Merlot

Menu

Rejseberetninger

Små historier om store oplevelser fortalt af de rejsende selv. (Tilfældigt udvalgte beretninger, genindlæs siden for at se flere.)

81 Sicilien Øst

Vi er nu tilbage efter en meget vellykket tur i stort set strålende vejr. Personalet på samtlige hoteller var veldig imøtekommende og vennlige. Noto var en særpreget by. Hotellet var ikke noe utenfra ,men herlig midt i den gamle by med balkonger og utsyn.

Vi, 6 glade syklister, anbefaler turen til alle aldersgrupper.

Team Bertelsen, Bergen

Læs om Sicilien Øst

52 Rhinen

Vores tur langs Rhinen fungerede rigtigt fint. Fine overnatningssteder og gode cykler. Så vi vendte hjem rige på gode oplevelser. Og det er bestemt ikke sidste gang at vi cykler et eller andet sted i Europa.

Raaby, Silkeborg

Læs om Langs Rhinen i Sydtyskland

48 Bergrose

Vil gerne dele et par dejlige billeder af vores ferieminder fra i sommers, hvor vi var på cykelferie i Østrig. Vi havde valgt ruten Strobl ved Wolfgangsee, hvor vi boede på Hotel Bergrose. En helt igennem unik oplevelse 🙂 og det er ikke sidste gang vi skal cykle i Østrig.

Heidi & Co.

Læs om Salzkammergut – Strobl

70 Altmühl

Sikke en dejlig cykeltur vi har haft langs med Altmühl! Vejret var tørt og varmt nok, smuk natur, glimrende hoteller, fine cykler – og som altid en kufferttransport, der virkede perfekt. Super tur! Hotel ”Bürger Palais” i Ansbach er lige ved at være hele turen værd i sig selv. Hold da op hvor venlig en modtagelse og behandling i det hele taget, vi fik dér. Sikken et dejligt hotel!

 

Jørgen & Co.

Læs om Altmühl

94 Algarve

Vi er kommet hjem efter cykelferie i Algarve, fra Sagres til Tavira og vil bare sige tak for en, igen, veltilrettelagt tur. Alt fungerede perfekt, de lokale samarbejdspartnere var virkelig servicemindede. Alle hoteller var tip, top. Vi nød turen i fulde drag, tak for god planlægning.

Birgitte & Tonny, Havdrup

Læs om Algarve

73 Piemonte

En tilbagemelding på en fantastisk dejlig uge på cykel i Piemonte. Gudesmukt i efterårssol, vi kæmpede os op af bakkerne og nød nedkørslerne så meget desto mere. Dejlige overnatningssteder, alle steder utroligt søde værter, vi er blevet forkælede hele vejen.

Og så må jeg igen fremhæve Marco (red, vores lokale mand på stedet), som er en helt utroligt engageret og omsorgsfuld tour operator. Han gør en kæmpe forskel. Man føler sig aldrig overladt til sig selv. Har man et spørgsmål, svarer han prompte på SMS. Jeg føler, at han er med os hele vejen og sætter pris på små opdateringer om, hvordan turen spænder af for os

Marianne & Claus

Læs om Piemonte

50 Donau Classic

Bestilling af turen var nem og materialet til rejsen kom i god tid og var meget fint. Turbeskrivelsen med kortene var meget fin og detaljeret – og de mange hints til seværdighederne var et stort plus. At kort og tilhørende tekst ikke er på samme side er lidt upraktisk – men det kan man vænne sig til.

Vi fik helt nye, lækre cykler med lys for/bag og med 8 gear. Hotellerne var overordnet set rigtigt gode – det bedste hotel var i Schlögen, hvor vi fik opgraderede værelser med fantastisk udsigt over Donau (foto).

Alt i alt en fantastisk tur i dejligt vejr – mættet med skønne oplevelser 5 stjerner ud af 6.

 Gregers & Anne, Holte

Læs om Donau Classic

50 Donau Classic

Vores feedback til den dejlige tur er kort og godt følgende:
Hotelværelser: alle gode, enkelte super gode. Morgenmad fin. Aftensmad på Schlögen, buffet rigtig god, de andre steder jævn, et sted decideret dårlig. Transport af kufferter fin. Cykelleje og service fin. Planlægning af selve cykelruten rigtig god. Kortbeskrivelsen overskuelig. Guideparret fantastisk søde og velforberedte. De kan kun anbefales 😉
Alt i alt var det en fantastisk tur. 5 stjerner ud af 6.

 

Hans-Kurt & Annette

Læs om Donau Classic

58 Mosel

Vi er kommet hjem efter en flot flot cykeltur langs dels Saar og dels Mosel floden, vil vi gerne hermed udtrykke vores varmeste tak, for en særdeles veltilrettelagt tur, og med fine overnatnings steder, gode cykler, så alt var perfekt, at vi så havde lidt problemer med togturen hjem, er jo ikke jeres ansvar. Så vi alle 4 siger mange tak for jeres medvirken til at vi fik en minderig ferie,  i virkelig fint cykelvejr, kun ca 1 times støvregn i 6 dage er da til at leve med 😉

 

Jens & Lene, Toftlund

Læs om Mosel
Klar til ugens eventyr. Her afgang fra Palazzolo Acreide

81 Sicilien Øst

Vi lever stadig højt på ferien og ville gerne gentage turen igen – præcis som den var. Hotellerne lå godt og var alle meget charmerende på hver sin måde, og personalet var meget søde og imødekommende og klar til at anvise os et sikkert sted til vores udmærkede cykler. Fin morgenmad på alle hoteller. Byerne og strandene var fantastisk skønne og bortset fra enkelte trafikerede strækninger, så var cykelruterne fine.

Det er bestemt ikke sidste gang, at vi tager med på en af jeres rejser. Nu skal vi bare finde ud af, hvilken tur det skal være.

Karsten & Karin, Farum

Læs om Sicilien Øst

80 Sicilien Vest

Vi er alle seks glade for at have oplevet Vestsicilien på cykel – det gav os fine havnære oplevelser, et godt indtryk af den særlige byggestil, og siciliansk madkultur med fisk, kapers og tomater. De store saltbassiner ved Trapani var et kapitel for sig.

Kun den første dag bød cyklingen på større højdeforskelle – til gengæld med smukke udsigter – ellers var dagsmarcherne rimelige og uden nævneværdige stigninger, selv for os mellem 68 og 77 år.

Cyklerne var komfortable med godt gearskifte og dækkene brede nok til at klare de få strækninger med grus. Vores indkvarteringssteder var over forventning, ret forskellige, og vi glædede os hver aften til at se, hvad der nu ventede os. Kun ét sted var helt alm standard, men upåklageligt.

Tak for en velrettelagt tur – og ikke mindst for din hjælpsomme indleven i vores noget problematiske rejse frem til startstedet.

Bente og cykelholdet, Viby J

Læs om Sicilien Vest

62 Galloway

Vi havde en super god tur til Skotland. Vejret var godt hele tiden, ingen regn (nok lidt atypisk for Skotland) men dejligt for os. På denne tur cyklede vi efter GPS. Det har vi ikke prøvet før, men det fungerede rigtig godt i forhold til at cykle efter kort. Esther og hendes mand cyklede med os næsten hele den første dag. Det var supergodt, da vi på den måde, lærte både GPS og cykel godt at kende, inden vi var på egen hånd. Og samtidig fortalte de om landskabet og historiske steder vi kom forbi, det var ren bonus på vores tur. Vi kan varmt anbefale denne tur, og måske tager vi en anden  til Skotland senere.

Peter & Birgit, Tarm

Læs om Galloway

24 Bourgognes Kanaler

Vi har hatt en dejlig tur langs kanaler i Bourgogne i strålende vejr. Hotellene har som vanlig været flotte og meget afvekslende, fra store hoteller til små og hyggelige huse. Betjeningen har over alt været hyggelig og meget imødekommende, selv om vores «skolefransk» nok burde have været bedre.

Maten fortjener en ekstra honnør. Fra en flot 7 retters indledning i Montbard til mange, lange og gode måltider. Og vinen i Frankrig behøver jo ingen ekstra omtale. Perfekt.

Vi har haft nogle fantastiske ture med Merlot. Fra sommeren 2002 og i til sammen 17 somre har vi hvert år cyklet sammen og oplevet en masse. Så en stor tak til en tur operatør som virkelig har lagt alt flot til rette for os.

Thor-Helge & cykelholdet, Fredrikstad

Læs om Bourgognes Kanaler

68 Bayern

Hjemme igen efter en dejlig uge i Bayern. Her en opsummering af oplevelserne:

  • hjælpsomhed undervejs, hvis du måske kludrer lidt med rutevejledningen
  • tjenere på hotellerne, der gerne gør sig umage med at find lige netop det bedste glas vin til dén menu
  • en mor med datter, der kender hotellet og fortæller, at det er ligeud og så på venstre hånd – de går videre, og for en sikkerheds skyld bliver de stående ud for hotellet, indtil cykelturisten er helt klar på, at det er her
  • landbrugsarealer med græs og kvæg indrammet af bjerge på forunderlig vis – med høj himmel eller med lave skyer – smukt i hvert fald
  • gode muligheder for en solid frokost undervejs på ruten, f.eks. tomatsalat med kartofler
  • sandsynlighed for øget velvære undervejs, og når turen slutter
  • en bevægelse i varme, venlighed, hjælpsomhed i et miljø af bløde toner blandt mennesker

 

Jørn, Hinnerup

Læs om Bayern
Sidder du med spørgsmål i forb. m. corona-virus/COVID-19?Få vores rejseråd her.
+

Henter Billede