Merlot

Menu

Galloway

Det ukendte Sydvestskotland

Galloway i det sydvestlige Skotland byder på ægte skotsk charme og landskab. Området er valgt fordi det er knapt så vanskeligt som højlandet længere mod nord, og fordi her er så smukt og stille. Her er bløde bakker, her er kyststrækninger, her er typiske skotske landsbyer med små forskellig-farvede huse i tætte rækker. Cykelruterne er lagt ad de nationale skiltede ruter og ad andre stille småveje, og der er ikke sparet på de flotte udsigter!

1. dag

Ankomst til Castle Douglas

Med fly til Glasgow eller Edinburgh og tog derfra videre til Dumfries eller Lockerbie, hvor du bliver mødt af Galloway Cycling, som sørger for videre transport til hotellet i Castle Douglas

2. dag

Castle Douglas-Kirkcudbright

32/45km

Følg den stille vej langs med Dee floden ned til Kirkcudbright. Slå et smut ned til kysten eller vælg den lidt kortere rute, som går gennem landlige omgivelser. Kirkcudbright har sit eget slot og to museer, som fortæller områdets historie.

3. dag

Kirkcudbright-Gatehouse of Fleet

43km

Du cykler ad skiltet cykelsti langs med de fredelige bugter og til den maleriske Kirkandrews church. Du kommer også forbi det økologiske ismejeri; Cream o’ Galloway ice cream farm – et oplagt sted til et hvil og en is og måske et kig i deres besøgscenter. Overnatning i Gatehouse of Fleet, kendt for sin kiltproduktion og gode madsteder.

4. dag

Gatehouse of Fleet-Newton Stewart

36km

Idag kører du lidt ind i landet og landskabet skifter fra fjelddal til hede. Du følger den gamle jernbane først til Creetown, som er kendt for sin granit og sit Gem Rock Museum med sjældne ædelstene og mineraler, dernæst videre til Newton Stewart, som er en hyggelig handelsby beliggende ved floden Cree.

5. dag

Rundtur til Wigtown

32km

Du følger Cree floden ad rolige småveje ind i de bløde bakker til du når Wigtovn. Byen er er kendt for sine mange små boghandlerforretninger, og har deraf fået tilnavnet the Booktown. Lige syd for byen ligger Bladnoch Whisky Distillery, som dagligt har guidede ture. Du kan gøre cykelrundturen længere (dagsetape ialt 82 km) ved at cykle helt ud til Whithorn som engang var mål for masser af pilgrimme. Klosterruiner og besøgscenter giver et godt indblik i stedets fascinerende historie. Overnatning samme sted i Newton Stewart.

6. dag

Newton Stewart-New Galloway

40/50km

I dag kører du ad en skiltet cykelrute ind i Galloway Forest Park. Du kommer forbi områder med vilde geder og røde hjorte og en sø med besøgscenter og tesalon. Udsigterne er imponerende. Først cykler du gennem St. John’s Town of Dalry med pub og restaurant, og senere Balmaclellan, som er kendt for sine træskomagere, inden du kommer til New Galloway hvor du skal bo i nat.

7. dag

New Galloway-Castle Douglas

39km

Tilbage til udgangspunktet via den vestlige side af Loch Ken. Her er der gode muligheder for at spotte nogle af de store rovfugle. I Laurieston er der pub som serverer mad. Hvis du ikke fik set Threave Castle på ankomstdagen, kan du slå et smut forbi, når du nærmer dig Castle Douglas. Turen kan passende sluttes af med et besøg og en kold øl fra det lille lokale bryggeri i Castle Douglas.

8. dag

Afslutning efter morgenmad

Transfer til stationen i Dumfries eller Lockerbie.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede