Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 58: Mosel
Fra Trier til Koblenz
58A: 247 km,
7 dage, 6 nætter, 5 cykeldage
58B: 198 km,
6 dage, 5 nætter, 4 cykeldage

Her følger du Mosel fra Trier til dens sammenløb med Rhinen i Koblenz. Som andre flodture er terrænet nemt, idet du cykler langs floden i dalen omkring den. Her er cykelsti hele vejen og for det meste bilfri. Det helt overordnede tema er vinen, der dyrkes på skråningerne ned mod floden. På både smuk og voldsom vis klynger vinstokkene sig til floden i dens mange krumninger og du har hele tiden vinmarker på begge sider af floden - faktisk helt frem til Koblenz. Byerne ligger tæt som perler på en snor med deres bindingsværk, brostensbelagte gader, deres borge og kirker. Scenen er sat for en fantastisk cykelrute – 250 km Radweg langs med Mosel.

1. dag: Ankomst Trier. Tysklands ældste by med ruiner fra Romertiden og en smuk katedral med imponerende orgel.

2. dag: Rundtur fra Trier – 46 km tog + 49 km cykel. Vi synes du skal have bifloden Saar med inden du begynder på Mosel. Derfor med tog ned til Mettlach og ad Saar Radweg tilbage forbi Saarburg med sin smukke Altstadt og borg. Du kommer forbi vinbyen Wiltinger og cykler videre op til Konz hvor Saar møder Mosel.

(Tur 58B har ikke ovenstĂĄende rundtur med. Du starter med at cykle til Trittenheim/Neumagen-Dhron)

3. dag: Trier-Trittenheim/Neumagen-Dhron – 44 km. Nu snævrer dalen ind, men du bliver nede i bunden af dalen med udsigt til vinterrasserne. Floden snor sig og der er hele tiden nye udsigter.

4. dag: Trittenheim/Neumagen-Dhron-Zell – 69 km. Du er i hjertet af den smukkeste del af Moseldalen. Du gør mange stop i de yndige byer på din rute. Bernkastel-Kues er den livligste af byerne og her kan du let bruge et par timer på at vandre rundt mellem bindingsværkshusene i de smalle gader. Herfra kan du til afveksling – og hvis etapen skønnes for lang - sejle på Mosel til f.eks. Traben-Trarbach og derved korte ruten af med 25 km. Sceneriet er lige så kønt ude fra skibet.

5. dag: Zell-Cochem – 38 km. Floden bugter sig videre og cykelstien gør det samme. Ruten er kort i dag, fordi du skal have tid til at nyde Cochem med sin charme og sit gamle slot oppe på skrænten.

6. dag: Cochem-Koblenz – 49 km. Floden er nu blevet ganske bredere, og du ser mange borge som et vidnesbyrd om den tid, da Tyskland bestod af fyrstendømmer i konstant bøvl med hverandre. Endelig når du Koblenz hvor Mosel og Rhinen mødes ved Deutsches Eck. Her slutter din cykeltur på Mosel Radweg.

7. dag: Koblenz – ekstra ophold kan bestilles. Så er der tid til en sejltur på Rhinen.

Rejsefakta og priser 2017:

Hotelkategori: Denne tur er baseret pĂĄ ophold pĂĄ 3 og 4-stjernede hoteller.
Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 58A: 5.250 kr
58B: 4.650 kr
Inkluderet: Hhv. 6 nætter (A) og 5 nætter (B) på hotel i dobbeltværelse med bad og med morgenmad. Leje af cykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale. Togbillet Trier–Mettlach (kun 58A) og Koblenz–Trier (aktuelt for bilgæster).
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Måltider ud over morgenmad. For bilgæster parkering i Trier (i Koblenz er det gratis at parkere)
Tillæg for enkeltværelse 58A: 975 kr og 58B: 750 kr.
Tilkøb: Ekstra nætter: (pris pr person i hhv. dbl og enk værelse inkl. morgenmad)
Trier: 450 kr/615 kr.
Koblenz: 475 kr/715 kr.
Halvpension: 58A 6 aftensmĂĄltider 1.050 kr, 58B 5 aftensmĂĄltider 875 kr.
Det er muligt at leje el-cykel pĂĄ denne tur, pris 600 kr.

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den bliver leveret til dit første hotel, og har flg. udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun hĂĄndbremse
  • Cykeltasker bagpĂĄ
  • Pumpe samt lĂĄs
  • Medbring selv lappegrej og cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen til Koblenz, så det er meget let at orientere sig. Du får en turbog med tekst på engelsk eller tysk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Merlots rejsetips

Med fly:

Flyv fx til Luxembourg. Bus ind til byen og derfra tog til Trier. Direkte forbindelse og rejsetid 55 min. Du kan ogsĂĄ flyve til Frankfurt. Fra lufthavnen er der togforbindelse til Trier. Eet skift undervejs, og en togtur pĂĄ i alt ca. 3 timer.

Med tog:

Du kan også vælge at tage toget hele vejen til Trier. Afgang fra DK tidligt morgen og efter skifte i Hamburg og Koblenz, kan du være fremme i Trier ved 20-tiden.

Merlot er gerne behjælpelig med at booke din flyrejse, eller du kan selv booke på nettet. Togbilletter køber du gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Kører du i bil til Trier, parkerer du i starthotellets garage mod betaling. Det koster 9-11€ pr. døgn. Du kan også vælge at parkere i Koblenz og så tage toget ned til Trier med det samme. Så kører du i stedet til turens sluthotel og parkerer bilen der. Det koster ikke noget, og så er det også praktisk at du er ved din bil når turen er slut.

Bestil tur 58A
Bestil tur 58B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 58A
Bestil tur 58B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.