Merlot Tours logo

Tur 48: Strobl v/Wolfgangsee
Fast hotel ved Salzburger-søerne
Valgfri ture, 8 dage
7 nætter

Salzkammergut emmer af romantik, tradition og nostalgi. Langs bredderne i de glitrende blå søer ligger mange skønne sommervillaer fra ca. år 1900, og i højdedragene rundt om søerne er der bjergbondeidyl. Wolfgangsee ligger midt i det nordlige Salzkammergut i Fünf-Seen landskabet, og er derfor et godt udgangspunkt for cykelture til de omliggende søer samt Bad Ischl og Salzburg.

Du bor i en uge på det 4-stjernede Hotel Bergrose ved Strobl i den østlige ende af Wolfgangsee. Hotellet ligger små 2 km fra søen og byen. Et hyggeligt hotel i traditionel stil men lyst og venligt. Her er en dejlig have med liggestole, og en terrasse med borde og stole. Der er indendørs pool med jacuzzi og sauna og dampbad. Hotellet har 30 værelser, alle med balkon. Vi sætter gode cykler til dig, og har lavet 6 turforslag til frit brug ugen igennem. En tur velegnet for dem, der gerne vil prøve cyklingens glæder, men ikke vil være afhængig af at skulle pakke hver dag og så afsted til et nyt hotel.

Tur 1: Rundt om Wolfgangsee – 23 km cykling, 5 km skib. En cykeltur langs med den sydlige side af Wolfgangsee. Fra Strobl følger du cykelstien der går ad den nu nedlagte jernbane, Salzkammergutbahn, først til Abersee og Gschwandt og så videre rundt om søen til St. Gilgen – en livlig ferieby med mange cafeer og restauranter, og et Mozart museum. Herfra tager du båd (inkl.) til St Wolfgang/Ried. Byen er vel nok en af Salzkammerguts mest idyllisk beliggende og sødeste byer, med masser af bindingsværk, blomsterkasser, liv og restauranter. Gå rundt her og indsnus den romantiske atmosfære i de stejle gader. Dirch Passer filmen, Sommer i Tyrol, er indspillet her og det kendte Hotel Den Hvide Hest ligger her endnu. Du kan følge i filmens spor ved at tage en tur med smalsporsbane fra St. Wolfgang op ad bjerget Scharfberg. Heroppefra får du de mest vidunderlige udsigter over søen og Salzkammerguts bjerge. Efter besøget her i St. Wolfgang cykler du tilbage til Hotel Bergrose via Strobl.

Tur 2: Bad Ischl – 28 km Fra Strobl ad småveje østpå til Bad Ischl, som jo gør et stort nummer ud af at være Kejser Franz Josefs elskede sommerby. Residensen med haven er museum og det kejserlige er mærkbart en del af turist-emblemet. Byen er absolut hyggelig. Spis frokost her inden turen går tilbage til Strobl via Pfandl og Windhag

Tur 3: Hallstättersee – 37-54 km cykling + 17 km tog. Først til Bad Ischl og så i sydlig retning langs med Traun floden til Bad Goisern og Steeg, som ligger i den nordlige ende af Hallstättersee. Søen er så blå at det næsten er ubeskriveligt. Du cykler ad bilfri cykelrute langs søens østlige bred frem til togstationen Hallstatt. Her stiller du cyklen fra dig og tager båden over på den anden side til saltbyen Hallstatt (ej inkl.) eller du kan runde søens sydlige ende og cykle hele vejen frem Hallstatt på bilfri sti (anbefales til alle der har kræfter til det, ca. 8 km ekstra). Tag god tid i Hallstatt og se bjergværket med fortællinger om saltudvindingen op gennem historien. På tilbagevejen kan du med båd krydse søen og så tage toget tilbage til Bad Ischl, og så cykle de sidste 11 km til Strobl eller tage en bus.

Tur 4: Mondsee & Attersee – 70 km. Langs med Wolfgangsee til den anden ende af søen og St. Gilgen, og herfra ad Salzkammergut-Radweg op over Scharflingpasset. Gør evt. en pause ved den højt beliggende Krottensee inden du cykler nedad igen. Nede igen er du nu ved Mondsee, og følger cykelstien langs med søen vestpå til byen Mondsee. Efter et besøg her fortsætter du rundt om Mondsee til du kommer til Attersee og byen Unterach. Både Mondsee og Attersee inviterer til en svømmetur. Tilbage til Scharfling og endnu en gang over passet, og så tilbage til Strobl via St Gilgen. Er turen for lang så nøjes med at se Mondsee.

Tur 5: Gmunden, Traunsee – 44-83 km cykel + skib.Du cykler først til Bad Ischl og så ad cykelstien Traunradweg til Ebensee i den sydlige ende af Traunsee. Traunsee er Østrigs højest beliggende sø (192 m), og der er en del sejllads på søen - både rutebåde og turbåde. Du skal også ud på søen, så her i Ebensee tager du skib (ej inkl) op til Hoisn i den nordøstlige ende. Fra Hoisn cykler du langs med søen de 5 km ind til Gmunden. Gmunden er en særdeles hyggelig og livlig by. Den har i århundreder været hovedby for Salzkammergut-området og her er mange velholdte borgerhuse fra 1500-1800-tallet. Fra søpromenaden kan man mod syd se Seeschloss Ort, Salzkammerguts historiske vartegn. Du kan tage toget tilbage til Bad Ischl her fra byen (ej ink.), eller cykle hele vejen tilbage. Der cykelsti hele vejen og ruten fra Gmunden til Ebensee langs Traunsees vestlige bred er særdeles køn. Det er en lang tur, men undervejs er der flere muligheder for at tage toget til hjælp, bl.a i Altmünster, Traunkirchen og Ebensee.

Tur 6: Salzburg – med bus, ingen cykling. Fra Strobl er der hyppige busser direkte ind til Salzburg. Der er kun 1 times kørsel og med nærheden til denne dejlige by (UNESCO) bør du droppe cyklen én dag og tage dertil.

Rejsefakta og priser 2017

Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 6.975 kr
Sæsonrabat: 250 kr
Sæsonrabat gives ved turstart i uden for juli og august
Inkluderet: 7 nætter på 4-stjernet hotel i dobbeltværelse med bad, og med morgenmad og 7 x 4-retters aftensmad. Leje af god turcykel med gear, kort og rutemateriale. Desuden sejllads på Wolfgangsee St Gilgen-Ried og Salzkammergut Adventure Card (rabatordning på div. attraktioner).
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Frokost og drikkevarer til aftensmaden. Sejltur Hallstatt Bahn-Hallstatt Markt, pris 2,50€ + evt cykel) Tillæg for enkeltværelse 2.250 kr.
Tilkøb: Ekstra nat på Hotel Bergrose: 695 kr inkl. morgen- og aftensmad (795 kr i suite)
Ekstra dags cykelleje: 120 kr
Tillæg for juniorsuite: 700 kr (7 nætter)
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 600 kr.

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den bliver leveret til dit hotel, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun håndbremse
  • Cykeltasker bagpå
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Cykelhjelm medfølger IKKE, men kan lejes på stedet for 12€ for ugen (skal bestilles hjemmefra)

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad cykelstier, men også ad mindre veje uden for meget biltrafik. Det meste af ruten er på asfalterede veje, men enkelte strækninger går ad grus- og skovveje. Du cykler efter originale farvekort i størrelsen 1:50.000. Til støtte for kortet får du rutetips på engelsk. Desuden får du også flere detaljerede beskrivelse af vandreture i området (længde 9-15 km).

Merlots rejsetips

Med fly:

Du kan flyve enten til Salzburg eller til München. Fra lufthavnen i München kan du tage toget til München Ostbahnhof, rejsetid 30 min. På Ostbahnhof skifter du tog til Salzburg – også her hyppige tog og rejsetid ca halvanden time. Fra Salzburg skal du med bus det sidste stykke til Strobl. Billet München-Salzburg koster ca 35€, billet Salzburg-Strobl koster ca. 10€.

Med tog:

Vil du nå helt frem til Strobl i eet stræk, må du tage nattoget derned. Dagtog kræver et ophold undervejs i fx München eller Salzburg. Nattog har afgang fra Hamburg om aftenen ved 21-tiden, og kan nås med tog fra DK om eftermiddagen. Nattoget går til München. Ankomst til München tidligt næste morgen. Der er lige tid til en kop morgenkaffe inden du skal med tog videre til Salzburg. Så det sidste stykke med bus til Strobl.

Merlot er gerne behjælpelig med at booke din flyrejse, eller du kan selv booke på nettet. Togbilletter køber du gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Kører du i bil til Strobl kan du parkere hotellets eget område. Det er udendørs og det er gratis.

Bestil tur 48
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 48
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Stjernetur – du bor samme sted og cykler ud derfra.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.