Merlot

Menu

Drau floden

Osttirol & Kärnten i Østrig

På denne cykeltur langs Drau floden i det sydlige Østrig skal du opleve Osttirols spektakulære natur og Kärntens varme badesøer. Du cykler langs med floden Drau fra Lienz frem til Villach. Ruten langs med floden er nem og har kun enkelte stigninger. En stor del af Osttirol består af nationalparken Hohe Tauern og alting syntes at foregå lidt langsommere end i resten af forbundslandet. Her finder du den ro der gør cyklingen til en fornøjelse og områdets fredsommelighed er som balsam på stressede sjæle. I Kärnten, Oberkärnten, som denne tur bevæger sig gennem, er det også alpin natur der kendertegner landskabet, og området er desuden fyldt med søer der når op på høje vandtemperaturer om sommeren. Så tag endelig badetøjet med på denne tur. Når du er i Kärnten er et søbad et must!

1. dag

Ankomst til Lienz

Lienz er Osttirols største by beliggende der, hvor floderne Isel og Drau løber sammen og omgivet af høje bjerge. På trods af den dramatiske kulisse er her en nærmest sydlandsk stemning, hvilket de mange solskinstimer også er medvirkende til. Byen er meget hyggelig og livlig med gode butikker og mange cafeer og restauranter. For de kulturinteresserede kan nævnes middelalderborgen Schloss Bruck og Aguntum – navnet på en vigtig handelsby fra Romertiden hvis udgravninger man kan opleve sammen med et museum, der fortæller historien. Du bor godt på Hotel Haidenhof i udkanten af byen lidt oppe ad bakken med en fin udsigt ud over Lienz.

Flotte panoramer fra Sillian

Flotte panoramer fra Sillian

2. dag

San Candido-Sillian-Lienz

42km

Efter morgenmaden tager du toget til San Candido (inkl), som ligger i Italien. Her får du udleveret cyklerne og starter din cykeltur. Frem mod Sillian, går det stort set ned ad bakke ad asfalteret cykelsti gennem skov og lysninger. Enkelte sektioner er på grusvej. Sillian er en handelsby og også her finder du hyggelige cafeer og spisesteder. Efter Sillian passerer du flere hyggelige småbyer og gårde og når atter frem til Lienz, hvor du bor igen i nat. Området du cykler i idag er et skiområde, og her er mange lifter op i terrænet. Hvis du synes du har tid, kan det anbefales at tage en tur op, fx i Sillian, og nyde de bjergtagende udsigter.

3. dag

Lienz-Oberdrauburg/Berg

30-45km

Du forlader Lienz og kommer forbi byens Schloss Bruck – den imponerende middelalderborg fra 1300-tallet. Her findes et museum for maleren Albin Egger-Lienz, som kom herfra. Også her en bjergbane du kan tage op i terrænet i enten 1000 m el 1500 m og evt. tag den lange rutchebanetur ned! Så videre ud af byen til Aguntum, der som bekendt var en vigtig romersk handelsby. Udgravninger og museum her. Du fortsætter tæt langs floden, og cykler hovedsagligt ad grusstier frem mod Oberdrauburg (30km) eller til Berg (45km). De ca. 4 km mellem Dellach og Berg går det opad, men ikke stejlt. Nu er du i Oberkärnten, og Hohe Tauerns forvredne bjergverden afløses af Nockbjergenes blødere landskab.

4. dag

Oberdrauburg/Berg-Sachsenburg

40/25km

Fra Berg flader ruten ud igen og du følger floden tæt ad bilfri grussti til Greifenburg. Gør et stop her og tag evt en dukkert i byens badesø inden du fortsætter mod Steinfeld og Schloss Neustein, et mindre renæssanceslot fra det 16. årh. Videre ad den bilfrie sti forbi Schloss Raggnitz til Sachsenburg, hvor du bor midt i den lille by. Byen har den yndigste markedsplads med bygninger i pastelfarvet stuk. Evt. må du cykle ca. 13 km længere frem mod Spittal an der Drau, og i stedet overnatte der.

5. dag

Sachsenburg-Villach

38/52km

Efter Sachsenburg løber Drau sammen med floden Moll i et bredere dalstrøg, hvor himmelen synes videre. Fra Sachsenburg går ruten mest ad asfalterede stier og mindre veje frem mod Spittal an der Drau, den første større by siden du forlod Lienz. Bymidten er opført omkring Schloss Porcia, af nogle regnet for den smukkeste renæssancebygning i Østrig. Spittal er domineret af Goldeck bjerget som troner sig højt oppe over byen. Det kan anbefales et forlænge turen her og bruge den ekstra dag på at tage op med kabel banen til Goldecks top i imponerende 2142m.o.h. Oppe i terrænet er der mange skiltede vandreruter i alle niveauer. Nede i byen ligger Schloss Porcia – et renæssance slot fra 16. årh. hvis indre gård er rigt dekoreret. Ruten til Villach er ganske let. Du cykler på asfalteret sti hele vejen og følger floden tæt. På vejen passerer du bl.a. Schloss Rothenthurn og marmor stenbruddet ved Gersheim. Villach er en interessant kulturby og her bor du godt midt i byen.

6. dag

Rundtur om Ossiacher See

49km

Den smaragdgrønne, lange og smalle Ossiacher See, ligger mellem bjerget Gerlitzen og Oassiach Tauern og er Kärntens tredjestørste badesø. Den bliver varm om sommeren, så tag endelig badetøjet med i dag. Inden du kommer til søens sydlige ende kommer du forbi borgruinen Landskron, som troner sig højt oppe over søen og byen. Slottet, der delvis er ruiner, er berømte for deres rovfugle shows og abebjerget. De ca. 2 km derop er et besøg værd. Naturen rundt om Ossiacher See er sine steder fredet natur og her er der stille. Ellers er der forholdsvist livligt på søen og her er sejlbåde, windsurfing og vandski. Man kan selvfølger også selv tage en sejlads på søen med en af de mange turbåde. Du cykler hele vejen rundt om søen ad markeret cykelsti – ind imellem på mindre veje og ind imellem bilfrit. I dag lidt flere mindre stigninger på stykket mellem Villach og søen. Overnatning samme sted.

7. dag

Afslutning og hjemrejse

Efter morgenmaden er turen slut. Eller du kan forlænge her i Villach eller et andet sted i Kärnten, fx ved det mere mondæne Velden ved den store Wörthersee.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede