Merlot

Menu

Lissabon-Sagres

Langs Vestkysten

Denne flotte tur er lige noget for dig, der gerne vil kombinere Lissabon med at cykle langs hav med bølger og brænding. Du kan lægge storbyen ind før eller efter turen som du synes. Du skal med skib to gange, og er på hele turen enten ved kysten eller max 12 km derfra. Turen er nemt tilgængelig idet du simpelthen cykler helt fra Lissabons midte og uden besvær kommer ud af byen, over Tejo-floden og ud til kysten ved Costa Caparica. Undervejs syd på bor du bl.a. i Setubal, i Sines og i Aljezur.

Det er en varieret cykelruten med en del bakker før Setubal, så et flad stykke frem til Sines, og på turen derfra en del anstrengelser med ned- og opstigninger omkring flodudløb. Nogle gange er du helt ude ved kysten og cykler højt oppe med et fantastisk udsyn over Atlanten. Det er så flot! Herude er der jordveje, og vi blander os lidt med vandrefolket. Turen slutter ved Europas vestligste punkt Cabo de Sao Vicente og Sagres. Men du kan forlænge måske bare til Lagos, hvorfra der er tog op til Lissabon.

1. dag

Ankomst til Lissabon

Fire timers flyvning til Lissabon. Her bor du på Hotel Tivoli ude ved Oriente og Parque das Nacoes kun tre stop med Metro. Hvis du vil down-town er der Metro og bus ind. Ellers masser af liv herude med promenader langs floden i området omkring Centro Vasco da Gama med shopping og restauranter.. Møde, udlevering af cykler og briefing om turen ankomsten.

2. dag

Lissabon-Costa Caparico

26km

Du cykler langs vandet og kommer efter 12 km ret ind til Lissabons fornemste plads Placa Commercio. Giv tid, dagsetapen er kort, og færgen fra Salem sejler ofte. Videre langs havnen er der masser af promenader og listige steder til en frokost. Kort før Belem er der en lille færge, som tager dig over Tejo-floden til Trafaria. Herfra kort vej til Costa Caparica, som er en badeby for lisboetterne. Du bor på det store Hotel da Caparica ret ud til stranden.

3. dag

Costa Caparica-Setúbal

60km

En dag hvor du skal prøve kræfter med lidt cykelkørsel både i et lyst og åbent skovterræn på jordveje, som nogle steder er sandede og seje og andre steder går tæt på kysten med flotte udsyn over bugten ved Setubal. Fra Santana ved Sesimbra kommer du ind i Parque Natural da Serra da Arrabida. Setubal har stor havn og fiskemarked og du bor på 4-stjernede Hotel do Sado oppe bag i byen med udsigt over bugten ved Rio Sados udløb.

4. dag

Setúbal-Sines

76km

Ret langt idag, men terrænet er nemt hele vejen. Dagen begynder med en sejltur på 25 min over strædet ved Troia. Næsten sikkert ser du delfiner fra færgen og i kimingen kan du ane brændingen fra Oceanet. Landskabet er langstrakt med heder og klitter og en del sommehuse og feriebyer. Når det ophører er du i et smukt landskab med strandenge og græssende kvæg. Hist og pist en landsby med storkereder og hvidkalkede huse, og altid er der en café til pausen. Du er i Alentejo nu – denne store region, der udgør 1/3 af Portugals areal, er på størrelse med Belgien og alligevel kun 400.000 indbyggere. Sines har stor havn og megen kommerciel aktivitet. Du bor dejligt på Hotel Sinerama, og vi kan pege på en lækker restaurant indrettet i den gamle godsbanegård.

5. dag

Sines-Vila Nova de Mil Fontes

40km

Ret lang rute i et moderat bakket terræn, delvis på grusveje. En dag med havudsigter og kystnær cykling. Der er tid til at indsnuse havluften og til at spise frokost i den lille Porto Covo med sine pyntelige huse omkring det lille torv. I Vila Nova bor du på hotel med et helt særligt farvevalg i lobby og restaurant. Nyd solnedgangen fra Portinho do Canal over et glas Vino Verde. Overnatning denne nat på Hotel Milfontes.

6. dag

Vila Nova de Mil Fontes-Aljezur

71km

Nu er det andendagen her i Costa Vicentina naturparken. Du skal hen og fange den store vejbro over Ria Mira, og stryger derefter afsted ad sideveje ud i den dejlige natur og rige vegetation. Du kommer igen helt ud til kystskrænten bla. ved fyrtårnet Cabo Sardao. Der er noget vildt vesterhav over det. Men endnu større og vildere! Ved Odeceixe forlader du Alentejo og kommer til Algarve – ingen forskel lige her, den kommer langt længere nede midt på sydkysten. Aljezur har by og borg og historisk atmosfære. Du bor på Hotel Vicentina

7. dag

Aljezur-Sagres

63km

Sidste etape i et ubesværet terræn via Carrapate og Vila do Bispo. Herfra en genvej ud i strandhederne med søer og enkelte huse strøet ud i et landskab, der skråner ned mod Cabo Vicente med klipperne lodret 75 m ned. Herfra 6 km ind til Sagres, hvor du bor på Hotel Memmo Baleeira.

8. dag

Afslutning på turen

Efter morgenmaden er der transfer til fly eller tog i Faro. Men har du tid anbefaler vi at du forlænger til Lagos eller Portimao. Fra begge byer er der tog op til Lissabon.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede