Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 49: Drau floden
Osttirol & Kärnten
210-231 km, 7 dage,
6 nætter, 5 cykeldage

På denne tur i det sydlige Østrig skal du opleve Osttirols spektakulære natur og Kärntens varme badesøer. Du cykler langs med floden Drau fra Lienz frem til Villach. Ruten langs med floden er nem og har kun enkelte stigninger. En stor del af Osttirol består af nationalparken Hohe Tauern og alting syntes at foregå lidt langsommere end i resten af forbundslandet. Her finder du den ro der gør cyklingen til en fornøjelse og områdets fredsommelighed er som balsam på stressede sjæle. I Kärnten, Oberkärnten, som denne tur bevæger sig gennem, er det også alpin natur der kendertegner landskabet, og området er desuden fyldt med søer der når op på høje vandtemperaturer om sommeren. Så tag endelig badetøjet med på denne tur. Når du er i Kärnten er et søbad et must!

Kort over cykelruten

1. dag: Ankomst til Lienz. Osttirols største by beliggende der, hvor floderne Isel og Drau løber sammen og omgivet af høje bjerge. På trods af den dramatiske kulisse er her en nærmest sydlandsk stemning, hvilket de mange solskinstimer også er medvirkende til. Byen er meget hyggelig og livlig med gode butikker og mange cafeer og restauranter. For de kulturinteresserede kan nævnes middelalderborgen Schloss Bruck og Aguntum - navnet på en vigtig handelsby fra Romertiden hvis udgravninger man kan opleve sammen med et museum, der fortæller historien. Du bor godt på Hotel Haidenhof i udkanten af byen lidt oppe ad bakken med en fin udsigt ud over Lienz.

2. dag: San Candido-Sillian-Lienz – 42km cykel + 50 min. tog Efter morgenmaden tager du toget til San Candido (inkl), som ligger i Italien. Her får du udleveret cyklerne og starter din cykeltur. Frem mod Sillian, går det stort set ned ad bakke ad cykelstier gennem skov og lysninger. Sillian er en handelsby og også her finder du hyggelige cafeer og spisesteder. Efter Sillian passerer du flere hyggelige småbyer og gårde og når atter frem til Lienz, hvor du bor igen i nat. Området du cykler i idag er et skiområde, og her er mange lifter op i terrænet. Hvis du synes du har tid, kan det anbefales at tage en tur op, fx i Sillian, og nyde de bjergtagende udsigter.

3. dag: Lienz-Oberdrauburg/Dellach – 31/44 km Du forlader Lienz og kommer forbi byens Schloss Bruck – den imponerende middelalderborg fra 1300-tallet. Her findes et museum for maleren Albin Egger-Lienz, som kom herfra . Også her en bjergbane du kan tage op i terrænet i enten 1000 m el 1500 m og evt. tag den lange rutchebanetur ned! Så videre ud af byen til Aguntum, der som bekendt var en vigtig romersk handelsby. Udgravninger og museum her. Du fortsætter tæt langs floden, og cykler hovedsagligt ad grusstier frem mod Oberdrauburg (31km) eller til Dellach (44km). Nu er du i Oberkärnten, og Hohe Tauerns forvredne bjergverden afløses af Nockbjergenes blødere landskab.

4. dag: Oberdrauburg/Dellach-Sachsenburg – 42/34 km. Efter Dellach går det nu opad frem mod Berg (ca. 4 km). Så flader ruten ud igen og du følger floden tæt ad bilfri grussti til Greifenburg. Gør et stop her og tag evt en dukkert i byens badesø inden du fortsætter mod Steinfeld og Schloss Neustein, et mindre renæssanceslot fra det 16. årh. Videre ad den bilfrie sti forbi Schloss Raggnitz til Sachsenburg, hvor du bor midt i den lille by. Evt. må du cykle ca. 13 km længere frem mod Spittal an der Drau, og i stedet overnatte der. I Sachsenburg bor du på Hotel Rössl.

5. dag: Sachsenburg/Spittal-Villach – 52/38 km Fra Sachsenburg går ruten mest ad asfalterede stier og mindre veje frem mod Spittal an der Drau, den første større by siden du forlod Lienz. Spittal er domineret af Goldeck bjerget som troner sig højt oppe over byen. Det kan anbefales et forlænge turen her og bruge den ekstra dag på at tage op med kabel banen til Goldecks top i imponerende 2142m.o.h. Oppe i terrænet er der mange skiltede vandreruter i alle niveauer. Nede i byen ligger Schloss Porcia – et renæssance slot fra 16. årh. hvis indre gård er rigt dekoreret. Ruten til Villach er ganske let. Du cykler på asfalteret sti hele vejen og følger floden tæt. På vejen passerer du bl.a. Schloss Rothenthurn og marmor stenbruddet ved Gersheim. Villach er en interessant kulturby og her bor du godt på det 4-stjernede Hotel Post midt i byen.

6. dag: Rundtur om Ossiacher See – 49 km Den smaragdgrønne, lange og smalle Ossiacher See, ligger mellem bjerget Gerlitzen og Oassiach Tauern og er Kärntens tredjestørste badesø. Den bliver varm om sommeren, så tag endelig badetøjet med i dag. Inden du kommer til søens sydlige ende kommer du forbi borgruinen Landskron, som troner sig højt oppe over søen og byen. Slottet, der delvis er ruiner, er berømte for deres rovfugle shows og abebjerget. De ca. 2 km derop er et besøg værd. Naturen rundt om Ossiacher See er sine steder fredet natur og her er der stille. Ellers er der forholdsvist livligt på søen og her er sejlbåde, windsurfing og vandski. Man kan selvfølger også selv tage en sejlads på søen med en af de mange turbåde. Du cykler hele vejen rundt om søen ad markeret cykelsti – ind imellem på mindre veje og ind imellem bilfrit. I dag lidt flere mindre stigninger på stykket mellem Villach og søen. Overnatning samme sted.

7. dag: Afslutning og hjemrejse. Efter morgenmaden er turen slut. Eller du kan forlænge her i Villach eller et andet sted i Kärnten, fx ved det mere mondæne Velden ved den store Wörthersee.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Rejsefakta og priser 2017

Turstart: Hver fredag, lørdag og søndag fra 5. maj til 23. september.
(OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 4.850 kr
Inkluderet: 6 nætter på 3- og 4-stjernede hoteller i dobbeltværelse med bad og med morgenmad. Leje af god turcykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale. Tog Lienz-San Candido (dag 2).
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Måltider udover morgenmad.
Tillæg for enkeltværelse 725 kr.
Tilkøb: Halvpension (6 x 3-retters aftensmad) 900 kr.
Ekstra nat i Lienz inkl. morgenmad: 440 kr
Ekstra nat i Villach inkl. morgenmad: 460 kr
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 450 kr.

Cyklen skal afhentes i San Candido. Den første cykeldag er netop fra San Candido, og dagen begynder med en togtur hertil fra Lienz. Cyklen findes findes i dame- og herremodel, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun håndbremse
  • Cykeltaske bagpå
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Bemærk! Cykelhjelm medfølger IKKE

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen, så det er meget let at orientere sig. Du får en turbog med tekst på engelsk og tysk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Merlots rejsetips

Der er langt til Lienz fra Danmark, og desværre er der ikke nogen helt direkte rute. Det tager tid at komme frem, men rejsen er vel også en del af oplevelsen...

Med fly:

Du kan flyve enten til Salzburg eller til München. Fra lufthavnen i München kan du tage toget til München Ostbahnhof, rejsetid 30 min. På Ostbahnhof skifter du tog til Salzburg – også her hyppige tog og rejsetid ca halvanden time. I Salzburg skifter du tog og efter endnu et skifte (ofte i Spittal) og små 3 1/2 timers rejsetid er du fremme i Lienz.

Med tog:

Vil du nå helt frem til Lienz i eet stræk, må du tage nattoget derned. Dagtog kræver et ophold undervejs i fx München eller Salzburg. Nattog har afgang fra Hamburg om aftenen ved 21-tiden, og kan nås med tog fra DK om eftermiddagen. Nattoget går til München. Ankomst til München tidligt næste morgen. Der er lige tid til en kop morgenkaffe inden du skal med tog videre til Salzburg. Så det sidste stykke med endnu et tog til Lienz, hovr dú er fremme ca. 3 1/2 time senere efter endnu et skifte i fx Spittal.

Bestil tur 49
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 49
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.