Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 74: Veneto
Venezias bagland
270 km, 8 dage,
7 nætter, 6 cykeldage

Veneto er en af Italiens mest velhavende regioner takket være en stærk økonomisk udvikling efter 2.verdenskrig. Ganske tæt befolket med sine ret store byer, men også med en god vej- og stistruktur. Af betydning for den høje levefod her er fødevarer, tekstilindustri (Benetton har hjemme her), elektronik, læder, fodtøj og i Vicenza juveler og i Bassano-området keramik. Men historien svulmer allevegne. Prægtige bygninger i byerne og ude på landet, vi synes det er turens styrke.

Cykelturen begynder og slutter i Vicenza, som ligger akkurat mellem Verona og Venezia. Arkitekturinteresserede må kende den: Renæssance-arkitekturens fader Andrea Palladio virkede og boede her i 1500-tallet. Hans stil med søjler og arkader blev banebrydende, og hans betydeligste værker – La Basilicata og Palazzo Chierigati samt Villa la Rotonda – ligger her i Vicenza og omegn. Du ser dem på cykelturen.

Ude på ruten, som bortset fra egnen ved Bassano er aldeles flad, kommer du til klassiske italienske byer som Bassano, Treviso, Mestre, Chioggia og Padova. Det er en egn som blev forgyldt af Venezias rigdom, og i dag levner monumenter af stor historisk interesse. Du cykler på cykelstier og småveje med kun lidt biltrafik og bliver ledt ud til finurlige steder, som du aldrig ville se på et bilgennemløb.

Hvis du vil knytte Venezia til denne rejse, så anbefaler vi at du bor i Mestre. Fra vores hotel (på kat. A) går der bus direkte derud hvert kvarter. Du sparer mange penge ved denne løsning. Venezias hoteller er blevet uforskammet dyre i disse globale turisttider!

1. dag: Ankomst til Vicenza i bil eller med fly til Venezia eller med toget fra München, hvis du vil have Alperne med. Hotellet i kat. A er Hotel de la Ville ca 2 km fra centrum og i kat. B Albergo San Rafaele beliggende i modsatte ende oppe ved Piazzale della Vittoria med udsigt ned over byens tage. Tag gerne nogle ekstra dage i Vicenza, den er livlig, gode madsteder og shopping, flere kunstmuseer og mesterbygninger af Palladio, som er byens store søn. Han levede 1508-1580 og var grundlægger af klassisk arkitektur baseret på de græske templer. Navnet, som stammer fra den græske Gud for visdom Pallas, fik han af sin ven og beundrer Trissino. Ikke noget at sige til at Vicenza slår turistmønt af Palladio-navnet.

2. dag: Vicenza-Bassano del Grappa - 40 km. Ruten går ud af byen mod nord. Snart er du ude på landet med smågårde med agerland og vinmarker. Udsigt mod Alpelandet mod nord, men ruten bøjer af lige før stigningen begynder. Du kommer gennem landsbyer som Sandrigo og Marostica med bymur og porte og en borg oppe på skrænten. Bassano del Grappa er etapemål. Ligger smukt ved floden og med den berømte træbro over Brenta-floden af Palladio fra 1569 ”Ponte degli Alpini”. Grappaen stammer herfra – den italienske brandy kendt over hele verden. I Bassano bor du enten i byen (A) eller ude på landet 7 km derfra (B).

3. dag: Bassano del Grappa-Treviso – 62 km. Et landskab lige under Alpernes begyndende skråninger med pragtvillaer bygget af Venezias rige borgerskab fra før Italien blev Italien. Flere kan besøges, nogle er vinproducenter – i alle fald er de vidnesbyrd om en ødsel tid, hvor rige familier pyntede sig med boliger, der netop skulle vise deres styrke. Villa Rovero, Villa Rinaldi, Villa Barbaro – alle opkaldt efter den familie, der lod dem bygge. Villa Speneda er ejet af Benetton-gruppen. Palladio har en andel i de fleste. Byen Asolo ligger højt, den kommer du til efter en stejl opstigning. En lille perle med smalle gader og pladser og udsigt ud over sletten ned mod Venezia. Videre forbi vinmarker ned mod Treviso med Piazza dei Signori, arkader, kanaler og bymur. Kulinarisk skal det nævnes at ”radicchio’en” stammer her fra Treviso og indgår naturligt i mange varianter i den stedlige menu.

4. dag: Treviso-Mestre – 38 km. I dag igen en flad rute langs floden Sile, som tidligere var en handelsvej i Venezias kommercielle netværk i Veneto-regionen. Hvis du er tidligt fremme kan du bruge resten af dagen på et smut til Venezia, eller du kan slappe af i Mestre, som også har sine pladser og listige steder at henfalde i. Fin er Piazza Ferreto.

5. dag: Mestre-Chioggia – 33 km. Fra Mestre kan du cykle helt ud til Venezia ad Ponte delle Liberta. Der er cykelsti på den trafikerede bro. Enestående nu at se lagunen brede sig ud mod Venezia, der vokser frem i horisonten. Fra Tronchetto tager du nu færgen ud til Lidoen. Den sejler forbi hele Venezias underskønne paladsrække, som ligger her i solen ud mod vandet. Du kommer til stedet, hvor Venezia Filmfestivalen har fundet sted siden 1932 her ved Lungomare di Marconi. Resten af dagen cykler du ude på de ganske smalle øer Lido og Pellestrina, der skiller lagunen fra Adriaterhavet. Meget særligt er her – huse i stærke farver, små fiskerbåde, caféer med fiske-snacks – alt i en charmerende lidt søvnig, gammeldags atmosfære. Sidst på eftermiddagen kommer du sejlende til Chioggia. En overraskende og meget pittoresk by med kanaler og den lange meget livlige Corso del Popolo som hovedgade. Nærliggende Sottomarina er byen ved havet med strandene.

6. dag: Chioggia-Padova – 60 km. Du forlader kysten og cykler langs kanaler og småsøer ude i Lagunen. Det er en lang rute, men i et uproblematisk terræn. Besøg Villa Pisani med stor hovedbygning med freskoer af Tiepolo og en have med et langt bassin hvori statuer spejler sig. Versailles-slottet må have været forbilledet. Fem-seks flere store villaer denne dag, som meget følger Brenta-kanalen. Endelig fremme i vidunderlige Padova med romersk arena, renæssance-bygninger og San Antonio katedralen. Meget dejlig by at slentre rundt i.

7. dag: Padova-Vicenza – 48 km. Igen mange Villaer på ruten her langs floden Bacchiglione mod landsbyen Costozza. Gør den lille omvej herop og spis frokost ved Villa da Schio. Kort før Vicenza ser du pludseligt Palladio's hovedværk – Villa La Rotonda. Sidste aften i Vicenza finder du en god restaurant i den information, der følger med papirerne fra Merlot.

8. dag: Hjemrejse efter morgenmad. Men bliv dog dernede i nogle flere dage. Vicenza er en vidunderlig by at være i. Og hvis du vil nærmere Venezia, så bo i Mestre - det er langt billigere end at bo i selve Venezia. Og fra vores hotel i Mestre er der direkte bus ud til Venezia hvert kvarter.

Rejsefakta og priser 2017:

Varianter: Denne tur findes i to varianter. Ruten er den samme, men hotellerne er forskellige.
74A: 4-stjernede hoteller
74B: 2- og 3-stjernede hoteller
Turstart: Lørdage og søndage fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
OgsĂĄ tirsdage og onsdage, men da med start og slut i Mestre. To weekender starter turen i Treviso: 16.+17.9. og 23.+24.9.
Tirsdag d. 19.9. starter turen i Padova. Onsdag d. 20.9. starter turen i Vicenza.
Pris: 74A: 6.550 kr
74B: 5.375 kr
Sæsonrabat: 74A: 350 kr
74B: 200 kr
ForĂĄrs- og sensommerrabat gives ved turstart inden 24/6 og efter 6/9
Inkluderet: 7 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad, morgenmad, leje af turcykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale. For gæster på 74A desuden færge fra Venezia ud til Lidoen (dag 5).
Ikke inkluderet: Rejsen til starsted. Frokost og aftensmåltider. Lokale turistskatter (beregn ca. 10-15€ ialt). For gæster på 74B færge fra Venezia ud til Lidoen (dag 5).
Tillæg for enkeltværelse 1.350 kr (A) og 1.100 kr (B).
Tilkøb: Ekstra nætter inkl. morgenmad, Vicenza: 425 kr(A),325 kr(B).
Mestre: 495 kr(A), 425 kr(B)
Det er muligt at leje el-cykel pĂĄ denne tur, pris 650 kr.

Cyklen er en citybike og findes i unisexmodel samt i herremodel. Den fås med et forskelligt antal gear. Angiv gerne ønsker ved bestilling. Cyklen bliver leveret til dit første hotel, og har flg udstyr:

  • 27 udvendige gear (foto) eller 7 indvendige gear
  • 27-gears cyklen har kun hĂĄndbremse. 7-gears cyklen har fodbremse
  • 2 cykeltasker baggpĂĄ
  • Styrtaske
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lĂĄs
  • Medbring selv cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går ad mindre veje med begrænset biltrafik. 90% af ruten går ad asfalterede veje og store dele af ruten ad deciderede cykelstier. Du cykler efter kort i størrelsen 1:50.000. Kortene er i farver, hvorpå ruten er indtegnet. Til støtte for kortene får du også en rutebeskrivelsen på engelsk. Hver dag er der mulighed for at tage toget til hjælp og derved afkorte ruten.

Med fly

Flyv til Venedigs Marco Polo lufthavn. Fra lufthavnen tager du lufthavnsbussen ind til Stazione Mestre. Bus hver 25.-30. minut. Køretid 20 min. Pris 5€ enkelt. Herfra hyppige tog videre til Vicenza. Køretid 45 min. Pris 5-14€ alt efter hvilken type tog der kører på din valgte forbindelse.

Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere flyrejsen til Venedig. Prisniveau ca. 2.100 kr - 2.300 kr.

Hotellerne

De nedenstående hoteller er dem vi oftest benytter på hhv. Tur 74A og Tur 74B. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

1. nat Vicenza: Hotel De La Ville (A), Albergo San Raffaele (B)
2. nat Bassano: Hotel Belvedere (A), Hotel Brennero (B)
3. nat Treviso: Hotel Carlton (A), Hotel Maggior Consiglio (B)
4. nat Mestre: Hotel Ai Pini (A), Hotel Venezia (B)
5. nat Chioggia: Hotel Grande Italia (A), Hotel Airone (B)
6. nat Padova: Hotel Grand'Italia Padova (A), Casa del Pellegrino (B)
7. nat Vicenza: Hotel De La Ville (A), Hotel Albergo San Rafaelle (B)

Bestil tur 74A
Bestil tur 74B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 74A
Bestil tur 74B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.