Merlot

Menu

Loiredalen – Chitenay

Dejligt hotel i landsby ved slottene

Loires natur er ikke så meget forskellig fra en dansk landskabsopfattelse. Terrænet er derfor ideelt til cykling. Her er bølgende korn- og majsmarker, skovomkransede er de og vekslende med vinmarker, landsbyer med kirke og torv, store skove tydeligvis anvendt som jagtskove med lange lige alléer, og så disse slotsbygninger, de fleste i renæssance-stil, som ligger så overraskende selv i de mindste landsbyer. Nogle er mindre private slotte med eller uden adgang, andre er trestjernede seværdigheder, med en hoben af turistbusser med hastige én-dags-turister inde fra Paris. Det er nok sådan at du næppe bruger tid og entrépenge på hvert eneste slot, men du vil alligevel opdage at stederne fanger dig ind med deres tilbagetrukne ro og fornemhed.

På denne cykelferie i Loiredalen bor du fast på Auberge du Centre i landsbyen Chitenay ved Cheverny. Et dejligt 3 stjernet Logis du France hotel med have og pool og central beliggenhed på torvet overfor kirken. Værelser i kategori Superieur. Med Chitenay som knudepunkt har vi udarbejdet forskellige forslag til dagsture, som selvfølgelig kan gøres i det omfang og i den rækkefølge du selv ønsker.

Vort engagement i Loiredalen i Frankrig har rødder tilbage til Merlots start i begyndelsen af 90’erne. Se også vores rundtur (Tur 2) fra Blois.

 

1. dag

Ankomst til Chitenay v/Blois

Ankomst til Chitenay, ca. 15 km syd for Blois. Flyv fx til Paris og tag toget videre til Blois. Her fra stationen må du tage en taxa det sidste stykke ud til Chitenay og ugens hotel, Auberge du Centre.

2. tur

Udflugt til Château Chambord

56km

Du cykler ind til Cours Cheverny og herfra videre til Villesavin-slottet. 8 km efter dette og ad cykelstier ind gennem skovene ligger det kæmpestore Chambord-slot. Der er tid til et besøg og en pause ved en af de mange cafeer her. Gør også et stop ved en af områdets vingårde og producenter: Du er i AOC appellationen Cheverny.

3. tur

Udflugt til Blois

33km

Gennem typiske landsbyer frem til Vineuil, som er Blois’ sydlige forstad. Herfra triller du ned mod Loire-floden, og just her er du i centrum af Blois med kongeslot og charmerende byliv. Nyd eftermiddagen her inden du cykler tilbage delvist gennem Foret de Russy.

4. tur

Udflugt til Château de Chaumont ved Loirefloden

39km

Ad afmærkede cykelruter ned til Fougéres s/Bievre med slot fra 1500-tallet og frem til Chaumont direkte ud til Loire. Her er et kendt haveanlæg og et vældigt udsyn over Loire-floden. Fint offentligt anlæg til picnic ned til floden.

5. tur

Udflugt til Château Cheverny

23km

Ruten går ad rolige veje til Chateau Troussay og herfra til Chateau Cheverny, også kaldet Tintin-slottet. Dejligt haveanlæg og et museum i slottet med komplette møbelsamlinger.

6. tur

Udflugt til Château Beauregard

16km

En let tur til nærliggende Chateau Beauregards med stor portrætsamling og have anlagt i engelsk stil.

7. tur

Udflugt til Sologne

42km

Det er navnet på et frodigt landskab sydøst for Cheverny ned mod Romorantin. Her ligger nogle småslotte, ellers en del vinmarker med apellation Cheverny.

8. tur

Udflugt til Château Fougeres-sur-Bievre

24km

Denne rute går gennem typiske landsbyer frem til Fougéres-sur-Bievre. Her er et vældigt middelalderslot fra 15.årh. På vejen tilbage bør du gøre et stop og få en vinsmagning hos en af de lokale vindyrkere. Du er i apellation Cheverny.

Turen kan også arrangeres med et færre antal nætter. 

Se også vores andre ture i Loiredalen:

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede