Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 78: Sardinien nordvest
Cykelglæder langs kysten
260/320 km, 8 dage,
7 nætter, 6 cykeldage

Da de franske og italienske kyster er vel rigeligt besøgt i turistsæsonen, må vi ud til øerne for at finde smukke kysttrækninger som samtidig har den ro der skal til for at gøre cykling til en fornøjelse. Sådanne kyster har vi fundet på Sardinien – godt nok en bjergfuld ø, men vi holder os ude ved kysterne hvor det er overkommeligt at cykle.

1. dag: Ankomst til Alghero på det nordlige Sardinien. Alghero er en den eneste større by på Sardiniens vestkyst. Byen er meget livlig og har masser af restauranter og cafeer. Den gamle bydel er omkranset af den oprindelige bymur, som nogle steder er meget velbevaret, og flere af de flotte runde forsvarstårne står stadig om kaster et historisk skær over byen. Denne første nat bor du fx på Hotel Alghero City som ligger tæt på den fine Alghero strand promenade og få minutters gang fra de brostensbelagte gader i det historiske centrum. På hotellet er der velkomstmøde og udlevering af cykler og rutemateriale.

2. dag: Rundtur fra Alghero – 57/62 km.Start dagen med en rundtur i Algheros smalle gader, og se fæstningsværket som slutter en ring om den gamle bykerne. Turen går derefter til nuraghen ved Palmavera. En nuragh er et kegleformet stentårn fra bronzealderen, og der er omkring 7000 nuragher spredt over hele Sardinien. Palmavera er en af de største. Efter et besøg her cykler du til Sardiniens vestligste punkt, forbjerget Capo Caccia. Fra klipperne her er der flot udsigt til hav og Alghero. Gennem vinmarker og olivenlunde tilbage til Alghero. Overnatning samme sted.

3. dag: Alghero-Bosa – 50 km. Idag ad kystvejen sydpå. Gør stop når du er kommet et stykke væk fra Alghero, vend hovedet og nyd udsigten bag dig: Capo Caccia, som du cyklede ud til igår, synes næsten endnu smukkere herfra. Imens Capo Caccia forsvinder bag dig toner Capo Marargiu op foran dig. Dagnes rute ender i Bosa med pastelfarvede huse, hyggeligt torv og gammel borg. Aftenens hotel, Aftenens hotel Corte Fiorita ligger midt i byen ned til floden.

4. dag: Rundtur fra Bosa – 21/62 km. Den korte rundtur følger Malvasia vinruten og byder på flere smagninger undervejs. Den lange rute går nordpå gennem områder hvor gåsegribben yngler, og så ud til kysten med de stejle klipper og halvøen Capo Marrargiu. Er du ikke til cykling denne dag, er Bosa en meget hyggelig by at slappe af i. Besøg borgen eller tag badetøjet under armen og cykel de 2 km ned til Bosa Marina og benyt sandstranden dér.

5. dag: Bosa-Santu Lussurgiu – 41/55 km. Gennem vinmarker og olivenplantager til byerne Flussio og Tinnura. Så videre vestpå til Sagama med udsigt, og tilsidst de syv kilder i San Leonardo. Santa Lussurgiu er højt beliggende, så du skal opad i dag for at komme til den gamle by med de stejle, smalle og brostensbelagte gader. Hotel med lille gårdhave midt i den gamle bydel.

6. dag: Rundtur fra Santu Lussurgiu – 42 km. Dagens rundtur går ud til ruinerne af den hellige brønd, Santa Christina. Brønden er et levn fra det forhistoriske Sardinien og daterer sig helt tilbage til 1800 f.Kr. Afvekslende landskaber rundt om Santu Lussurgio med bakker, søer og dale og lavtvoksende maki. Her er ikke mange skyggepletter, så tag godt med vand med på turen og hold hvil i middagsheden. Overnatning samme sted.

7. dag: Santu Lussurgiu-San Salvatore di Sinis – 50 km. Montiferru-bjerget byder på mange flotte udsigter inden det går nedad mod kysten og Sinishalvøens Sale Porcus-marsk som er hjemsted for flamingoer. Videre langs med kystens til Tharros – en velbevaret oldtidsby omgivet af hav på to sider. Turen slutter i Cabras. Overnatning på Hotel Vila Canu, som ligger midt i byen. Her er gårdhave og pool.

8. dag: Afslutning. Efter morgenmad hjemrejse– eller vidererejse eller fortsæt cykelturen sydpå til Pula/Cagliari…

Rejsefakta og priser 2017:

Turstart: Hver lørdag fra marts til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag).
Bemærk! Turstart også mulig på ugens øvrige dage mod tillæg. Se nedenfor.
Pris: 6.150 kr
Tillæg: Turstart andre dage end lørdag: 400 kr
Højsæson: 1.250 kr*
* Højsæson er turstart i perioden 25/6 til 1/9 (begge dage inklusive).
Inkluderet: 7 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad, morgenmad, leje af turcykel med gear, flytning af bagage samt kort og rutemateriale.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Frokoster og aftensmåltider. Lokale turistskatter. Tillæg halvpension (7 x aftensmåltider) 1.575 kr. Tillæg enkeltværelse 1.250 kr. Transfer ved ankomst og afrejse kan bestilles. Spørg Merlot.

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den bliver leveret til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremser (altså ingen fodbremse)
  • Cykeltaske bagpå
  • Styrtaske
  • Cykelcomputer
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Medbring selv cykelhjelm - eller kan lejes på stedet for 25€ for ugen (skal bestilles i forvejen)

Ruten og rutematerialet

Ruten går ad mindre veje med begrænset biltrafik. Du cykler efter kort i størrelsen 1:200.000 samt detaljerede bykort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk.

Merlots rejsetips!

Desværre er der efterhånden kun få direkte flyvninger mellem Danmark og Sardinien. Kun Norwegian har en rute fra København Kastrup-Olbia, og kun een gang om ugen og kun i højsommeren. Så man skal regne med skifte fly undervejs. Smartest er det selvfølgelig at flyve til Alghero. Herfra tager du en bus ind til byen. De går hvert 20. minut. Køretid ca. 30 min. Flyver du til Olbia, som fx Norwegian flyver til, er der noget længere til dit starthotel. Fra Olbia kan du tage en bus ind til byen, og dernæst et tog til Sassari. En togtur på 1 time 45min. Fra Sassari er der bus til Alghero, køretid ca. 45 min.

Turen slutter i San Salvatore Sinis. Nærmeste togstation er Oristano, ca 12 km derfra. Herfra er der tog op til Olbia eller bus til Alghero.

Bestil tur 78
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 78
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Der er rigeligt med små og store bakker på 3-5 km længde – det giver udsigter! Overvejende kuperet terræn.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.