Merlot

Menu

Bodensee Classic

Cykelrute i tre lande

Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm. Der er en storslået natur omkring søen, og i de indtagende byer langs søen trives kulturlivet med en sydlandsk atmosfære. Langs søens bredder er der fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. Denne cykelferie rundt om Bodensøen er en overvejende flad cykelrute på små 280 km, lidt længere end søens omkreds, da du tager et smut til Schaffhausen. I den nordvestlige ende deles søen af en højderyg op i Überlingen See og Untersee med øerne hhv. Mainau og Reichenau. Du kommer til tre lande – Tyskland, Østrig og Schweiz. Hvis du har tid, så udvid med nogle ekstra dage i Konstanz eller Bregenz og tag på sejlads på søen med de hvide skibe. Du vil nyde det dovne liv ombord med god samvittighed, for du har jo lige cyklet det igennem.

1. dag

Ankomst til Bregenz

Tag toget via München eller flyv til Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg, og ligger i Bodensøens helt østlige ende. Her er en flot lang søpromenade og en hyggelig bymidte med mange restauranter og butikker. Byen er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert år høster internationale roser for de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra midt juli til midt august, og i denne perioden kan det være svært at få plads på byens hoteller så du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn. Det kan anbefales at tage en ekstra dag her i Bregenz og så tage kabineliften op til byens bjerg, Pfänder. Fra toppen (1064 m.o.h.) er der flot udsigt over byen, Bodensee og de omkringliggende alpetoppe. Man kan gå ned til byen igen ad flere ruter.

2. dag

Bregenz –Arbon(A)/Güttingen(B)

40/60km

Cykling langs Bodensøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til Rheineck i Schweiz (her løber Alter Rhein ud i søen) og videre til Arbon med søpromenade eller helt til Güttingen via Romanshorn – Schweiz’ største havn.

3. dag

Arbon/Güttingen-Stein am Rhein(A)/Singen(B)

58/64km

Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz med middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen til Stein am Rhein: Indbegrebet af bindingsværkidyl, og en en meget populær turistby i området mellem Bodensøen og Schaffhausen. Gå rundt i de idylliske gader med torve og pladser ned ad hovedgaden som fører til den vestlige byport. Gæster på kategori A overnatter her, og gæster på kategori B cykler videre de ca. 10 km. til Singen i Tyskland.

4. dag

Stein am Rhein/Singen-Konstanz

44/54km

Idag cykler du til Schaffhausen i Schweiz. Schaffhausen selv er en stemningsfuld by, men du skal også hertil fordi det berømte Rheinfall ligger ca. 5 km. vest for byen. På vejen tilbage tager du toget til Radolfzell (ej inkl.) og herfra er det en flot tur til Konstanz langs søen via Allensbach og Reichenau.

5. dag

Konstanz-Überlingen(A)/Salem(B)

34/44km

Fra cykelvenlige Konstanz videre til blomsterøen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer. Færge fra Wallhausen til Überlingen (inkl). Gæster på kategori A overnatter her. Gæster på kategori B cykler ca 8 km videre til Salem, som ligger lidt oppe og væk fra søen.

6. dag

Überlingen/Salem–Friederichshafen(A)/Langenargen(B)

31/41km

Langs med søen er den nemme rute. Ellers op i baglandet for besøg i Birnauklostret og slottet i Salem, beliggende i en sø, inden turen går tilbage til søen med Meersburg. Meersburg er opdelt i to etager: Øverst ligger Oberstadt med slot og nederst ligger Nierderstadt med gamle bindingsværkshuse og havnepromenade. De to “etager” er forbundet med stejle smalle gyder med cafeer og butikker. Meersburg er omgivet af vinmarker og er fuld af liv. Nem rute videre herfra langs med søen gennem vindistrikter og til fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friederichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage. Langenargen ligger ud til søen ca. 6 km. længere fremme.

7. dag

Friederichshafen/Langenargen–Bregenz

34/25km

Dagens højdepunkter er Monfort slottet i Langenargen, den romantiske by Wasserburg og ikke mindst den bayerske by Lindau, hvis gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Videre til den østrigske grænse og Bregenz i forbundslandet Vorarlberg. Bregenz har, ligesom Konstanz og Friedrichshafen, et godt kulturliv. Berømt er Bregenzer Festspiele, som strækker sig fra slutningen af juli til slutningen af august. Under Festspillene vil du muligvis blive indkvarteret i forstaden Höchst eller Dornbirn.

8. dag

Afslutning og hjemrejse

Efter morgenmaden er turen slut. Eller måske forlængelse her i Bregenz.

Turen findes også i 2 andre udgaver:

 

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede