Merlot

Menu

Aveyron

Lot & Najac

Aveyron er landskabs- og befolkningsmæssigt en fortsættelse af Auvergne. Turområdet ligger ca 60 km øst for Cahors og 130 km nord for Toulouse. En lang række småbyer – såkaldte Bastides – ligger på stribe her i provinsen La Rouergue. Denne cykelrundtur i sydfranske Aveyron starter og slutter i Villefranche, som en af disse Bastides med en central plads og gader i snorlige rækker. Byen ligger her i sit skrin af bjerge, flod og grønne bredder, og straks du er ude af byen er terrænet skiftevis fladt og bakket, og floddale og højdedrag giver store afvekslinger. Variationen af overnatningssteder er stor, fra hoteller i byer til Chambre d’Hote og Ferme Auberge på landet.

 

1. dag

Ankomst til Villefranche-de-Rouergue

Denne meget hyggelig og charmerende by kan man snildt bruge hel dagen i. Gå op ad den smalle hovedgade Rue de la République og kast et blik et blik ind i den mægtige Notre Dame kirke, der stikke sine brede fødder ud i gaden. På pladsen foran kirken er der stort marked hver torsdag formiddag. Denne første nat bor du på Chambre d’hote ca. 1 km fra bymidten hos Daniel og Sylvie på La Baume. Du kan også mod tillæg bo på Hotel Les Fleurines i Villefranche by. Middag på restaurant i byen.

2. dag

Villefranche-Capdenac

35/45km

Ruten går nordpå via Villeneuve, en Bastide med mur og byport. Så gennem et flot terræn  ned til Diege floden. Den følger du hele vejen nordpå via Naussac til den slutter sig sammen med Lot-floden ved Capdenac. Forinden Naussac kan du gøre en afstikker på ca. 5 km hver vej op til den fine landsby Peyrusse le Roc med tætte huse og kirke i granit. Byen er højt beliggende, så det er afstikker der koster lidt kræfter. Denne nat bor du på Hotel Auberge la Diège.

3. dag

Capdenac-Cajarc

26km

En flot rute nede i Lot-dalen. Slottet Larroque og landsbyen Montbrun er seværdig. I Cajarc bor og spiser du godt i 2 nætter på Cajarc Blue Hotel tæt på byens hyggelige torv.  Dagens rute er kort for så er der tid til fx at sejle i kano på Lot floden. I Cajarc er der flere udlejningsmuligheder. Du kan også bare blive på hotellet og slappe af. Her er have og pool.

4. dag

Udflugt til Célédalen

47km

Nu op ad floddalen, og ad stille veje op i terrænet bagved Cajarc. Du skal op over et højdedrag gennem olivenlunde inden det går nedad mod Céléfloden ved Brengues Du fortsætter hernede ved floden til Marcilhac, som ligger flot for foden af en stejl klippeskrænt. Så tilbage henover højdedraget til Cajarc og dit hotel.

St-Cirq-Lapopie

St-Cirq-Lapopie

5. dag

Cajarc-Loze

57km

En tur langs Lot-floden og derfter en afstikker op til Célé floden for at du kan besøge de kendte grotter Pech Merle ved byen Carbrerets. Derefter til den fortryllende by St-Cirq-Lapopie. Byen nærmest hænger udover klippeskrænten højt over Lot-floden. Her er smalle gader med husfacader af træ og sten helt tilbage fra det 13.-16. årh, og flere gode resturanter til frokoststop. Tobaksmarker på tilbagevejen langs Lots sydside til din Chambres d’Hôtes L’Aurémaly som ligger ved den lille landsby Loze lige nord for Caylus.

6. dag

Loze-Najac

44km

Mange flotte landskaber dagen igennem. En del bakker i denne afveksling mellem floddale og højtliggende veje med vid udsigt. Undervejs er der moderne kunst i Beaulieu-klosteret på din vej mod Najac, dette uimodståelige sted ved Aveyron-floden. Du bor på Hotel l’Oustal del Barry på byens torv højt oppe over floden.

7. dag

Udflugt til Cordes

42km

Når nu du er her, bør du også besøge Cordes – en af de mest kendte Bastides i området. Vi har tilrettelagt turen, så du kun cykler den ene vej og tager toget tilbage med cyklen. Du kommer ned i en ny floddal og nyder småbyerne og stilheden, inden du ved Laguépie skal op og snart have det første blik af Cordes, der hvælver sig i horisonten med sin kirke på toppen. Der vil være 2-3 timer til besøget her inden toget går tilbage til Najac ved 17-tiden.

8. dag

Najac-Villefranche

28km

Orker du ikke mere kan du tage toget! Ellers tilbage ad en anden rute med lang stigning op til la Rouquette med gammel kirke. Herefter herligt skovterræn med udsigter, og så ned ad bakke til Villefranche. Sidste måltid og nat på det hotel du begyndte din cykelferie på.

9. dag

Afslutning på turen.

Efter morgenmad er en god cykeltur i Aveyron er slut.

 

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Se også vores anden tur i Aveyron, som gør en lidt sydligere bue ned til St-Antonin-Noble-Val og Bruniquel.

Se dagsbeskrivelser

Henter Billede