Merlot

Menu

Rejseberetninger

Små historier om store oplevelser fortalt af de rejsende selv. (Tilfældigt udvalgte beretninger, genindlæs siden for at se flere.)

81 Sicilien Øst

Vi er nu tilbage efter en meget vellykket tur i stort set strålende vejr. Personalet på samtlige hoteller var veldig imøtekommende og vennlige. Noto var en særpreget by. Hotellet var ikke noe utenfra ,men herlig midt i den gamle by med balkonger og utsyn.

Vi, 6 glade syklister, anbefaler turen til alle aldersgrupper.

Team Bertelsen, Bergen

Læs om Sicilien Øst

24 Bourgognes Kanaler

Vi har hatt en dejlig tur langs kanaler i Bourgogne i strålende vejr. Hotellene har som vanlig været flotte og meget afvekslende, fra store hoteller til små og hyggelige huse. Betjeningen har over alt været hyggelig og meget imødekommende, selv om vores «skolefransk» nok burde have været bedre.

Maten fortjener en ekstra honnør. Fra en flot 7 retters indledning i Montbard til mange, lange og gode måltider. Og vinen i Frankrig behøver jo ingen ekstra omtale. Perfekt.

Vi har haft nogle fantastiske ture med Merlot. Fra sommeren 2002 og i til sammen 17 somre har vi hvert år cyklet sammen og oplevet en masse. Så en stor tak til en tur operatør som virkelig har lagt alt flot til rette for os.

Thor-Helge & cykelholdet, Fredrikstad

Læs om Bourgognes Kanaler

68 Bayern

Hjemme igen efter en dejlig uge i Bayern. Her en opsummering af oplevelserne:

  • hjælpsomhed undervejs, hvis du måske kludrer lidt med rutevejledningen
  • tjenere på hotellerne, der gerne gør sig umage med at find lige netop det bedste glas vin til dén menu
  • en mor med datter, der kender hotellet og fortæller, at det er ligeud og så på venstre hånd – de går videre, og for en sikkerheds skyld bliver de stående ud for hotellet, indtil cykelturisten er helt klar på, at det er her
  • landbrugsarealer med græs og kvæg indrammet af bjerge på forunderlig vis – med høj himmel eller med lave skyer – smukt i hvert fald
  • gode muligheder for en solid frokost undervejs på ruten, f.eks. tomatsalat med kartofler
  • sandsynlighed for øget velvære undervejs, og når turen slutter
  • en bevægelse i varme, venlighed, hjælpsomhed i et miljø af bløde toner blandt mennesker

 

Jørn, Hinnerup

Læs om Bayern

73 Piemonte

Netop hjemvendt fra en fuldstændig fantastisk cykelferie i Piemonte. Det er anden gang vi rejser med Merlot Cykelrejser – og igen er vi topbegejstrede. Vi har ventet længe på netop denne cykel/mad og vinoplevelse pga. corona – og alle vores forventninger blev til fulde indfriet og mere til. Samarbejdet mellem Sanne og Marco betyder, at de sammen havde skabt den perfekte ramme om vores ferie. Det betød, at vi fik præsenteret Piemonte på en fin, speciel og helt særlig måde. Overnatningsstederne er små og udsøgte, maden er fantastisk, cykelturene tager pusten fra dig – både pga. hårdheden men i særdeleshed pga. de smukke landskaber og de smukke udsigter fra toppen af de mange bakker.

Vi vender helt klart tilbage til Piemonte – fantastiske landskaber, fantastiske hoteller og vingårde, fantastisk mad, fantastisk vin og et fantastisk sted at cykle. 1000 tak til Sanne og Marco.

Helle & Michael

Læs om Piemonte

70 Altmühl

Så er vi igen kommet godt hjem efter en dejlig cykelferie. Denne gang cyklede vi langs Altmühl og igen i år havde du sørget for det gode vejr. Det har været en fantastisk tur. Dejlige hoteller, venligt personale som ventede os og bagagen stod klar, når vi kom til hotellerne. Godt vejr, vi startede med meget varmt, havde et par dejlige dage i Gunzenhausen, hvor vi nød det gode vejr ved søen. Vi fik en lille regnbyge, da vi sejlede fra Kelheim til Weltenburg, men det var alt. Vi har fået god mad både på hotellerne og når vi var henvist til en restaurant i byen.

Stig & Ida

Læs om Altmühl

47 Salzkammergut

Det var den smukkeste cykelferie vi endnu har haft – den slår selv Bodensøen rundt og det siger ikke så lidt 🙂 Vejret hele ugen var perfekt – sol og 35 grader. Søndag var grå og regnfuld, men lige opholdsvejr imens vi var på cyklerne.

Cyklerne vi havde på turen var fine og i orden – og ingen punkteringer eller andre forhindringer. På turen brugte vi også tid på at tage op med Dachstein banen og travede ud til Five Fingers platformen – en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse.

Britta & Co.

Læs om Salzkammergut

80 Sicilien Vest

Vi er alle seks glade for at have oplevet Vestsicilien på cykel – det gav os fine havnære oplevelser, et godt indtryk af den særlige byggestil, og siciliansk madkultur med fisk, kapers og tomater. De store saltbassiner ved Trapani var et kapitel for sig.

Kun den første dag bød cyklingen på større højdeforskelle – til gengæld med smukke udsigter – ellers var dagsmarcherne rimelige og uden nævneværdige stigninger, selv for os mellem 68 og 77 år.

Cyklerne var komfortable med godt gearskifte og dækkene brede nok til at klare de få strækninger med grus. Vores indkvarteringssteder var over forventning, ret forskellige, og vi glædede os hver aften til at se, hvad der nu ventede os. Kun ét sted var helt alm standard, men upåklageligt.

Tak for en velrettelagt tur – og ikke mindst for din hjælpsomme indleven i vores noget problematiske rejse frem til startstedet.

Bente og cykelholdet, Viby J

Læs om Sicilien Vest

68 Bayern

Vi er så glade for vores cykeltur i det sydtyske. Vi havde en virkelig skøn tur i smukke, fredelige omgivelser. Dejlig cykeltur som kan anbefales. Vi glæder os til at I påny sender os ud på oplevelser i den frie, smukke natur, som kendetegner Merlots rejser. Vi håber at kunne nå to ture næste år ?

Jette & Tage

Læs om Bayern

73 Piemonte

En tilbagemelding på en fantastisk dejlig uge på cykel i Piemonte. Gudesmukt i efterårssol, vi kæmpede os op af bakkerne og nød nedkørslerne så meget desto mere. Dejlige overnatningssteder, alle steder utroligt søde værter, vi er blevet forkælede hele vejen.

Og så må jeg igen fremhæve Marco (red, vores lokale mand på stedet), som er en helt utroligt engageret og omsorgsfuld tour operator. Han gør en kæmpe forskel. Man føler sig aldrig overladt til sig selv. Har man et spørgsmål, svarer han prompte på SMS. Jeg føler, at han er med os hele vejen og sætter pris på små opdateringer om, hvordan turen spænder af for os

Marianne & Claus

Læs om Piemonte

32 Perigord-Bordeaux

Det var en meget vellykket tur og naturligvis ikke mindst fordi pakken fra Merlot var gennemtænkt og velorganiseret. Christine gav en god og grundig gennemgang af turen den første aften. Cyklerne var helt perfekte. Hotellerne var gode og det var dejligt at komme frem til et sted hvor man er ventet og middagene var også spændende – klassisk fransk og en god belønning oven på dagens strabadser. Vi oplevede at der på de allerfleste etaper var valgt en cykelegnet rute med begrænset med trafik og det var rigtig dejligt de to steder hvor der var valgt nedlagte jernbanestrækninger. Kan anbefale en hviledag efter en lang etape – det giver også mulighed for at se seværdigheder i den by man kommer frem til efter en lang cykeltur. Og der var mange seværdigheder –  også ud over dem der nævnes i materialet. Skal vi fremhæve noget så var det en stor oplevelse at se Musée National de Préhistoire i Les Eyzies.

Thorben & Birgit

Læs om Fra Perigord til Bordeaux

52 Rhinen

Vores tur langs Rhinen fungerede rigtigt fint. Fine overnatningssteder og gode cykler. Så vi vendte hjem rige på gode oplevelser. Og det er bestemt ikke sidste gang at vi cykler et eller andet sted i Europa.

Raaby, Silkeborg

Læs om Langs Rhinen i Sydtyskland

58 Mosel

Vi er kommet hjem efter en flot flot cykeltur langs dels Saar og dels Mosel floden, vil vi gerne hermed udtrykke vores varmeste tak, for en særdeles veltilrettelagt tur, og med fine overnatnings steder, gode cykler, så alt var perfekt, at vi så havde lidt problemer med togturen hjem, er jo ikke jeres ansvar. Så vi alle 4 siger mange tak for jeres medvirken til at vi fik en minderig ferie,  i virkelig fint cykelvejr, kun ca 1 times støvregn i 6 dage er da til at leve med 😉

 

Jens & Lene, Toftlund

Læs om Mosel

40 Provence

Tak for en virkelig vellykket tur i Provence, med gode hoteller, god mad og et program, der gav os kamp til stregen, men ikke gik over den! Der var lige præcis den rette blanding af lette strækninger og udfordrende højder. (”Électrique!” råbte andre cyklister efter os, men vi gi’r os ikke, vi aser videre – hvad har vi ellers 21 gear til?!). Eneste udfordring var, at der var alt for meget at opleve ud over at cykle – romerske ruiner og Van Gogh især! I Orange kom vi fx alt for sent i gang, da vi jo skulle se den romerske arena, der først åbnede kl. 10, og samtidig var det rutens længste strækning, med en streng stigning de sidste +/- 5 km. Vi kan anbefale at starte med en ekstra nat i Orange og også slutte med en overnatning ved Middelhavet i Saintes-Maries-de-la-Mer.

Anne & Anna Margrethe, København

Læs om Provence

6 Normandiet

“Dette var vores første cykel rejse og valgt ud fra: området, militær historisk betydning og cykel terræn. Programmet følte vi er godt sat sammen; længden på de daglige etaper, områderne vi passerer og hotellerne. Så tak for de gode rammer til vores gode ferie, som har gjort at vi er friske på flere cykel rejser”.

Jeanette & Kim, Roskilde

Læs om Normandiet

Henter Billede