Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 55C:
Bodensee Allegro
Cykling i tre lande.
Kort tur

157 km, 6 dage,
5 nætter, 4 cykeldage

Turen findes også i 2 længere udgaver:
55A/B Classic. Hele søen rundt på 8 dage (med Schaffhausen og Rheinfall)
55D: Hele søen rundt på 10 dage og med 2 nætter hvert sted

Det er jo ikke alle der synes at det er sjovt at cykle 60 km seks dage i træk. Derfor har vi lavet denne korte udgave af Bodenseeturen, hvor cykeldagene er skåret ned til fire. Du starter og slutter i Bregenz og krydser søen ved Konstanz/Wallhausen.

Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm, og med Alpernes blå skygger flimrende i horisonten. Naturen omkring søen er storslået, og byerne lokker med et rigt kulturliv, historiske bygninger og hyggelige fortovscaféer. Klimaet er mildt og langs søens bredder er der fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. Det er en flad til let kuperet cykelrute som bringer dig til tre lande – Tyskland, Østrig og Schweiz. Hvis du har tid, så udvid med nogle ekstra dage i Konstanz eller Bregenz og tag på sejlads på søen med de hvide skibe.

1.dag: Ankomst til Bregenz. Tog via München eller fly via Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg, og er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert år høster internationale roser for de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra slutningen af juli til slutningen af august, og i denne perioden kan det være svært at få plads på byens hoteller så du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn.

2.dag: Bregenz-Arbon - 40 km. Cykling langs Bodensøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til Rheineck i Schweiz (her løber Rhinen ud i søen) og videre til Rorschach og Arbon med søpromenade.

3.dag: Arbon-Konstanz – 32 km. Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz med Romanshorn og middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen. Fra de mange sandede søbredder her på sydsiden, er det nemt at gøre stop på cyklen og dyppe sig i det klare vand – og det har du god tid inden du når frem til Konstanz. Konstanz er den største af byerne ved Bodensøen, og er meget præget af det store universitet som ligger her. Det giver byliv, og mange butikker, cafeer og restauranter. Du kan sagtens bruge ekstra tid her – og tager du en ekstra nat her kan du gøre en udflugt til Europas største vandfald; Rhin-vandfaldet ved Schaffhausen. Et imponerende syn.

4.dag: Konstanz – Friedrichshafen - 47 km. Fra cykelvenlige Konstanz videre til blomsterøen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer. Videre til Wallhausen og herfra færge til Überlingen (inkl). Nem rute langs med søen, men du bør lige gøre en kort afstikker op til den imponerende valfratskirke i Birnau. Ned til søen igen til Meersburg og videre gennem vindistrikter, og til fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friederichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage.

5.dag: Friederichshafen–Bregenz - 38 km. Dagens højdepunkter er Monfort slottet i Langenargen, den romantiske by Wasserburg og ikke mindst den bayerske by Lindau, hvis gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Videre til den østrigske grænse og så når du atter tilbage til Bregenz.

6.dag: Hjemrejse eller måske forlængelse her i Bregenz.

Rejsefakta og priser 2017:

Hotelkategori: Denne tur er baseret på ophold på 3-stjernede hoteller hele vejen rundt.
Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 4.550 kr
Sæsonrabat: 200 kr
Forårs- og sensommerrabat gives ved turstart inden 26/6 og efter 11/9.
Inkluderet: 5 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad, morgenmad, leje af cykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale. Skib fra Wallhausen til Überlingen. Desuden parkering i Bregenz i P-hus.
Ikke inkluderet: Rejsen til og fra Bregenz. Måltider ud over morgenmad. Tillæg for enkeltværelse 1.200 kr.
Tilkøb: Halvpension (5 aftensmåltider) 800 kr.
Ekstra nat i Bregenz: 440 kr (Pris per person i dobbeltværelse med morgenmad) og 640 kr (Pris for et enkeltværelse med morgenmad)
Under Festspillene 19.7.-20.8. 2017 dog hhv 650 kr (dbl) og 875 kr (enk).
Ekstra nat i Konstanz: 525 kr.(dbl) og 700 kr (enk)
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur. Pris 400 kr

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den skal hentes hos vores cykelleverandør, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun håndbremse
  • Cykeltaske bagpå
  • Pumpe samt lås
  • Medbring selv lappegrej og cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen rundt, så det er meget let at orientere sig. Du får en turbog med tekst på engelsk eller tysk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Med fly og tog

Flyv til Zürich. Fra lufthavnen er der hyppige togforbindelser til Bregenz. Enkelte tog er direkte, ellers med 2 skift undervejs. Køretid med tog er 1 1/2 - 2 timer alt efter forbindelse. Togbilletten Zürich Flughafen-Bregenz koster i omegnen af 600 kr for en returbillet.

Med tog:

Du kan også vælge at tage toget hele vejen til Bregenz. Afgang fra DK tidligt morgen og efter skifte i Hamburg, Augsburg og Buchloe kan du være fremme i Bregenz ved 19-tiden. Vælger du at tage nattog, skal du ned og nå et nattog fra Hamburg om aftenen ved 21-tiden. Det kan nås med tog fra DK om eftermiddagen. Nattoget går til München. Her skifter du tog, og kan være fremme i Bregenz ca. kl. 10.

Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere flyrejsen til Zürich. Togbilletter køber du selv gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Kører du i bil til Bregenz parkerer du i et p-hus tæt ved starthotellet. Parkeringen er inkluderet i rejsens pris.

Bestil tur 55C
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 55C
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.