Merlot

Menu

Aveyron

Lot & St-Antonin-Noble-Val

Prøv denne cykelrejse i Sydfrankrig i Aveyron, som landskabs- og befolkningsmæssigt er en fortsættelse af Auvergne. Turområdet ligger ca 60 km øst for Cahors. En lang række småbyer – såkaldte Bastides – ligger på stribe her i provinsen La Rouergue. Villefranche, hvorfra turen udgår, er selv en af disse Bastides med en central plads og gader i snorlige rækker. Turen er en variant af tur 33, og kommer mere rundt i området med Saint-Antonin-Noble-Val og Bruniquel som sydligste punkter. Sydfranske stemninger i de fine bastides-byer, cykling gennem slugter, olivenlunder og mulighed for kanosejlads på floderne. 2 nætter de fleste steder, hvilket giver turen et meget roligt tempo. Variationen af overnatningssteder er stor, fra hoteller i byer til Chambre d’Hote og Ferme Auberge på landet.

1. dag

Ankomst til Villefranche-de-Rouergue

Byen ligger her i sit skrin af bjerge, flod og grønne bredder. På pladsen foran den mægtige Notre Dame kirke er der stort marked hver torsdag formiddag. Denne første nat bor du på Chambre d’hote ca. 1 km fra bymidten hos Daniel og Sylvie på La Baume. Du kan også mod tillæg bo på Hotel Les Fleurines i Villefranche by. Middag på restaurant i byen.

2. dag

Udflugt fra Villefranche

35/51km

Straks ud i landskabet øst for byen. Roligt opad gennem skoven langs Aveyron-floden. ”Skovtæppet” trækkes til side og nu det herlige landskab med Bastide l’Evéque og ned til floden igen ved Previnquiéres. Hyggeligt her til frokost.

3. dag

Villefranche-St Julien/Capdenac

35/45km

Ruten går nordpå via Villeneuve, en Bastide med mur og byport. Så gennem et flot terræn  ned til Diege floden. Den følger du hele vejen nordpå via Naussac til den slutter sig sammen med Lot-floden ved Capdenac. Forinden Naussac kan du gøre en afstikker på ca. 5 km hver vej op til den fine landsby Peyrusse le Roc med tætte huse og kirke i granit. Byen er højt beliggende, så det er afstikker der koster lidt kræfter. Denne nat bor du på Auberge de la Diège i St Julien d’Empare ved Capdenac.

4. dag

Udflugt til Figeac

38/58km

Byen er så interessant og ligger så tæt på, så den må med. Figeac har gennem de seneste år gennemgået lidt af en forvandling. Mange af byens middelalderhuse er ført tilbage til deres oprindelige stand og er nu blevet fredet. Figeac er desuden Jean-Francois Champollions fødeby. Han var den første til at tyde og oversætte hieroglyffer, så han naturligvis fået særlig opmærksomhed i byen. Man kan bl.a. se en forstørret kopi af Rosetta-stenen, som man endda må gå rundt på. Terrænet mellem Capdenac og Figeac er lidt kuperet, men der går også tog som man jo kan tage til hjælp den ene eller begge veje.

5. dag

St Julien/Capdenac-Cajarc

26km

En flot rute nede i Lot-dalen. Slottet Larroque og landsbyen Montbrun er seværdig. I Cajarc bor og spiser du godt i 2 nætter på Cajarc Blue Hotel tæt på byens hyggelige torv.  Dagens rute er kort for så er der tid til fx at sejle i kano på Lot floden. I Cajarc er der flere udlejningsmuligheder. Du kan også bare blive på hotellet og slappe af. Her er have og pool.

6. dag

Udflugt til Célédalen

47km

Nu op ad floddalen, og ad stille veje op i terrænet bagved Cajarc. Du skal op over et højdedrag gennem olivenlunde inden det går nedad mod Céléfloden ved Brengues Du fortsætter hernede ved floden til Marcilhac, som ligger flot for foden af en stejl klippeskrænt. Så tilbage henover højdedraget til Cajarc og dit hotel. Denne dag også andre udflugtsmulighede, ture på 20-65 km.

7. dag

Cajarc-Loze

57km

En tur langs Lot-floden og derfter en afstikker op til Célé floden for at du kan besøge de kendte grotter Pech Merle ved byen Carbrerets. Derefter til den fortryllende by St-Cirq-Lapopie. Byen nærmest hænger udover klippeskrænten højt over Lot-floden. Her er smalle gader med husfacader af træ og sten helt tilbage fra det 13.-16. årh, og flere gode resturanter til frokoststop. Tobaksmarker på tilbagevejen langs Lots sydside til din Chambres d’Hôtes L’Aurémaly som ligger ved den lille landsby Loze lige nord for Caylus.

8. dag

Loze-St Antonin

22km

I et roligt og smukt terræn mod syd langs vandløb med slotte og tidligere vandmøller til Caylus og videre til St Antonin, hvor du bor på Chambre d’Hote midt i byen. Marked om søndagen.

9. dag

Udflugt til Bruniquel

48km

En flodslugt hedder på fransk en Gorges. En sådan skal du cykle i denne dag. Du skal også have udsigterne, så noget af ruten er på småveje lidt oppe over floden. Bruniquel er meget seværdig med sine småhuse der krymper sig på skråningen op mod slottet.

10. dag

St Antonin-Najac

46km

Turen går via stille landsbyer og Abbaye de Beaulieu med moderne kunst til Najac – dette uimodståelige sted ved Aveyron-floden. Du bor på og spiser på Hotel l’Oustal del Barry på byens torv.

11. dag

Udflugt til Cordes

42km

Når nu du er her, bør du også besøge Cordes – en af de mest kendte Bastides i området. Jeg har tilrettelagt turen, så du kun cykler den ene vej og tager toget tilbage med cyklen. Du kommer ned i en ny floddal og nyder småbyerne og stilheden, inden du ved Laguépie skal op og snart have det første blik af Cordes, der hvælver sig i horisonten med sin kirke på toppen. Der vil være 2-3 timer til besøget her inden toget går tilbage til Najac ved 18-tiden.

12. dag

Najac-Villefranche

26km

Orker du ikke mere kan du tage toget! Ellers tilbage ad en anden rute med lang stigning op til la Rouquette med gammel kirke. Herefter herligt skovterræn med udsigter, og så ned ad bakke til Villefranche. Sidste måltid og nat på det hotel du begyndte din cykelferie på.

13. dag

Turen er slut

Efter morgenmad hjem –eller vidererejse her fra Villefranche.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se også vores anden tur i Aveyron, som ligeledes kommer til Cajarc og Najac på 7 cykeldage og 8 nætter.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede