Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 55: Bodensee Classic
Cykelrute i tre lande
241/288 km, 8 dage,
7 nætter, 6 cykeldage

Turen findes også i 2 andre udgaver:
55C: En kort tur på 6 dage rundt om hele den centrale del af søen
55D: Hele søen rundt på 10 dage og med 2 nætter hvert sted

Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm. Der er en storslået natur omkring søen, og i de indtagende byer langs søen trives kulturlivet med en sydlandsk atmosfære. Langs søens bredder er der fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. Det er en flad til let kuperet cykelrute på små 280 km, lidt længere end søens omkreds, da du tager et smut til Schaffhausen. I den nordvestlige ende deles søen af en højderyg op i Überlingen See og Untersee med øerne hhv. Mainau og Reichenau. Du kommer til tre lande – Tyskland, Østrig og Schweiz. Hvis du har tid, så udvid med nogle ekstra dage i Konstanz eller Bregenz og tag på sejlads på søen med de hvide skibe. Du vil nyde det dovne liv ombord med god samvittighed, for du har jo lige cyklet det igennem.

1. dag: Ankomst til Bregenz. Tag toget via München eller flyv til Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg, og ligger i Bodensøens helt østlige ende. Her er en flot lang søpromenade og en hyggelig bymidte med mange restauranter og butikker. Byen er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert år høster internationale roser for de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra slutningen af juli til slutningen af august, og i denne perioden kan det være svært at få plads på byens hoteller så du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn. Det kan anbefales at tage en ekstra dag her i Bregenz og så tage kabineliften op til byens bjerg, Pfänder. Fra toppen (1064 m.o.h.) er der flot udsigt over byen, Bodensee og de omkringliggende alpetoppe. Man kan gå ned til byen igen ad flere ruter.

2. dag: Bregenz –Arbon(A)/Güttingen(B)- 40/60 km. Cykling langs Bodensøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til Rheineck i Schweiz (her løber Alter Rhein ud i søen) og videre til Arbon med søpromenade eller helt til Güttingen via Romanshorn - Schweiz' største havn.

3. dag: Arbon/Güttingen-Stein am Rhein(A)/Singen(B) – 58/64 km. Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz med middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen til Stein am Rhein: Indbegrebet af bindingsværkidyl, og en en meget populær turistby i området mellem Bodensøen og Schaffhausen. Gå rundt i de idylliske gader med torve og pladser ned ad hovedgaden som fører til den vestlige byport. Gæster på kategori A overnatter her, og gæster på kategori B cykler videre de ca. 10 km. til Singen i Tyskland.

4. dag: Stein am Rhein/Singen-Konstanz – 44/54 km. Idag cykler du til Schaffhausen i Schweiz. Schaffhausen selv er en stemningsfuld by, men du skal også hertil fordi det berømte Rheinfall ligger ca. 5 km. vest for byen. På vejen tilbage tager du toget til Radolfzell (ej inkl.) og herfra er det en flot tur til Konstanz langs søen via Allensbach og Reichenau.

5. dag: Konstanz-Überlingen(A)/Salem(B)- 34/44 km. Fra cykelvenlige Konstanz videre til blomsterøen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer. Færge fra Wallhausen til Überlingen (inkl). Gæster på kategori A overnatter her. Gæster på kategori B cykler ca 8 km videre til Salem, som ligger lidt oppe og væk fra søen.

6. dag: Überlingen/Salem–Friederichshafen(A)/Langenargen(B) - 31/41 km. Langs med søen er den nemme rute. Ellers op i baglandet for besøg i Birnauklostret og slottet i Salem, beliggende i en sø, inden turen går tilbage til søen med Meersburg. Meersburg er opdelt i to etager: Øverst ligger Oberstadt med slot og nederst ligger Nierderstadt med gamle bindingsværkshuse og havnepromenade. De to "etager" er forbundet med stejle smalle gyder med cafeer og butikker. Meersburg er omgivet af vinmarker og er fuld af liv. Nem rute videre herfra langs med søen gennem vindistrikter og til fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friederichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage. Langenargen ligger ud til søen ca. 6 km. længere fremme.

7. dag: Friederichshafen/Langenargen–Bregenz - 34/25 km. Dagens højdepunkter er Monfort slottet i Langenargen, den romantiske by Wasserburg og ikke mindst den bayerske by Lindau, hvis gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Videre til den østrigske grænse og Bregenz i forbundslandet Vorarlberg. Bregenz har, ligesom Konstanz og Friedrichshafen, et godt kulturliv. Berømt er Bregenzer Festspiele, som strækker sig fra slutningen af juli til slutningen af august. Under Festspillene vil du muligvis blive indkvarteret i forstaden Höchst eller Dornbirn.

8. dag: Hjemrejse eller måske forlængelse her i Bregenz.

Rejsefakta og priser 2017:

Varianter: Denne tur findes i to udgaver: 55A, hvor du bor på tre- og fire-stjernede hoteller - og 55B, hvor du bor på Gasthöfer og to- og tre-stjernede hoteller.
Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 55A: 6.750 kr
55B: 5.650 kr
Sæsonrabat: 250 kr
Forårs- og sensommerrabat gives ved turstart inden 26/6 og efter 11/9.
Inkluderet: 7 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad og med morgenmad. Leje af cykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale. Færge Wallhausen-Überlingen. For bilgæster parkering i P-hus.
Ikke inkluderet: Rejsen til og fra Bregenz. Måltider ud over morgenmad. Tillæg for enkeltværelse 1.500 kr (A), 1.350 kr (B).
Tilkøb: Halvpension (7 aftensmåltider) 1.300 kr (A) og 975 kr (B).
Ekstra nat i Bregenz: Pris per person i dobbeltværelse med morgenmad 440 kr (A), 375 kr (B).
Under Festspillene 19.7.-20.8. 2017 dog hhv 1.025 kr og 650 kr.
Ekstra nat i Konstanz: 525 kr (A), 415 kr (B).
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur. Pris 450 kr

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den skal hentes hos vores cykelleverandør, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun håndbremse
  • Cykeltaske bagpå
  • Pumpe samt lås
  • Medbring selv lappegrej og cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen rundt, så det er meget let at orientere sig. Du får en turbog med tekst på engelsk eller tysk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Med fly og tog

Flyv til Zürich. Fra lufthavnen er der hyppige togforbindelser til Bregenz. Enkelte tog er direkte, ellers med 2 skift undervejs. Køretid med tog er 1 1/2 - 2 timer alt efter forbindelse. Togbilletten Zürich Flughafen-Bregenz koster i omegnen af 600 kr for en returbillet.

Med tog:

Du kan også vælge at tage toget hele vejen til Bregenz. Afgang fra DK tidligt morgen og efter skifte i Hamburg, Augsburg og Buchloe kan du være fremme i Bregenz ved 19-tiden. Vælger du at tage nattog, skal du ned og nå et nattog fra Hamburg om aftenen ved 21-tiden. Det kan nås med tog fra DK om eftermiddagen. Nattoget går til München. Her skifter du tog, og kan være fremme i Bregenz ca. kl. 10.

Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere flyrejsen til Zürich. Togbilletter køber du selv gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Kører du i bil til Bregenz parkerer du i et p-hus tæt ved starthotellet. Parkeringen er inkluderet i rejsens pris.

Bestil tur 55A
Bestil tur 55B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 55A
Bestil tur 55B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.