Merlot Tours logo

Tur 59: Berliner Seen
Rundt i Brandenburg
265 km, 8 dage,
7 nætter, 5 cykeldage + 1 bydag i Berlin

Forbundsrepublikkens hovedstad har et indbyggertal på omkring 3,5 mio og dækker et areal på små 900 km2. Byen ligger midt i delstaten Brandenburg ved floderne Havel og Spree, som løber sammen i Spandau. Men Berlin på cykel? Storby og cykel? Er det ikke et brud med linien af ture ude i rolige, grønne landskaber, kan man måske tænke. Nej, for Berlin er netop en by omgivet af grønne områder med masser af skove og søer og i en flad topografi, så Berlins omegn er velegnet for cykling, og ruterne er vel afmærkede. Berlinerne tager ud i omegnen for at bade i søerne og i det hele taget er det en invitation til de mange Berlin-fans om at komme ud af Berlins centrum og lære nye sider at kende.

Historien dukker op mange steder, og er lettere at standse op ved på en cykeltur. Du cykler i en afstand af 40-50 km fra centrum og bor bl.a. i Potsdam og i Brandenburg an der Havel. Du ser arkitektur fra Kurfyrsternes gotik til Bauhaus. Du møder historier fra Reformation og Trediveårskrig, fra 30’ernes voldsomme omvæltninger og crescendoet omkring Berlins fald. Berlins historie er triumf og katastrofe. Det er som om triumfen er vendt tilbage med Tysklands rolle i Europa og med Berlin som et hipt rejsemål ikke mindst for “die Nachbaren aus Norden”. Berlin er blevet übercool!

1. dag: Ankomst til Berlin. Flyv med SAS eller Air Berlin eller tag toget. Du bor meget centralt tæt ved Brandenburger Tor og Bahnhof Friedrichstrasse.

2. dag: Berlin Mitte-Potsdam – 40 km. Gennem Regierungsviertel ud mod Wannsee, Glienicker Brücke med spionudvekslingerne og til Potsdam med slottet Sansoucci og Filmuseet.

3. dag: Potsdam-Brandenburg an der Havel - 55 km. Efter indtrykkene i Potsdam nu videre langs Havel til Brandenburg, som ligger omgivet af vand, og har givet navn til delstaten. En by mellem storby og natur. Tidlig industri med cykel- og bilfabrikker fra Brennabor, og et nu nedlagt Siemens-værk med smelteovne er nu et interessant museum. Om sommeren også koncerter i pavilloner ved søen.

4. dag: Brandenburg an der Havel–Nauen – 45 km. Videre langs Beetzsee til barokslottet Ribbeck. Nauen er en by her i Havelland distriktet, og vi har fundet frem til et særligt sted i aften: Bio hotellet Landgut Borsig. Hotellet er indrettet i tidligere ladebygninger til en nu nedlagt herregård.

5. dag: Nauen-Oranienburg – 60 km. Igen ad mange småveje gennem et grønt landskab med søer, kommer du til Oranienburg med barokslot og Gedenkstätte Sachsenhausen lige uden for byen.

6. dag: Oranienburg-Berlin – 65 km.Cykelstien går først til Wandlitz, hvor SED-partiet i DDR-tiden byggede en “ørnerede” for partispidserne. Men ellers er Wandlitzer See et stort naturområde, som du kan nyde inden du kredser ind mod Berlin Mitte igen.

7. dag: Bydag i Berlin. Du har hele dagen til at opleve historiske Berlin. Du kan beholde cyklerne til udflugter i det centrale Berlin.

8. dag: Afslutning eller forlængelse her i Berlin.

Rejsefakta og priser 2017:

Hotelkategori: Denne tur er baseret pĂĄ ophold pĂĄ 3 og 4-stjernede hoteller.
Turstart: Hver mandag og lørdag fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 5.450 kr
Inkluderet: 7 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad og med morgenmad. Leje af god turcykel med gear, kort og rutemateriale samt flytning af bagage.
Ikke inkluderet: Rejsen til og fra Berlin. Frokost og aftensmad. For bilgæster parkering på starthotellet. Hotellet har egne p-pladser, pris 16€ pr dag.
Tillæg for enkeltværelse 1.200 kr.
Tilkøb: Halvpension (7 x 3-retters aftensmad): 1.500 kr.
Ekstra nat i Berlin: 475 kr i dbl. 750 kr i enkeltvær.
Det er muligt at leje el-cykel pĂĄ denne tur, pris 750 kr.

Cyklen er en unisex-model. Den bliver leveret til dit første hotel, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 7 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 7 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun hĂĄndbremse
  • Cykeltaske bagpĂĄ
  • Styrtaske
  • Lappegrej, pumpe samt lĂĄs
  • Medbring selv cykelhjelm

Rute og rutemateriale

Ruten går ad markerede cykelruter langs veje og på cykelstier. Ruten er markeret med særlige klistermærker på opsat på gadeskilte o.lign. Rutebogen er på engelsk eller tysk og indeholder en detaljeret beskrivelse samt farvekort hvorpå ruten er indtegnet. Du får desuden også ruten som GPX fil til brug på eget navigationssystem.

Merlots rejsetips

Med tog:

Tag toget til Berlin. Afgang fra DK kl ca. 08 med direkte tog fra hhv København og Århus. Du er fremme i Berlin kl. 14.30.
Togbilletter køber du gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Med fly:

Der er stor konkurrence pĂĄ Berlin som flydestination. BĂĄde SAS og Air Berlin har flere daglige afgange fra Kastrup og til priser der ofte er lavere end togpriser.

Hotellerne

De nedenstående hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

1. nat Berlin: Maritim pro Arte
2. nat Potsdam: Mercure Hotel
3. nat Brandenburg: Sorat Hotel
4. nat Nauen: Landgut A. Borsig
5. nat Oranienburg: Hotel an der Havel
6. & 7. nat Berlin: Maritim pro Arte

Bestil tur 59
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 59
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.