Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 95: Azorerne
Cykling på vulkaner
219 km, 12 dage,
11 nætter,
7 cykeldage +
3 dage i Ponta Delgada eller udflugter på øen

Cykling på en ø midt i Oceanet! Det er præcis den oplevelse du har, når du fra cyklen ser det kystnære landskab lægge arm med Atlanten. Udsigten er fantastisk: Den store havflade, hvor lyset hele tiden veksler, og regnbuen står overskrævs, ude på kystkanten grupperinger af hvide huse omkring en kirke og foran de grønne skråninger med køer og vejen kantet med hortensia. Overalt denne overflod af hortensia! Det er så spændende og egenartet, at en cykeloplevelse på Sao Miguel på Azorerne vil stå som en særlig oplevelse for dig. Det er et stykke udkantseuropa, men også her under forandring.

Du skal være i god form – når du fra kystlinien skal op over en kraterrand er det stigninger over 5-7 km og 600 m op og så ned igen i kraterets bund. Grønt, grønt allevegne. Ren luft og overkommelige afstande på denne den største af øerne i øriget herude. Det er fristende at besøge flere øer herude, men har du kun 2 uger, så synes vi at øen her meget fint repræsenterer hele øgruppens natur. Her er en lun temperatur hele året. Aldrig over 26 grader og aldrig under 14 grader – så både sommer og vinter byder ind med store oplevelser. Du bor fire steder - alle af høj kvalitet og i forskelligartede omgivelser. Tag derud og indsnus det Atlantiske panorama - der er så flot derude!

1. dag: Ankomst til Ponta Delgada. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Capelas på nordkysten (25 km, 45 min). Gammel hvalfangerby med havn. Her bor du på i bungalows på Hotel Solar do Conde. Her er have og pool.

2. dag: Udflugt til Arribanas – 31 km. Du får cyklen om morgenen, og følger kystvejen sydpå til Fenais da Luz, drejer af og inde midt på øen ligger Arribanas. Lidt opad og så får du den herlige udsigt over den nordlige del af øen og bagefter en dejlig trilletur ned til Capelas.

3. dag: Rundtur langs kysten – 53 km. Følg kystvejen nordpå og ved byen Mosteiros drejer du fra og ”kravler” op på vulkanranden og ned igen til Sete Cidades med den blå og den grønne sø. Du kan også blive oppe og cykle på kraterranden hele vejen. En flot dag, som kræver god kondition.

4. dag: Capelas-Furnas – 45 km. Følg den flade kystvej til Calhetas og Rabo de Peixe. Videre til Ribeira Grande med sine livlige gader, bypark og teater på torvet. Gør et badeophold med frokost her. Fortsæt videre ad kystvejen ud mod Nordeste. Flot slynger vejen sig med vide udsigter ned over grønne marker og landsbyer og med Atlanten i baggrunden.Ved Gorreana ligger de eneste teplantager i EU. Åben for besøg og vandringer i teplantagen. Efter 18 km drejer du op i baglandet. Her går det op ad bakke til ca. 600 m.o.h. Ved Furnas golfbane er der et udsigtspunkt over Lagoa das Furnas og herefter triller du de 5 km ned i Furnas by - paradisisk beliggende i en grøn dal midt i et vulkansk område med varme kilder. Du bor på det helt nyrenoverede Hotel Terra Nostra beliggende i byen ved den botaniske have. Et helsende 32 gr. varmtvandsbassin med rødt, jernholdigt vand har hotellets gæster gratis adgang til.

5. dag: Udflugt Ribeira Quente – 18 km. Snup cyklen til øens sydkyst. Det går nedad hele turen til kysten, og vejen snor sig i en næsten tropisk vegetation ned mod fiskerlejet Ribeira Quente. Her er der flere gode restauranter og en sandstrand hvor der kan bades. Du kan også vælge at cykle eller vandre rundt om Furnas søen, ca 13 km.

6. dag: Hviledag i Furnas eller en cykeltur til kystbyen med de hvide huse Povoacão. Lidt op og ned og en tur på ialt 24 km.

7. dag: Furnas-Vila Franca do Campo – 20 km. Igen op fra Furnasdalen gennem skove med tropisk vegetation. Måske tid til en vandring rundt om søen på hvis ene bred du i øvrigt finder en vulkansk område med nogle særlige huller hvori madgryder nedsænkes og simrer ved naturlig varme i nogle timer. Byens restauranter og andre udnytter det og serverer Cozidas her fra ”Djævelens køkken”. Når du kommer op i højden får du den flotte udsigt over den sydlige kyst, og ser snart Vila Franca do Campo. Denne maleriske fiskerby er tidligere hovedstad for Azorerne. Her er utallige caféer og en mangeårig tradition for pottermagerkunst. Hotel ved marinaen med Atlantens dønninger som nabo. Her kan bades i rock-pool lige ved siden af.

8. dag: Vila Franca-Ponta Delgada – 29 km. Tidligere var her lidt for meget trafik. Men nu er en motorvej åbnet, og den gamle vej så tilpas aflastet, at vi cyklister kan være her igen. Ruten går langs sydkysten, forbi Caloura, Agua og Lagoa. Stort set uden bakker og med en passende afveksling med byerne undervejs. Ponta Delgada er øens hovedstad med 25.000 indb. Meget dejlig by med gågader og havnemiljø. Du bor på Hotel Vila Nova eller du kan opgradere (mod tillæg) og bo på Hotel Talisman oppe i byen eller Marina Atlantico i havnen og ud til havnebadet.

9., 10.& 11. dag: Til fri disposition i Ponta Delgada. Evt. kan du leje bil og køre til Nordeste og østkysten eller hyre en chauffør for dagen, som kører jer øen rundt. Vi hjælper gerne med forslag og med at booke bil eller chauffør.

12. dag: Hjemrejse. Efter morgenmad er der transfer til lufthavnen.

Fotograf Torben Åndahl og Journalist Birgitte Andersen var på vores Azorer tur for nogle år tilbage. Det er Torbens billeder vi har vist her og Birgittes beretning om turen og øen kan du læse her.

Har du mere tid til rådighed og lyst til at besøge nogle af de andre øer nu hvor du har hul på en flybillet derud, så kan du også flyve hjem fra Faial eller Terceira. Du skal blot tilkøbe en indenrigsflyvning fra São Miguel, da der ingen skibsforbindelse er mellem São Miguel og de andre øer. Spørg Merlot.

Rejsefakta og priser 2017:

Varianter: Turoplægget kan afkortes og tilpasses dine ønsker præcis efter hvor mange dage du har til rådighed.
Turstart: Alle dage fra marts til november. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 9.650 kr
Sæsonrabat: 1.400 kr
Sæsonrabat gives ved turstart i perioderne 01.03-26.05. samt hele oktober og november måned
Inkluderet: 11 nætter på hotel i værelse med bad og med morgenmad, transfer mellem lufthavn og hotel ved ankomst og afrejse på Sao Miguel, leje af god turcykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Måltider ud over morgenmad. Tillæg enkeltværelse 3.375 kr. I lavsæsonen 2.450 kr
Tilkøb: Halvpension (11 x 3 retters menu) 2.250 kr
Opgradering, Hotel Marina Atlantico i Ponta Delgada (ialt 4 nætter): 675 kr
Opgradering, Hotel Talisman i Ponta Delgada (ialt 4 nætter): 275 kr
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 1.100 kr
Forlængelse på øerne eller i Lissabon. Spørg Merlot.

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den bliver leveret til dit første hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremse - altså ingen fodbremse
  • Bagagebærer
  • Cykeltaske bagpå
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten ad mindre landeveje med begrænset biltrafik. Vejene er asfalterede, kun en delstrækning er på grusvej. Du cykler efter lokale kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk samt højdekurver.

Med fly

Flyvrejsen til Ponta Delgada går fx med TAP via Lissabon. Mandag, onsdag, fredag og søndag er der en eftermiddagsafgang fra Kastrup, og en den samlede rejsetid er 7 t 30 min. Tirsdag og fredag er der en morgenafgang fra Kastrup, og den samlede rejsetid er 8 t 30 min. Torsdag og lørdag er flyforbindelserne med TAP dårlige, og disse to startdage er en overnatning i Lissabon nødvendig. Det azoriske flyselskab SATA flyver også fra andre lufthavne i Europa. F.eks. er der fra Frankfurt en god forbindelse i samarbejde med Lufthansa.

Når du ankommer til Ponta Delgada, bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit første hotel. Ved hjemrejsen er der ligeledes transfer fra hotel til lufthavn.

Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere flyrejsen.

Bestil tur 95
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 95
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Meget kuperet terræn med nogle lange og seje stigninger, der kan være af 5-10 km længde. God kondition er en fordel.

Sløjfetur - to eller tre hoteller og ture ud derfra.

På denne tur bor du på Guest Houses eller Chambres d’hotes, som er det franske udtryk for det samme. Alle værelser er med eget bad.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.