Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 78V: Sardiniens vestkyst
Fra Alghero til Cagliari
467 km, 12 dage,
10 cykeldage

Da de franske og italienske kyster er vel rigeligt besøgt i turistsæsonen, må vi ud til øerne for at finde smukke kysttrækninger som samtidig har den ro der skal til for at gøre cykling til en fornøjelse. Sådanne kyster har vi fundet på Sardinien – godt nok en bjergfuld ø, men vi holder os ude ved kysterne hvor det er overkommeligt at cykle.

1. dag: Ankomst til Alghero på det nordlige Sardinien. Alghero er en den eneste større by på Sardiniens vestkyst. Byen er meget livlig og har masser af restauranter og cafeer. Den gamle bydel er omkranset af den oprindelige bymur, som nogle steder er meget velbevaret, og flere af de flotte runde forsvarstårne står stadig om kaster et historisk skær over byen. Denne første nat bor du fx på Hotel Alghero City som ligger tæt på den fine Alghero strand promenade og få minutters gang fra de brostensbelagte gader i det historiske centrum. På hotellet er der velkomstmøde og udlevering af cykler og rutemateriale.

2. dag: Rundtur fra Alghero – 54 km.Start dagen med en rundtur i Algheros smalle gader, og se fæstningsværket som slutter en ring om den gamle bykerne. Turen går derefter til en nuragh (kegleformet stentårn fra Bronzealderen) ved Palmavera, og så går det opad til forbjerget Capo Caccia med pragtfuld udsigt til hav og Alghero. Gennem vinmarker og olivenlunde tilbage til Alghero. Overnatning samme sted.

3. dag: Alghero-Bosa – 50 km. Dagens rute står på kystcykling. Du cykler langs på vejen oppe over klipperne og her har du de mest fantastiske udsigter over Alghero bugten. Som du nærmer dig Bosa dukker halvøen Cape Maragiu op med sine imponerende rød-brune klippevægge, og er du heldig får du et glimt af den mægtige gåsegrib som yngler her. Bosa er en spændende by at udforske med Katedral og fine pastelfarvede huse. Aftenens hotel Corte Fiorita ligger midt i byen ned til floden.

4. dag: Bosa-Santu Lussurgiu – 55 km. Gennem vinmarker og olivenplantager til byerne Flussio og Tinnura. Så videre vestpå til Sagama med en fantastisk udsigt, og til sidst de syv kilder i San Leonardo. Santa Lussurgiu er højt beliggende, så du skal opad i dag for at komme til den hyggelige by med de stejle smalle gader og små torve. Her bor du fx. Antica Dimore del Gruccione.

5. dag: Santu Lussurgiu-Cabras – 54 km. Montiferru-bjerget byder på mange flotte udsigter inden det går nedad mod kysten og Sinishalvøens Sale Porcus-marsk som er hjemsted for flamingoer. Fortsæt ud til kysten til den næsten tropiske strand Is Arutas. En sandstrand bestående af bittesmå korn af kvarts og omgivet af grøn pinjeskov. Så videre til den lille by Cabras, hvor du bor på Hotel Vila Canu, som ligger midt i byen. Her er gårdhave og pool.

6. dag: Rundtur fra Cabras – 23 km. Udforsk Sinis-halvøens fascinerende vådområder og cykel ad mindre stier langs med kystens dejlige sandstrande til Tharros – en spændende oldtidsby omgivet af hav på to sider. Du bor igen i nat i San Salvatore Sinis.

7. dag: Cabras/Arborea-Arbus – 46 km. Dig og din cykel bliver kørt til Arborea, og herfra er der ikke langt til den smukke Costa Verde kyst. Den 9 km lange Piscinas strand har nogle af Europas højeste sandklitter – over 50m høje. Overnatning på hyggeligt Agriturismo beliggende på et plateau med udsigt over sandklitterne og de grønne bjerge i baggrunden.

8. dag: Arbus-Nebida – 41 km. Ruten fører dig til de gamle Sulcis miner og lige forbi de forladte miner Ingortosu og Planusartu. Herefter ud til kysten, hvor du kan se den stejle klippe Pan di Zucchero rejse sig 132 m op af havet. Seje stigninger i dag, så vinen, maden og Middelhavsudsigten på hotellet i Nebida er velfortjent. Her bor du fx. på Locanda S'annina.

9. dag: Nebida-Calasetta – 43 km. Efter en smuk tur nedad bakke til Fontanamare, kommer du til Portoscuso (25 km) hvorfra du tager færgen over til den lille ø San Pietro. Her fisker de lokale stadig rød tun. Fra øens eneste by Carloforte endnu et færge-hop videre til storebror-øen ved siden af, Sant’Antioco hvor der overnattes i Calasetta på Hotel Luci del Faro med have og pool.

10. dag: Calasetta-Sant’Anna Arresi – 40 km. Du cykler tværs over øen gennem dets kønne landskab med enge til du kommer til hovedbyen Sant’Antioco. Herefter over dæmningen som forbinder øen med Sardinien og videre til den lille by Tratalias, hvor du kan besøge the Pisan Sanctuary. Sydpå langs med søen Monte Pranu til S. Anna Arresi og aftenens hotel Cala dei Pini.

11 dag: Sant’Anna Arresi-Pula – 57 km. I dag ud til Sydkysten, Costa del Sud med dets store sandklitter og hvide strande. Den lille by på kystvejen, Chia, er et populært turistmål omgivet af frugtplantager og figentræer, og lige inden Pula kommer du til sagnsomspundne oldtidsby Nora. Nyt hotel midt i Pula by.

12. dag: Afslutning. Hjemrejse efter morgenmaden.

Rejsefakta og priser 2017:

Turstart: Hver lørdag fra marts til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag).
Bemærk! Turstart også mulig på ugens øvrige dage mod tillæg. Se nedenfor.
Pris: 10.150 kr
Tillæg: Turstart andre dage end lørdag: 400 kr
Højsæson: 1.900 kr*
* Højsæson er turstart i perioden 25/6 til 1/9 (begge dage inklusive).
Inkluderet: 11 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad, morgenmad, leje af turcykel med gear, flytning af bagage samt kort og rutemateriale. Privat transfer fra San Salvatore Sinis -Arborea på dag 7 samt mulighed for "hjælpende" transfer ved stigningen i slutningen af dag 7.
Ikke inkluderet: Frokost og aftensmåltider. Færgebilletter til øerne Carloforte og Carlasetta. Tillæg halvpension (11 x aftensmåltider) 2.475 kr. Tillæg enkeltværelse 1.675 kr. Rejsen ml lufthavn og hotel både ved ankomst og ved afrejse. Transfer kan bestilles. Spørg Merlot.

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den bliver leveret til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremser (altså ingen fodbremse)
  • Cykeltaske bagpå
  • Styrtaske
  • Cykelcomputer
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Medbring selv cykelhjelm - eller kan lejes på stedet for 25€ for uegn (skal bestilles i forvejen)

Ruten og rutematerialet

Ruten går ad mindre veje med begrænset biltrafik. Du cykler efter kort i størrelsen 1:200.000 samt detaljerede bykort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk.

Merlots rejsetips!

Desværre er der efterhånden kun få direkte flyvninger mellem Danmark og Sardinien. Kun Norwegian har en rute fra København Kastrup-Olbia, og kun een gang om ugen og kun i højsommeren. Så man skal regne med skifte fly undervejs. Smartest er det selvfølgelig at flyve til Alghero. Herfra tager du en bus ind til byen. De går hvert 20. minut. Køretid ca. 30 min. Flyver du til Olbia, som fx Norwegian flyver til, er der noget længere til dit starthotel. Fra Olbia kan du tage en bus ind til byen, og dernæst et tog til Sassari. En togtur på 1 time 45min. Fra Sassari er der bus til Alghero, køretid ca. 45 min.

Turen slutter i Pula udenfor Cagliari. Herfra lokal bus til Cagliari, som igen er forbundet med byens lufthavn. Det er helt klart smartest at flyve retur fra Cagliari.

Bestil tur 78V
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 78V
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Der er rigeligt med små og store bakker på 3-5 km længde – det giver udsigter! Overvejende kuperet terræn.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.