Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 57: Weser
Hameln og Bremen
57A til Cuxhaven: 522 km, 11 dage, 10 nætter, 9 cykeldage
57B til Bremen: 387 km, 9 dage, 8 nætter, 7 cykeldage
57C til Minden: 213 km, 6 dage, 5 nætter, 4 cykeldage

Weser er den vestligste af Tysklands store floder. Den løber syd-nord og munder ud i Nordsøen ved Bremerhaven. Bindingsværksidyllen Hann.Münden nede ved Kassel er udgangspunkt. Her slutter floderne Werra og Fulda sig til Weser, og langs det nu ret brede flodløb følger du Weser Radweg mod nord. De første dage nyder du Wesergebirge med skovklædte skråninger, senere vider landskabet sig ud og fra Verden er det ganske fladt op til Bremen og Bremerhaven. Undervejs kommer du til bindingsværksidyller som Höxter, Hameln og Nienburg og du får kendskab til ”lyvebaronen” von Münchausens hjemegn, og til historien om rottefængeren fra Hameln, som med sin fløjte drev rotterne ud af byen. God motion og gode historier i denne meget interessante del af Tyskland. Turen er velegnet for en togrejse.

Dag 1: Ankomst til Hann.Münden. Du får cyklen og kan gøre et smut ned i byen med de mange bindingsværkshuse.

Dag 2: Hann.Münden-Bad Karlshafen – 50 km. Du starter din cykeltur netop dér hvor bifloderne Werra og Fulda løber sammen med Weser. Forbi Benediktinerklosteret Bursfelde og så kommer du snart til Karlshafen. Det er en pudsig by med sine stilkontraster mellem barok og bindingsværk.

Dag 3: : Bad Karlshafen-Holzminden – 49 km. Byen Fürstenberg byder velkommen med sine smukke huse. Det samme gør Höxter, Beverungen og Holzminden – alle med en tæt klump af velholdte bindingsværkshuse. Imellem dem snor floden sig, og du cykler langs med den i et grønt og frodigt landskab.

Dag 4: : Holzminden-Hameln – 55 km. Idyllen fortsætter med en del småbyer langs din rute. Bodenwerder gør stads af at være Baron von Münchhausens hjemegn, ja han fødtes her i 1720. Mon ikke det var årene hos den russiske Zar, der gav ham ry af at være en vidtløftig fortæller? Han boede på familiegodset (i dag Rådhus) til sin død i 1797. Videre til rottefængerbyen Hameln, som skaber sit turistmæssige image af historien om rottefængeren, som jog både rotterne og byens børn ud af byen. Men der er megen nutidsattraktion over Hameln med sine fine byhuse.

Dag 5: Hameln-Minden – 59 km. Weser Radweg fører videre gennem sidste del af Wesergebirge. Igen i Rinteln fine huse i Weser-renæssance, det samme i Minden, som ikke blev skånet under krigen (fabriksanlæg i bjergene i nærheden), men er fint genopbygget. Mittellandkanalen krydser her Weser over en akvædukt. 6-dages varianten slutter her med en sidste overnatning i Minden (57C).

Dag 6: Minden-Nienburg – 63 km. Som sagt vider landskabet sig nu ud, du er i et engdrag med gårde og græssende, sortbrogede køer og vindmøller. Weser er stadig din ledetråd i din vej mod nord. Nienburg er turens mål, en hyggelig by med småhuse og forretninger.

Dag 7: Nienburg-Verden – 58 km. Landskabet her i Mittelweser og grevskabet Hoja er grønne enge med fugleliv, gårde med kvægdrift og små byer med handel og – cykelturister på Weser Radweg. Verden er ”Reiter- und Pferdestadt” – endnu i dag har hestehandel og opdræt betydning for byen.

Dag 8: Verden-Bremen – 53 km. Stien fortsætter mod Bremen. Du kommer bilfrit helt ind i centrum af denne gamle og charmerende by med sin Altstadt, sine Denkmaler for Roland og Bremer Stadtmusikanten. Livlig promenade langs Weser med lokale knejper. 9-dages varianten slutter her med en sidste overnatning i Bremen (57B).

Dag 9: Bremen-Bremerhaven – 65/80 km. Dagens etape kan enten være den lange rute, som holder sig loyalt langs med Weser i et kulturlandskab med småhuse, fiskehytter og kolonihaver. Mange detaljer at se på. Eller du kan vælge en mere direkte vej øst for Weser, hvor afstanden da kun er 65 km. Lad vind og vejr afgøre det. Bremerhaven har meget at byde på for de maritimt og historisk interesserede med Museumsskibe og Udvandrermuseum. Bremerhaven og Cuxhaven var de store afsejlingshavne for udvandringen til Amerika for godt 100 år siden.

Dag 10: Bremerhaven-Cuxhaven – 55 km. Sidste bid med kystnær cykling helt ud til den åbne Nordsø ved Cuxhaven med brede strande og klitter.

Dag 11: Turen er slut. Efter morgenmaden hjemrejse via Hamburg.

Rejsefakta og priser 2017:

Hotelkategori: Denne tur er baseret pĂĄ ophold pĂĄ 3 og 4-stjernede hoteller.
Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 57A: 7.550 kr
57B: 6.150 kr
57C: 4.325 kr
Sæsonrabat: 150 kr
ForĂĄrs- og sensommerrabat gives ved turstart inden 19/6 og efter 6/8.
Inkluderet: 10, 8 eller 5 nætter på hotel (bedste kategori) i værelse med bad og med morgenmad. Leje af cykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale.
Ikke inkluderet: Rejsen til starsted. Måltider ud over morgenmad. Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr (A), 1.600 kr (B) og 1.000 kr (C). For bilgæster tilbagerejse til Hann.Münden.
Tilkøb: Halvpension (hhv. 9, 7 og 4 middage): 1.900 kr (A), 1.500 kr (B) og 850 kr (C).
I alle varianter ej aftensmad sidste aften.
Det er muligt at leje el-cykel pĂĄ denne tur.
Pris: 1.000 kr (A), 850 kr (B), 450 kr (C).

Cyklen er en unisex-model. Den bliver leveret til dit første hotel, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun hĂĄndbremse
  • 2 cykeltasker bagpĂĄ
  • Styrtaske
  • Lappegrej, pumpe samt lĂĄs
  • Medbring selv cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen, så det er meget let at orientere sig. Du får en original turbog fra serien "Bikeline" med tekst på tysk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Merlots rejsetips

Med tog:

Tag toget til Hann.Münden. Afgang fra DK tidligt morgen og efter skifte i Hamburg og Göttingen kan du være fremme i Hann.Münden ved 15.30-tiden. Endnu kortere tur hjemad, da du jo er cyklet et godt stykke nordpå.

Togbilletter køber du selv gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Parkering og Returrejse

I Hann.Münden kan der parkeres ved starthotellet, Hotel Freizeit Auefeld. De har en underjordisk garage, som man kan benytte mod betaling. Det koster 10€ pr. dag. og afregnes direkte med hotellet. Alternativt kan du stille bilen gratis på en ubemandet p-plads tæt ved hotellet. Et roligt kvarter og sikkert nok.

Efter endt cykeltur skal bilister tilbage til starthotellet og hente bilen. Tilbagerejsen sker med tog. Fra Minden tager det ca. 2 timer og koster ca. 39€. Fra Bremen tager det ca. 3 timer og koster ca. 60€ Fra Cuxhaven tager det ca. 5 timer og koster ca. 90€. Da starthotellet i Hann.Münden ligger ca. 2,5 km fra byens banegård, må der tages en taxa det sidste stykke. Er I 4 personer eller flere, er det også muligt at bestille en retur transfer med minibus. Det koster fra Minden 35€ pr. person, fra Bremen 55€ pr. person og fra Cuxhaven 85€ pr. person. Bilister som har egne cykler med, kan få cyklerne med tilbage i denne minibus.

Bestil tur 57A
Bestil tur 57B
Bestil tur 57C
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 57A
Bestil tur 57B
Bestil tur 57C
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.