Merlot

Menu

Donau Allegro

Fra Linz til Wien

Det er jo ikke alle der synes at det er sjovt at cykle 60 km seks dage i træk. Derfor har vi lavet denne korte udgave af den klassiske Donautur. På denne cykeltur langs Donau fra Linz til Wien er cykeldagene er skåret ned til tre, til gengæld har tid til byopholdene i Linz og Wien. Etaperne fra Linz til Wien hører absolut til den bedste bid af Donau Radweg med sin passage gennem Wachau-dalen. Vi håber at turen her kan vise dig hvordan du kan lægge et element af cykelferie ind i en storbyferie.

 

 

Cykeltur langs Donau fra Linz til Wien

Den korte cykeltur langs Donau starter her i kulturbyen Linz.

1. dag

Ankomst til Linz.

Bilgæster parkerer bilen her, flygæster flyver til Wien formiddag og tager toget videre til Linz, og er fremme ud på eftermiddagen.

2. dag

Linz-Grein eller Bad Kreuzen

62km

Afsted efter morgenmad! På ruten ud af Linz går Donau Radweg gennem nogle yndede udflugtsområder for Linz’ indbyggere og forbi en stor flodhavn. Mange Raststetten undervejs gennem dette grønne område. Afstikkere kan gøres til St Florian og til Mauthausen. Grein er en lilleput by med torv og et lille teater. Helt efter vore forestillinger om “en yndig by”.

3. dag

Grein/Bad Kreuzen – Krems

58km 20km

Floden krydses nogle gange ved store sluseanlæg anlagt i forbindelse med vandkraftværker. Forbi Marbach og valfartskirken i Mariatafel. På lang afstand ses Benediktinerklosteret i Melk – det bør du besøge. Fra Melk med skib til Spitz midt i Wachau Weingebirge. Hvis du er sej så cykler du de 20 km ekstra.

4. dag

Krems-Tulln-Wien

46km 36km

Til den gamle romerby Tulln med Egon Schiele-museum, han er født her. Her slutter cykeldelen med at I afleverer cyklerne i Tulln, og tager med toget til Wien. Hyppige tog – mon ikke I kan være i hovedstaden kl ca 16-18?

5. dag

Efter en god nats søvn er det tid til Wien!

Opholdet her kan forlænges efter ønske. Hjemrejse: Bilgæster ta’r tog tilbage til Linz, toggæsterne rejser med nattoget direkte fra Wien og flygæster rejser hjem her fra Wien.

Turen findes også i to længere udgaver:
50A/B fra Passau til Wien, 8 dage
50D fra Passau til Wien, 10 dage

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede