Merlot

Menu

Devon & Dartmoor

Det sydvestlige England

Herude dypper England storetåen i Atlanten. Det er et landskab af rå klippekyster, landlig idyl, sandstrande og vilde hedelandskaber. På denne smukke tur i Devon og Cornwall, får du oplevet et varieret landskab mellem strandene og flodmundingen i det nordlige Devon til de betagende kyster i syd i både Devon og Cornwall med bedårende og idylliske fiskerbyer. Ruten går langs med havet, gennem frodige grønne dale på kanten af Dartmoor National park, og du vil opleve kløfter og flotte udsigter. Det meste af ruten er uden biltrafik, da der ikke går nogle hovedveje på tværs af Devon. Du cykler bl.a. ad nedlagte jernbanestrækninger som nu er blevet til cykel- og vandrestierne Tarka Trail, Granite Way og Plym Valley. Stierne går gennem tunneller og over viadukter og broer. Det er en meget landlig tur med karakteristiske landsbyer, og her er en del mindre bakker.

1. dag

Ankomst til Barnstaple

Barnstaple ligger i det nordlige Devon hvor floden Taw løber ud i det store Ocean. Blot 4 timers togrejse fra Londons Paddington station. Her er fine gamle huse og stort overdækket marked fra dengang byen, som en af de første i England, fik købstadsprivilegier. Byens vartegn er den 158 m lange bro med 16 buer der går tilbage til 1200-tallet. Du bor på dejligt hotel midt i byen. Udlevering af cykler og kort introduktion til turen.

2. dag

Rundtur til Saunton Sands

32km

Du følger Taw flodmundingen helt ud til Devons vestlige kyst ved Saunton Sands. Ruten er uden biltrafik og terrænet er ganske fladt. Her ligger flere gode badestrande i læ af høje klinter. Tilbage til Barnstaple og overnatning på samme hotel.

3. dag

Barnstaple-landsby i det nordlige Devon

42km

Dagens etape følger endnu en nedlagt jernbane og ”The Tarka Trail” – en bilfri, skiltet cykel- og vandrerute. Først til byen Bideford, og så langs den mindre flod Torridge gennem blide skovlandskaber, over broer og gennem tunneller. Hyggelige cafeer langs ruten indrettet i de gamle stationsbygninger, og i handelsbyen Great Torrington ligger Dartington glaspusteri med besøgscenter. En let cykeldag gennem et varieret landskab og først til slut er der nogle bakker inden du når aftenens hotel i lille hyggelig landsby.

4. dag

Landsby i Devon-landsby i Dartmoor

30km

I dag fortsætter du sydpå mod Dartmoor og ad cykelstien, Granite Way, som følger en nedlagt jernbane, er der næsten 20 km bilfri cykling. Ruten går forbi et pottemagerværksted, over den lange Meldon Viadukt og med udsyn til det dramatiske hedelandskab som kendetegner Dartmoor. Overnatning i en lille landsby i Dartmoor.

5. dag

Landsby i Dartmoor-Tavistock

24km

Landskabet i Dartmoor National Park er meget så unikt, at dagens etape gennem parken er et af turens højdepunkter. Området er med sine 500 km2 næsten på størrelse med Bornholm og her er tit vindblæst og tåget. Men netop det giver Dartmoor en næsten mytisk stemning og dramatisk charme. Vilde Dartmoor ponyer strejfer frit omkring og i dalene ses masser af græssende får. På kanten af Dartmoor ligger byen Tavistock, hvor du skal bo i nat. Byens store overdækkede Pannier Market er fyldt med sjove småbutikker, og du kan nemt bruge meget tid her og i byens hyggelige gader. Men inden du når frem til Tavistock, bør du snuppe en øl på den nærmeste pub eller besøge et tea room og få en kande skoldhed te og en tallerken scones med syltetøj og tyk clotted creme… What a joy!

6. dag

Tavistock-Plymouth

32km

Du forlader Tavistock og skal lidt opad og så er du igen i Dartmoor. Stort set hele vejen cykler du ad nedlagte jernbaner, og meget af ruten går ned ad bakke gennem tunneller og over viadukter. Ruten fører dig lige til Plymouth Hoe, som er en stor park uden for centrum med en statue af søfareren Francis Drake og et gammelt fyrtårn. Fortsæt ind til Plymouths historiske og brostenbelagte hjerte nede ved den store fiskerihavn, Sutton Harbour. Det var herfra ”Mayflower” i 1620 stævnede ud til det forjættede land, Amerika. Turens sidste nat her i byen.

7. dag

Hjemrejse efter morgenmaden

Fra Plymouth er der gode togforbindelser til London.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede