Merlot

Menu

Det nordlige Toscana

Rundtur fra Pisa

Cykelrejse i Toscana. Smukke Toscana. Vidunderlige Toscana. Ja, adjektiverne står nærmest i kø når denne evigt populære region i Norditalien skal beskrives. Toscana har såmænd også hele; flotte kulturbyer, hyggelige landsbyer, bølgende landskaber af bløde bjerge, tætte skove, olivenlunde, grønne enge og vinmarker. Og så selvfølgelig den gode mad og vin. På denne tur bliver vi oppe i den nordlige del af regionen, og med Pisa som udgangspunkt har vi lavet en en kort rundtur på bare 4 cykeldage. Lucca, Montecatini, San Miniato og Vinci binder de dragende toscanske landskaber og stemninger sammen. Turen er i sin helhed ikke svær, men enkelte dage byder på nogle bakker som dog vil være overkommelige for de fleste.

Pisas verdensberømte skæve tårn

Pisas verdensberømte skæve tårn

1. dag

Ankomst til Pisa

Det verdensberømte skæve tårn er byens vartegn og turistmagnet, men Pisa er med sine pittoreske piazzaer, charmerende indbyggere og lokale leben meget mere end sit berømte tårn. Ankom i god tid så der er tid til at se på byen og udse sig et godt spisested. Overnatning fx på Hotel Bonanno centralt i byen og ca. 1 km fra Det Skæve Tårn og Domkirken.

2. dag

Pisa-Lucca

30/45km

Du forlader byen i nordlig retning og kommer ud på den nordlige del af sletten Piana di Pisa, hvor du fanger floden Serchio. Her langs floden går en cykelsti som du kan følge hele vejen ind til Lucca. Alternativt kan du slå en ring op om Massaciuccoli søen, hvilket giver ca. 15 km og 300 højdemeter mere til benene. Fremme i Lucca kan du starte med turen rundt på toppen af den velbevarede bymur. Fire kilometer lang og forsynet med 11 bastioner og seks byporte når den hele vejen rundt om den gamle bydel. Bag murene gemmer sig hyggelige pladser, smukke palæer og kirker, lækre spisesteder og spændende butikker. Overnatning fx på Hotel San Marco lige udenfor bymuren

3. dag

Lucca-Montecatini Terme

45km

Fra Lucca går turen nordpå. Du følger Serchio-floden på en dejlig flad rute op mod Ponte a Moriano. Derfra videre østpå gennem et blødt bakket terræn og senere en lille stigning mod Collodi, Pinocchios hjemby. Forfatteren af den kendte historie kommer herfra og til ære for bysbarnet er opført en skulpturpark. Over for Pinocchio parken ligger Storico Giardino Garzoni, en sirligt anlagt barikhave fra 1700-tallet. Fra Collodi fortsætter du nordøst på og kommer Pescia, en italiensk provinsby med masser af charme, små butikker og cafeer. Piazza Mazzini er byens samlingspunkt, der er omkranset af flotte gamle bygninger fra renæssancetiden. Herfra går turen ned i dalen til kurbyen Montecatini Teme. Byen har i århundreder været kendt for sine varme kilder, som menes at være helbredende for en lang række lidelser. Montecatini har udviklet sig til at være Italiens førende kurby, og byen huser således mange spahoteller samt en lang række restauranter. Du bor her i nat på fx Hotel Parma e Oriente.

Vue ud over San Miniato

Vue ud over San Miniato

4. dag

Montecatini-Vinci-San Miniato

55km

I dag sydpå først gennem et fladt landskab af marsk og dernæst et let bakket terræn med skovklædte skråninger. Så ned i Montalbano dalen og til landsbyen Vinci, hvis største attraktion er et museum dedikeret til det verdensberømte bysbarn Leonardo da Vinci. Lige nor for byen ligger hans fødehjem som også kan besøges. Efter Vinci videre ad småveje hen over et bakkedrag med vinmarker på begge sider indtil du når Cerreto Guidi og Medici villaerne. Så videre sydpå og når du har krydset Arno floden ser du straks San Miniatos vartegn på en bakketop, et højt tårn fra midten af 1200-tallet. Her skal du nu op, altså ikke op i tårnet, men op på bakken (ca. 2 km op). Eller bakkerne, for middelalderbyen er placeret på 3 høje. San Miniato er en af de førende trøffelbyer i Italien og er en del af “Asscoaizione Nazionale Città del tartufo” (Den landsdækkende forening Trøflens By). Her er mange spisesteder, cafeer mm. Denne nat fx på Hotel San Miniato.

5. dag

San Miniato-Pisa

55km

Nyd udsigten fra San Miniato inden du triller den smukke tur ned i Arnodalen til Ponte a Egola. Herfra en dejlig flad rute, men i Santa Maria a Monte skal du op ca. 1,5 km. Ellers let terræn i dag via Bientina og Vicopisano slottet. For foden af Pisano bjergene møder du atter Arno floden, som du nu følger helt ind til Pisa. Så er ringen sluttet og du har en sidste aften i Pisa inden hjemrejsen.

6. dag

Turen er slut

Efter morgenmad hjem- eller vidererejse. Forlæng evt med et par ekstra nætter i Pisa.

Se også vores to andre ture i Toscana, som tager udgangspunkt i byen Lucca:

Tur 76 med fast base i Lucca

Tur 77 med 4 nætter i Lucca og 3 nætter på landet lige nord for Lucca.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede