det som alle seje cyklister vælger: Turen ind i Sierra de Tramuntana. Ud af turens 60 km er det dog kun over en strækning på 12 km du skal 400 meter op. Rundturens mål er Santuari de Lluc – et munkeklostret fra 1200-tallet beliggende 500 m.o.h. Turen tilbage til Pollença går gennem et smukt skovrigt område med fantastiske udsigter.

8. dag

Afslutning

Efter morgenmad hjem-eller vidererejse.

Turen kan også cykles i modsat retning – altså begynde Pollença og slutte i Sineu. Dette kan blive aktuelt hvis hotellerne har udsolgt på dine ønskede datoer. Men kom endelig med din bestilling i god tid da det er små hoteller med et få antal værelser.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede