Merlot

Menu

Ideen bag

Den langsomme rejse

I en tid med højhastighed på alle fronter, vil det måske være sundt for dig at mærke langsomhedens velsignelse ved at tage på cykelferie. Merlots cykelrejser er for individualister. Et perfekt mix af det planlagte og af det individuelle.

Vi har 60 forskellige cykelture i otte lande i Europa. Alle på egen hånd, og størstedelen med daglig afgang. Det er DIN tur på DIN dato. Se vores turkort og tag et kig indenfor i vores rejseverden…

50 km om dagen

Det lyder som en motionskampagne, men det er nogenlunde en dagsetape på en Merlot cykelrejse. Når du har en hel dag til det, er det i virkeligheden ikke så meget. Med 15 km timen er det under 4 timer. Plus pauserne. Start kl 9. Slut kl 16. Stille og roligt.

Intet rutebøvl – og en seng når du kommer frem

Du får kort og rutebeskrivelse at køre efter. Du er jo gæst i en egn du ikke kender. Når du er på cykel i en fremmed egn er der ikke tid til at satse forkert. Hvilken vej skal jeg følge? Hvor kan jeg bo? Er der plads, når jeg kommer frem? Kan jeg leje cykler? Vi har været der i forvejen.

Bagagen

Mens du nyder livet på småvejene er der andre, der bakser med din bagage og sørger for at den står på næste hotel, når du er fremme. Du nøjes med at have den lette dagsbagage på cyklen. Lidt for megen luksus vil de “ægte turcyklister” mene. Men vi er nu mange, der sætter pris på den form for cykelrejsekomfort.

Hotellerne

Merlot anvender hoteller i en mellemkategori. Ikke det mest simple. Ikke vild luksus. Gode, familiedrevne hoteller i kategorien 2, 3 og 4 stjerner. På flere ture har vi lavet en opdeling i kategori A og B – så kan du selv vælge. Det skal være hyggeligt at nå frem. Værterne skal være synlige, og det betyder for dig en oplevelse af nærhed og engagement – vigtigt for en cykelgæst der godt kan lide at “komme hjem” efter dagens dont på cyklen. Hotellerne ligger nogle gange ude på landet eller i landsbyer, uden anden form for natteliv end det gæsterne selv skaber.

Du kan se mange af de anvendte hoteller i turteksten. Vi har kun nævnt de hoteller som vi oftest benytter. Der kan være ændringer i netop dit hotelforløb. I et program som dette har vi mange hoteller knyttet til, så hvis det angivne hotel er fyldt finder vi et andet i tilsvarende kategori.

Maden

Morgenmad er altid med i rejsens pris. Som en hovedregel er aftensmåltiderne også inklusive, men der er en del ture hvor det ikke er inkluderet, men kan tilkøbes. Under hver tur kan du se i hvilket omfang vi har inkluderet aftensmaden. Det kan lyde lidt påtvunget, at det er sådan, men det er vor erfaring, at gæsterne har det fint med ikke at skulle afstryge byen for at finde et spisested efter en hel dag ude. Bor du i større byer vi dog ofte udeladt aftensmaden. Turenes afveksling mellem forskellige opholdssteder gør, at du møder forskellige køkkener. Frokosten sørger du selv for.

Cyklerne

Nye og gode cykler står på startstedet. Hvis du har din egen cykel med, så trækker vi blot cykellejen fra. Det er kun bilister, der kan tage egen cykel med – med startsteder langt ude på landet er der så mange praktiske vanskeligheder med at tage egen cykel med fly og tog, at det må frarådes. Cyklerne har en gearing, der passer til terrænet. Oftest 21 gears turcykler med håndbremser og ingen fodbremser. På ture i et fladere terræn dog også 7-gears cykler med fodbremser.

Vores priser – og rejsen til cykelområdet

Merlots princip ved prisfastsættelse er at vi INKLUDERER alle de ydelser, som naturligt indgår i en rejses elementer. Lad os kalde det ærlige priser. Således er alle priser inklusive flytning af bagage og leje af cykel. Vi har ikke længere medtaget fuld pakkepris inklusiv en fly- eller togrejse. Prisspektret er så uroligt og bredt, at det er umuligt at hold styr på. Desuden har det hele forrykket sig: Den laveste pris får du ved at købe direkte på nettet. Sådan var det ikke tidligere, men der er vi nu. Men hvis du alligevel siger til os “I skal ordne set hele”, så er vi parate. Vi bygger gerne bro mellem dig og rejsemålet, og giver dig en pris i hvert enkelt tilfælde. Det er ikke billigere, men vi sparer dig for besværet, og du kan i reglen ændre på flydatoer helt op til en månedstid før. I Frankrig sørge vi også for den tilsluttende togbillet. Kun ved togrejse fra Danmark til udlandet, må vi helt give op, og henvise dig til DSB Udland.

Danske rejsearrangører er pålagt en moms-afgift for rejse til EU-landene. Dvs at alle vores priser indeholder moms. Det er ikke en 25% moms i gængs forstand, men en særlig rejsemoms, som jf. loven ikke udspecificeres på fakturaen. Beløbet er 200-350 kr.

Alle kan være med

Du skal kunne li’ at cykle. Det er vel bare det. Rejserne er lavet med tanke på aldersgruppen 40-75 år. Udvalget af ture er bredt og skulle passe til alle grader af fysisk formåen. Du kan aflæse den enkelte turs sværhedsgrad under hver enkelt tur.

Mange af vores ture findes også i udgaver, der er særligt velegnede til børn. Ture hvor dagsetaperne ikke er så lange, terrænet er fladt og hvor I cykler ad cykelstier. Blandt andet er turene langs med floderne i Tyskland og Østrig rigtigt gode til børn. Her er meget at se på undervejs – de små byer ligger tæt, og de mange skibe og sluser er sjove at se på. Er børnene så store at de er på egne cykler, så skal de kunne cykle 25-35 km om dagen for at være med eller også skal vi hjælpe jer med at finde en tur som kan kombineres med lidt tog eller sejlads for at afkorte etaperne. Det er megte forskelligt om der er børnerabatter at få på de forskellige ture. Langt fra alle hoteller har familieværelser, og skal en familie bruge 2 dobbeltværelser er der desværre ikke noget at spare… Men spørg os endelig, så undersøger vi det.

Hvilken tur skal jeg dog vælge?

For nye gæster kan det være svært at vælge. Men prøv at skæve til sværhedsgraden, og dernæst til det geografiske. Hvad passer ind i dine øvrige rejseplaner, og er der en egn du gerne vil gense eller du ikke har været i før, hvor langt du har lyst til at køre (bilister) eller hvordan er rejsen til stedet (fly/tog). Alle ture er selvfølgelig gode – så der hvor du er, der er eventyret og oplevelsen. Er det ikke altid sådan på en cykeltur?

Vi har et bredt udvalg af ture i forskellige sværhedsgrader, og har helt sikkert også en tur til dig. Vi har inddelt de fleste af turene efter tema eller karakter som vi oplever ofte er kriterier for valg af tur. Brug vores forskellige søgefunktioner under “Find tur” eller se forsiden hvor vi har udvalgt nogle ture udfra nogle enkle kriterier.

Henter Billede