Merlot

Menu

Loiredalen – Tours

En rundtur fra Tours

Denne cykelrundtur fra Tours i Frankrig ligner Tur 2 en del, men vi har alligevel valgt at have denne variant. Af to grunde: For det første bor du i Tours, som er regionens hovedstad og meget seværdig og lettere at komme til fra Paris. For det andet synes vi du skal se slottet Villandry, som af mange regnes for det smukkeste af dem alle – også fordi det er beboet og fordi haven og anlægget er genskabt og ført tilbage til sin oprindelige franske havestil. Turen går således en tak vestligere end tur 2, men har fælles berøring i Amboise og Chenonceaux.

Vort engagement i Loiredalen har rødder tilbage til Merlots start i begyndelsen af 90’erne. Udover denne og den nævnte Tur 2 tur, har vi også: Tur 5 – med fast ophold på et hyggeligt Logis de France hotel i landsbyen Chitenay 12 km syd for Blois.

1. dag

Ankomst til Tours

Der går TGV direkte fra Paris og fra lufthavnen. Tours er Loire-regionens hovedstad. Det er en livlig by præget af sine 40.000 studerende på Universitetet. Centre Ville er tydeligt præget af det med sine mange barer og restauranter. Place Plumereau er omgivet af bindingsværkshuse genskabt efter ødelæggelser under krigen. Eglise St Martin, og St Martin kvarteret i det hele taget, udgør byens middelaldercentrum, og hvis du vil se og opleve det gamle Tours, så er en hel dag nødvendig. Gæster på tur 3A bor på Hotel l’Artist, og gæster på tur 3B bor på Hotel Criden.

2. dag

Tours-Amboise

35km

Du følger Loires nordlige bred og kommer gennem Vouvray vindistriktet. Vær sikker på at bag alle skrænter ud til floden gemmer der sig dybe huler ind i kalkstenen. Stenen er brugt til egnens huse og grotterne til et perfekt kølerum for Loires vine. De grønne flasker ligger her ved stabil temperatur sommer og vinter. Amboise er præget af kongeslottet, som ligger ovenfor og næsten maser småhusene ud i floden. Meget charmerende bymidte. Overnatning på hhv Hotel Bellevue (3A) og Hotel La Breche (3B).

3. dag

Amboise-Chenonceaux

50km

Op ad skrænterne lige i starten, og så ad stille småveje til det flot beliggende Chaumont sur Loire stolt knejsende på en bakke lige ud til floden. Slotsparken er kendt for sin International Garden Festival, der hvert år har forskellige temaer. Videre til Chenonceaux, som ligger som en svane henover Cher-floden. Det er “damernes” slot – sådan siger man fordi slottet var skueplads for et vældigt rivegilde mellem Diane de Poitiers og Catherine de Midici tilbage i 1600-tallet. Her i Chenonceaux bor gæster på 3A på Hotel Bon Laboureur og gæster på 3B på Hotel Chenonceaux.

4. dag

Chenonceaux-Tours

36km

Du cykler gennem et roligt landskab i Cher-flodens nærhed og op til Montlouis og sit vindistrikt. Selvfølgelig et slot undervejs nemlig Chateau de la Bourdasière kendt for sin grøntsags produktion og sine eksperimenter med tomater. De interesserede kan dykke ned i fortællingerne om forædlingsarbejdet og se mere end 600 forskellige varianter af tomatplanten. Du nærmer dig Tours ad fint markerede cykelruter. Her bor du på samme hotel som ved ankomsten.

5. dag

Udflugt til Chateau Villandry

39km

Følg Loire a Velo (som her løber langs Cher-floden) ud til Villandry-slottet kendt for sin franske havekunst, som er en genskabelse af den oprindelige have fra slottets oprindelse. En spanier ved navn Joachim Carvallo blev i 1906 hovedkulds forelsket i stedet, købte det sammen med sin velhavende hustru Ann og ændrede over 10 år den daværende engelske have til en renæssancehave. Fordi de så at slottets stil måtte have en have, der passede til. Det er Cavallos barnebarn, der bor og driver stedet i dag. Som nyeste skud er der køkkenhave, vandhave og solhave. Kom og nyd dette enestående sted, som afslutning på strejftoget til slottene herude i Loiredalen.

6. dag

Afslutning på turen

Efter morgenmaden hjem- eller vidererejse.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede