Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 45: Lorgues
La belle Provence
Valgfri ture, 8 dage
7 nætter

I det blide grønne bagland bag Middelhavskysten, mellem Nice og Marseille, ligger Lorgues-en-Provence. Lorgues er en charmerende provencalsk, landsby med bygninger tilbage fra 1200-tallet. Byen ligger på en bjergskråning og er omgivet af olivenlunde og vinmarker. De smalle gader, skæve huse, fontænerne og pladserne får byen til at emme af ægte provencalsk middelalderlig stemning. Omkring 7.000 indbyggere har valgt at slå sig ned i denne dejlige by, og endnu flere strømmer til, når der hver uge er marked. Under platantræerne på hovedgaden, som udgør en af Frankrigs længste platantræ-avenuer, finder du flere cafeer og gode restauranter. Fra Lorgues er der kun ca 30 km til sandstrandene ved St. Tropez og en times kørsel til Nice. Cirka 10 km derfra ligger den nærmeste større by, Draguignan og i samme afstand Les Arcs hvor der er togstation med forbindelser til Paris og Nice.

Midt i Lorgues ligger Chambre d’Hoten, Maison du Midi, som er din base på denne tur. Her byder det danske værtspar Møller velkommen til deres klassiske provencalske byhus fra 1640. Det gamle stenhus har 12 moderne indrettede værelser, en lille have og en swimmingpool. Med Maison du Midi som knudepunkt har vi udarbejdet seks forslag til dagsture, som selvfølgelig kan gøres i det omfang og lige den rækkefølge du selv ønsker.

Tur 1: Tourtour – 54 km. Denne rute går nordpå, først til den lille by Flayosc med hyggeligt torv. Herfra til le Flayosquet med sin gamle mølle som stadig producerer olivenolie. Du kan vælge at lave en bue nordpå til landsbyen Ampus, eller cykle mere direkte til Tourtour. Tourtour ligger meget smuk i højderne, men du bliver belønnet for anstrengelserne opad med en skøn udsigt ud over Provence. Her er flere gode restauranter, så spis en god frokost her, inden turen går tilbage til Lorgues ad rolige småveje. På tilbagevejen kommer du forbi Château Roubine hvor du kan få en rundtur og vinsmagning.

Tur 2: Argensdalen – 28-50 km. En yndig rute langs med Argens-floden gennem dejlige typiske Provence landskaber med pinjetræer, oliventræer og cikader. Du passerer Thoronet-klostret og dernæst landsbyen Le Thoronet med god restaurant. Du kan gøre turen længere ved at cykle helt til Vidauban. En fin handelsby, på størrelse med Lorgues, og med mange cafeer.

Tur 3: Entrecasteaux – 43 km. En fin rundtur vestpå fra Lorgues til fine landsbyer som St. Antonin og Entrecasteaux med slot. Mange gode frokostmuligheder undervejs.

Tur 4: Aups - 53 km. Aups er den nordligste by på disse cykelture. Den ligger på en højslette og er en livlig handelsby for de omliggende landsbyer. Men først kommer du til Villecroze, som er endnu en hyggelig lille by med flere gode restauranter. Her kan du vælge at korte turen af med ca. 15 km og cykle direkte til Salernes istedet. Vælger du den lange rute til Aups cykler du via Salernes tilbage til Lorgues.

Tur 5: Cotignac – 60 km. Denne rute fører dig vestpå til hyggelige provencalske byer som Entrecasteaux, Salernes og Cotignac. Det er byer med masser af liv, restauranter og ugentlige markeder. Efter Salernes kommer du forci vandfaldet ved Sillians, som både er et syn og en dukkert værd.

Tur 6: Lac de Carces – 53 km. I sydvestlig retning ligger byen og søen Carces. Men først cykler du til St. Antonin-du-var og fortsætter derefter til Carces. Herfra cykler du vest om søen og på tilbagevejen til Lorgues passerer du igen Thoronet-klosteret, som bestemt er et besøg værd.

Turen kan arrangeres med et vilkårligt antal overnatninger, dog mindst tre. Spørg Merlot.

Rejsefakta og priser 2017

Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 5.525 kr
Sæsonrabat: 400 kr
Sæsonrabat gives ved ophold udenfor juli og august
Inkluderet: 7 nætter på Chambre d’Hote i dobbeltværelse med bad, morgenmad og 3 x 3 retters aftensmad, heraf 2 middage på Maison du Midi og 1 gourmet middag på Michellin restauranten på Chateau Berne (excl. drikkevarer), leje af god turcykel med gear samt kort og rutemateriale.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Frokost og øvrige aftensmåltider. Prisen er baseret på basisværelse.
Tilkøb: Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 600 kr.
Privat transfer fra Nice Lufthavn til Maison du Midi kan bestilles. Pris 140€ pr. bil (op til 4 personer) pr. vej.
Ligeledes kan privat transfer fra togstationen Les Arcs til Maison du Midi bestilles. Pris 25€ pr. bil (op til 4 personer) pr. vej. Spørg Merlot.
Bemærk: Ophold på 6 og 7 nætter koster det samme. Altså ingen fradrag for ophold 1 nat kortere end oplæg. Ophold på 4 nætter og 3 aftensmåltider kan bestilles. Pris 3.825 kr

Cyklen står til dig på Maison du Midi. Det er en unisex model, og den flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremser (altså ingen fodbremse)
  • Bagagebærer
  • Cykeltasker bagpå
  • Lappegrej, pumpe samt lås

Rutemateriale

Ruten går på mindre veje med begrænset biltrafik. Du cykler efter kort i størrelsen 1:100.000. Det er farvekopier af et IGN-kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på dansk

Med fly og tog

Flyv til Nice. Tag bus nr 99 ind til Gare Nice Ville. Der går bus hver halve time, køretid ca. 15 min, pris 4€. Bussen afgår fra begge lufthavnens terminaler. Fra terminal 1, quai 1 (SAS) og fra terminal 2, quai 4 (Norwegian). Fra Gare Nice Ville er der tog hver time til Les Arcs Draguignan (midt på dagen kan der være halvanden time mellem afgangene). Fra Les Arcs Draguignan tager du en lokalbus (telebus/TED) det sidste stykke til Lorgues-en-Provence. Prisen er bare 3€, til gengæld skal man give besked helst 48 timer forinden, at man kommer. Tlf er +33 (0)800 65 1220.

Alternativt kan bestilles en privat transfer fra Nice lufthavn eller fra Les Arcs Draguignan. Se priser under "Fakta". Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere rejsen derned.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Kører du i bil til Lorgues kan der parkeres på en p-plads lige udenfor bymidten. Fra p-pladsen kan du let gå op til huset. Parkeringen er gratis.

Bestil tur 45
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 45
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Der er rigeligt med små og store bakker på 3-5 km længde – det giver udsigter! Overvejende kuperet terræn.

Stjernetur – du bor samme sted og cykler ud derfra.

På denne tur bor du på Guest Houses eller Chambres d’hotes, som er det franske udtryk for det samme. Alle værelser er med eget bad.